Έχουμε σήμερα μαζί μας τους Αθηναίους sludge/post metalers Amniac, οι οποίοι μας μιλούν για τη μπάντα, την καινούργια τους δουλειά και το επερχόμενο album release live τους στις 10 Φεβρουαρίου στο Death Disco.

Καλώς ήρθατε στο musicmash.gr!  Xαρά μας να σας έχουμε κοντά μας σήμερα. Κάντε μας μία σύντομη εισαγωγή  για το πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι Amniac και ποια  μέλη απαρτίζουν το τωρινό σας line-up.

Καλησπέρα. Σαν Amniac υπάρχουμε από τις αρχές του 2011.Το καλοκαίρι του 2014 κυκλοφορήσαμε τον πρώτο μας δίσκο που λέγεται ‘’Infinite’’, ως  τότε είχαμε μόνο ένα Demo-Ep το ‘’Dias xela leurc’’.Σε κάθε ένα από αυτά είχαμε διαφορετικό μπασσίστα, τώρα με σταθερή σύνθεση πια ετοιμαζόμαστε για την κυκλοφορία του ‘’Matriarch’’. Τα μέλη μας είναι,  Παντελής :Κιθάρα- Φωνή  , Λόγκαν : Μπάσσο -Φωνή  , Αντώνης : Κιθάρα  ,Τσάρος : Τύμπανα.

Από πού προέκυψε το όνομα Amniac. Ποια η σημασία του για εσάς;

Πρακτικά η λέξη Amniac δεν υπάρχει. Είναι μια πιο εύηχη λέξη του amniotic που έχει να κάνει με τον αμνιακό υγρό, το οποίο ήταν το αρχικό μας logo και μας άρεσε και το έχουμε κρατήσει ως και τώρα.

Ποίες είναι οι μουσικές και στιχουργικές σας επιρροές; Αγαπημένοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα;

Έχουμε όλοι μας μια ιδιαίτερη αγάπη στους Gojira και επίσης θεωρούμε πως όλες οι μπάντες του ακραίου και μη ήχου έχουν σαν μεγαλύτερη επιρροή τους Black Sabbath. Μας αρέσουν επίσης και αρκετές μπάντες της post-metal σκηνής όπως Isis, Cult Of Luna και Amenra.

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο σας άλμπουμ “Infinite”, επανέρχεστε δυναμικά με τη νέα σας δουλειά “Matriarch”. Πείτε μας δυο λόγια για αυτό το άλμπουμ σας αυτή. Πώς προέκυψε και πώς ήταν η όλη διαδικασία παραγωγής;

Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που ηχογραφείς κάτι κάνεις λάθη. Εμείς θεωρούμε ότι τα λάθη του ‘’Infinite’’ μας έκαναν πολύ καλύτερους και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα του “Matriarch”. Πλέον οι συνθέσεις μας είναι πιο ώριμες, έχουμε μπει σε πιο post και progressive μονοπάτια και το απολαμβάνουμε περισσότερο. Οι ηχογραφήσεις ήταν αρκετά κουραστικές αλλά μπορούμε να πούμε ότι τις απολαύσαμε αρκετά αφού συνεργαστήκαμε με τον πολύ καλό μας φίλο Διονύση Μαρακάκη.

To “Matriarch” έχει εξαιρετικό artwork! Πείτε μας δυο λόγια για το όλο concept της δουλειάς αυτής. Πώς συνδέεται με το άλμπουμ και τη θεματολογία του;

Το concept του δίσκου έχει να κάνει με την πατριαρχική καταπίεση και τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και την μαγεία. Όλο αυτό το δώσαμε στον φίλο μας Bewild Brother και τον αφήσαμε να αυτοσχεδιάσει. Αυτό που βλέπεται είναι το αποτέλεσμα.

Τον επόμενο μήνα θα εμφανιστείτε ζωντανά στη σκηνή του Death Disco για την προώθηση του “Matriarch”. Ποιες οι προσδοκίες σας από αυτές τις εμφανίσεις; Τι να περιμένει το κοινό από τους Amniac;

Όπως πάντα λέμε εμείς θα προσπαθήσουμε να ιδρώσουμε την φανέλα όσο πιο πολύ μπορούμε. Θα παίξουμε όλο τον καινούργιο δίσκο και κάποια από τα παλαιότερα κομμάτια και ελπίζουμε να αρέσει στον κόσμο το καινούργιο υλικό.

Υπάρχουν άλλες προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;

Αυτή την στιγμή ασχολούμαστε μόνο με το release του δίσκου. Όταν αυτό τελειώσει θα ασχοληθούμε και με άλλα live.

Ευχαριστούμε πολύ! Τα τελευταία λόγια δικά σας.

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας, ελπίζουμε να σας αρέσει το καινούργιο υλικό και τα λέμε από κοντά 10 Φεβρουαρίου στο Death Disco.