MusicMash

All About Music

Κοινή συνέντευξη Jacks Full και Riffout πριν την εμφάνισή τους στο 3DaysOFF! vol. 2 Festival

RiffOut-Jacks-Full (2)

Καλώς ήρθατε στο musicmash.gr! Πείτε μας δύο λόγια για το πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι Jacks Full και Riff Out, αντίστοιχα, και ποια  μέλη απαρτίζουν το τωρινό σας line-up.

RiffOut: Καλησπέρα! Είμαστε οι RiffOut (χωρίς κενό στο όνομα), ένα Heavy Metal συγκρότημα που η βάση του είναι η Αγγλία. Αποτελούμαστε από τέσσερα μέλη, τον Λευτέρη Παπαδόπουλος σε φωνή και κιθάρα, Νικηφόρο Φίντζο στην κιθάρα, Liam Davey στο μπάσο και τον Γιάννη Σγουρό στα ντραμς.

Jacks Full: Η μπάντα είχε συγκροτηθεί από τον Νίκο πριν πολύ καιρό αλλά την σημερινή μορφή της την πήρε πριν 5 χρόνια σαν Cοnium και στη συνέχεια σαν Jacks Full πριν τρία χρόνια. Αυτη την στιγμή αποτελείται από τους Νίκο Σπαθά στην κιθάρα, τον Μιχάλη Απαρτόγλου στα φωνητικά και στο μπάσο, και τον Βαγγέλη Καρδαμίτση στα ντραμς.

Από πού εμπνευστήκατε τα ονόματά σας; Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο story πίσω από αυτά;

RiffOut: Το όνομα μας το εμπνευστήκαμε από τη μουσική που παίζουμε και γράφουμε. Θέλουμε να έχουμε πολλά riffs μέσα στα τραγούδια μας και έπειτα από μια συζήτηση με αρκετό γέλιο προέκυψε αυτό το όνομα!

Jacks Full: Το αρχικό μας όνομα ήταν Conium παρμένο από τους Socrates. Λίγο πριν τελειώσουμε το δίσκο ανακαλύψαμε πως υπάρχει και άλλη μπάντα με αυτό το ονομα,οποτε έπρεπε να βρούμε ένα καινούριο. Μας άρεσε πολύ η ιδέα του γελωτοποιού σαν έννοια και μια μέρα παίζοντας πόκερ, ο Βαγγέλης βλέποντας ένα full του βαλέ (Jacks Full) το πρότεινε και μας άρεσε. Ο βαλές είναι ένας γελωτοποιός και επίσης το full του βαλέ αποτελείται από τρεις, και μιας και είμαστε και τρεις μας ταίριαξε απόλυτα.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας δίσκοι αυτόν τον καιρό; Έχετε ξεχωρίσει κάποιες δουλειές, εγχώριες ή μη;

RiffOut: Το κάθε μέλος του συγκροτήματός μας έχει τα δικά του ακούσματα. Έτσι ο καθένας μας μπορεί να ξεχώρισει διάφορες μουσικές δουλείες αυτή τη περίοδο όπως το The Grey Chapter από Slipknot και άλλα διάφορα.

Jacks Full: Γενικά, λόγω του ότι παίζει πολύ δουλεία μέσα στη μπάντα αυτή τη στιγμή και οι τρεις μας ασχολούμαστε περισσότερο με τη δικιά μας μουσική, αν και υπάρχουν κάποιες μπάντες, όπως οι Black Stone Cherry και οι Rival Son από εξωτερικό, όπως και οι Planet of Zeus και οι Black Hat Bones από Ελλάδα που παίζουν πολύ καλή μουσική.

 Δισκογραφικά και γενικότερα από άποψη νέου υλικού, πείτε μας που βρίσκεστε. Υπάρχουν πλάνα για ολοκληρωμένο άλμπουμ ή κάποιο EP;

RiffOut: Αυτή τη περίοδο έχουμε στα χέρια μας το πρώτο μας ΕΡ και περιμένουμε να το μοιράσουμε στον κόσμο μέσα από τα live μας. Επόμενος στόχος είναι η ηχογράφηση του πρώτου μας δίσκου μέσα στον χρόνο.

Jacks Full: Δισκογραφικά τελειώσαμε τον πρώτο μας δίσκο πριν περίπου ένα χρόνο και αυτή τη στιγμή δουλεύουμε το δεύτερο full length άλμπουμ. Έχουμε τα κόμματα έτοιμα, εκ των όποιων δύο θα τα παρουσιάσουμε και στα επερχόμενα  live, ενώ  υπολογίζουμε μέχρι τον Ιούνιο να μπούμε στο studio.

 Είστε και οι δύο σχετικά φρέσκιες μπάντες. Πώς βλέπετε τη ροκ/ μέταλ μουσική σκηνή στην Ελλάδα αυτόν τον καιρό; Πόσο δύσκολο είναι για μία νέα μπάντα να κάνει την παρουσία της αισθητή στο χώρο;

RiffOut: Πιστεύουμε, πως η μουσική σκηνή της Ελλάδας κρύβει πολλά ταλέντα τα οποία όμως, δυστυχώς, δεν μπορούν να βγουν στην επιφάνεια, καθώς δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες και η μουσική βιομηχανία της χώρας. Το κάθε άτομο/μέλος ενός συγκροτήματος, πρέπει να κάνει ξεχωριστά τις δικές του θυσίες έτσι ώστε να καταφέρει το συγκρότημα να κάνει επιτυχία στο χώρο αυτό.

Jacks Full: Από μπάντες και μουσικούς μεμονωμένα είμαστε πάρα πολύ καλά ως χώρα. Δυστυχώς το κοινό της Ελλάδας είναι αρκετά κολλημένο, τα περισσότερα livαδικα ζητιάνε ακραία πράγματα από τις μπάντες, οι διοργανώσεις πολλές φορές λειτουργούν με κονέ αφήνοντας πολύ αξιόλογες μπάντες εκτός και σίγουρα η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν βοηθάει. Όποτε τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα έτσι ώστε να δοθεί σε όλα τα συγκροτήματα η ευκαιρία να φανούν.

Σε μερικές εβδομάδες θα ανεβείτε στη σκηνή του φετινού 3DaysOFF! vol. 2 Festival, που οργανώνεται από την Barcode Music στο Texas Rock Club, 25-27 Φεβρουαρίου. Πείτε μας δυο λόγια για τη συμμετοχή σας στο φεστιβάλ αυτό. Τι να περιμένουμε εκείνη τη βραδιά; Ποιες οι προσδοκίες σας για αυτή σας την εμφάνιση;

RiffOut: Το 3DaysOff vol.2 Festival θα είναι το πρώτο μας Live αυτού του χρόνου. Θέλουμε να δώσουμε όλη μας την ενέργεια δύναμη και το πάθος πάνω στη σκηνή και να τη μεταφέρουμε στον κόσμο. Ο Heavy ήχος, η ταχύτητα και οι εναλλαγές στα riffs είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν.

Jacks Full: Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Barcode Music για την ευκαιρία να παίξουμε σε αυτό το φεστιβάλ όπως και σε κάθε άλλη συναυλία που μας εμπιστεύτηκαν. Κάθε live για εμάς είναι ένα μεγάλο γεγονός. Στόχος ουσιαστικά όπως και σε κάθε εμφάνιση που κάνουμε είναι να καταφέρουμε να κάνουμε τον κόσμο να περάσει καλά, να πιει αλκοόλ και να ξεχάσει όποιο πρόβλημα μπορεί να έχει έστω και για λίγες ώρες και σίγουρα να πιούμε και εμείς μια αρκετά γύναια ποσότητα αλκοόλ χαχχαχα. Έστω και ένα άτομο να θέλει να μας ψάξει περά από τη συναυλία για εμάς είναι μεγάλη νίκη.

 Πέρα του φετινού 3DaysOFF! vol.2 Festival, υπάρχουν άλλες ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;

RiffOut: Οι επόμενες live εμφανίσεις που θα έχουμε θα γίνουν στο Λονδίνο και σε κάποιες περιοχές εκτός Λονδίνου. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα το καλοκαίρι για να κάνουμε και εκεί κάποιες live εμφανίσεις!

Jacks Full: Έχουμε κάποιες εμφανίσεις κλεισμένες για τους επόμενους μήνες, οι οποίες όλες θα ανακοινώνονται της σελίδας μας στο facebook ( https://www.facebook.com/JacksFullBand/?ref=hl).

Σας ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα. Τα τελευταία λόγια σας δικά σας!

RiffOut: Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνετε! Ελπίζουμε τις μέρες του φεστιβάλ ο κόσμος να ευχαριστηθεί μουσική και το κάθε συγκρότημα να λάβει από το κόσμο αυτό που θέλει και αξίζει! \m/

Jacks Full: Υποστηρίξτε την ελληνική σκηνή και γενικά τις νέες μπάντες. Χωρίς αυτές σε λίγο καιρό θα ακούμε μονό Justin Bieber!!!xααχααχα!!!!

 

3DaysOFF! vol.2 Festival: https://www.facebook.com/events/1651171938473526/

RiffOut: https://www.facebook.com/Riffout-716582668456160/

Jacks Fullhttps://www.facebook.com/JacksFullBand/?ref=hl

 

 

Show More