Καλησπέρα παιδιά! Η ντεμπούτο κυκλοφορία σας το Mourning Cloak είναι έτοιμη προς κυκλοφορία. Ποια είναι τα συναισθήματα σας για αυτό το γεγονός;

Alex: Καλησπέρα σας! Ως έφηβος είχα ένα όνειρο: να κρατήσω τη δουλεία μου στα χέρια μου. Το όνειρο αυτό καλείται να εκπληρώσει το project που φέρει το όνομα Aeons In Solitude. Δουλεύοντας σκληρά από το 2016 μέχρι σήμερα και ολοκληρώνοντας αυτό το άλμπουμ κατάφερα να εξελιχθώ ως μουσικός και ως άνθρωπος, αλλά και να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Πλέον είμαστε στην τελική ευθεία. Οπότε  τόσο τα δικά μου συναισθήματα όσο και της υπόλοιπης μπάντας δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε μαζί σας.


Είναι νωρίς ακόμα για γενικότερα συμπεράσματα, αλλά ποιες είναι οι ως τώρα αντιδράσεις όσων έχουν ακούσει τη δουλειά;

Alex: Μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευτεί 3 κομμάτια από το άλμπουμ στο internet. Ο κόσμος γενικότερα έδειξε αρκετό ενδιαφέρον για εμάς ακούγοντάς τα, λάβαμε πολύ καλό feedback και κάναμε αρκετές σημαντικές γνωριμίες. Το άλμπουμ ολόκληρο μέχρι στιγμής το έχουν ακούσει κοντινά μας άτομα και μας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους. Παράλληλα, μέσω της Angels PR που αναλαμβάνει το promotion της μπάντας, έχει σταλεί σε webzines για review. Μέχρι στιγμής λαμβάνουμε θετικά σχόλια!

Νιώθετε ότι πετύχατε αυτό που θέλατε εξαρχής σαν συγκρότημα; Θα αλλάζατε κάτι τώρα;

Alex: Ξεκινώντας το 2016,είχα ως σκοπό να εκφράσω κάποια πράγματα μέσω της μουσικής μου, να δημιουργήσω σε πρώτη φάση ένα δυνατό ντεμπούτο και να δημιουργήσω μια μπάντα με καλή χημεία και μέλη δεμένα σαν οικογένεια. Νομίζω οι στόχοι επιτεύχθηκαν και με το παραπάνω. Η μπάντα απαρτίζεται από εξαιρετικούς ανθρώπους και το αποτέλεσμα του άλμπουμ ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και με το παραπάνω. Τον τελευταίο καιρό ανοίγουν διαρκώς νέες πόρτες και ευκαιρίες για εμάς, οπότε είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι με όσα έχουμε κάνει μέχρι στιγμής.


Ποια είναι η γενική θεματολογία του άλμπουμ; Υπάρχει κάποιο concept;

Alex: Όταν έγραφα τους στίχους για το άλμπουμ, ήθελα τα κομμάτια να έχουν έναν κοινό παρονομαστή αλλά συγχρόνως να είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Έτσι οι θεματολογίες έχουν να κάνουν με διάφορα σκοτεινά θέματα, όπως η επικαιρότητα αλλά και προσωπικά ζητήματα και ανησυχίες. Το κάθε κομμάτι έχει τη δική του ιστορία να πει.


Πως ήταν να συνεργάζεστε στην παραγωγή του άλμπουμ με τον πολύπειρο Βαγγέλη Γιαλαμά; Τι μάθατε από αυτή τη σύμπραξη;

Alex: Ο Βαγγέλης Γιαλαμάς είναι δάσκαλός μου, φίλος μου και συνεργάτης μου για πολλά χρόνια. Οπότε όταν μου ήρθε η ιδέα για το project, δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη για το ποιος θα βρίσκεται πίσω από την παραγωγή του δίσκου. Εν τέλει, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια, τις γνώσεις και τις συμβουλές του, ο σκοπός μου επιτεύχθηκε και με το παραπάνω. Εξελίχθηκα ως μουσικός, ανακάλυψα και συνεχίζω να ανακαλύπτω τις δυνατότητες της φωνής μου και δημιουργήσαμε ένα μοναδικό ήχο για τη μπάντα.


Tο Doom που παίζετε νιώθουμε ότι πηγάζει κυρίως από την βρετανική σχολή της αγίας τριάδας των  Paradise Lost, των Anathema και των My Dying Bride. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη; Τι άλλο υπάρχει κατά τη γνώμη σας στους Aeons In Solitude;

Alex: Σίγουρα στον ήχο μας ο ακροατής θα συναντήσει πινελιές από τους τιτάνες του είδους. Αυτό όμως που δίνει το κάτι παραπάνω στον ήχο μας είναι τα progressive στοιχεία που έχουμε ενσωματώσει, γεγονός που παράγει ένα ιδιαίτερο, κατά τη γνώμη μου, αποτέλεσμα. Ο ήχος μας είναι σκοτεινός και μελαγχολικός και παράλληλα είναι αρκετά δυναμικός και γεμάτος ενέργεια, πράγμα που εξυπηρετεί πολύ στα live.


Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τι θα ακολουθήσει; Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Alex: Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πολλά live για να προωθήσουμε το άλμπουμ, να συνεργαστούμε με νέες μπάντες όπως εμείς για να δικτυωθούμε και πιστεύω μέσα στο χρόνο να μπούμε στούντιο για το δεύτερο άλμπουμ. Ήδη δουλεύω πάνω σε νέα μουσική.


Το θέμα του εξωτερικού σας απασχολεί και κάτω από ποιες προϋποθέσεις; Είναι στους στόχους σας να εξελιχθεί το συγκρότημα σε touring band;

Alex: Το να περιοδεύσει η μπάντα στο εξωτερικό είναι από τους απώτερους στόχους μας. Ελπίζω να το καταφέρουμε καθώς θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για εμάς. Το μόνο που μας κρατάει πίσω είναι καθαρά οικονομικοί λόγοι. Θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να το πετύχουμε!


Ποιο πιστεύετε πως είναι αυτό το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τη μουσική και την αισθητική γενικότερα των Aeons In Solitude;

Alex: Θεωρώ πως αυτό που δίνει ένα μοναδικό χαρακτήρα στη μουσική μας είναι το αρμονικό πάντρεμα του παραδοσιακού Doom με progressive στοιχεία. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε πρώτα απ’ όλα να μην ακουγόμαστε ίδιοι με άλλες μπάντες τους είδους. Έπειτα, ο ήχος μας καταφέρνει να περάσει τα συναισθήματα και τα μηνύματα που στοχεύει το κάθε κομμάτι να μεταδώσει στον ακροατή  και παράλληλα να τον ‘’ξεσηκώνει’’. Στη δημιουργία αυτού του ήχου καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Βαγγέλης Γιαλαμάς.

Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά! Για φινάλε θα θέλαμε να μας αναφέρετε τα πέντε κορυφαία κατά την άποψη σας Doom σχήματα όλων των εποχών, καθώς και ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας!

Alex: Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τη θετική ανταπόκριση, την υποστήριξη και τα σχόλιά σας! Η τρέχουσα χρονιά θα μας βρει αρκετές φορές on stage (η μια εμφάνιση περιλαμβάνει και ένα πολύ δυνατό όνομα). Όλα θα ανακοινωθούν σύντομα. Επίσης, η κυκλοφορία του άλμπουμ μας είναι πολύ κοντά… Μείνετε συντονισμένοι! Τώρα για τα πέντε κορυφαία σχήματα, σίγουρα θα επιλέξω Paradise Lost, Candlemass, Type O Negative, Solitude Aeturnus, My Dying Bride! 😉

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.** https://www.facebook.com/Aeons-In-Solitude-1756758037889417/ https://www.youtube.com/channel/UC_X_20QjGSd2JuK7YGwrOqA https://www.instagram.com/aeons_in_solitude/