Με ένα όνομα που σε προκαλεί από την πρώτη στιγμή, οι Έλληνες Artificial Eden κάνουν το δυναμικό τους μπάσιμο στη δισκογραφία με το ομώνυμό τους πρώτο άλμπουμ!

Τα πρώτα δείγματα γραφής λοιπόν για την ελληνική μπάντα χαρακτηρίζονται πέρα για πέρα θετικά και ενδεικτικά των προθέσεων τους και της δυναμικής τους στον power-progressive χώρο. Με μια ιδιαίτερη αισθητική που ξεχωρίζει αμέσως μόλις κοιτάξεις το όμορφο και ντυμένο στα μπλε, φουτουριστικό τους εξώφυλλο και φυσικά, πάνω από όλα, την ποιότητα του μουσικού τους περιεχομένου, παραπέμπουν σε πολύ ενδιαφέροντα ακούσματα και φέρνουν ευχάριστους συνειρμούς στο μυαλό.

Δεδομένα, το να παίξεις στα χωράφια του power με prog ρυθμούς και στοιχεία, κάθε άλλο παρά εύκολο φαντάζει και είναι έτσι και αλλιώς μια πρόκληση.  Δε μπορείς καν να επαναλάβεις συγκεκριμένα μοτίβα και αν το κάνεις θα ακουστείς παρωχημένος. Οι Artificial Eden, κάθε άλλο πάρα ψεύτικοι είναι, αλλά μας οδηγούν στην Εδέμ τους, έχοντας σαν κύριο όπλο τον εντυπωσιακό τους τραγουδιστή και τους φλογερούς κιθαρίστες που εξαπολύουν πλούτο από μελωδικά riff Και έξοχα σόλο. Το ρυθμικό κομμάτι της μπάντας επίσης, είναι πάρα πολύ σταθερό και εκμεταλλεύεται το απαιτητικό ηχόχρωμά τους.

Μετρημένες στα δάχτυλα πια, οι διάσημες μπάντες που γεννιούνται στον συγκεκριμένο χώρο και οι Artificial Eden, δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν ένα μερίδιο στην πίτα, έχοντας σφυρηλατηθεί με σκανδιναβική πειθαρχία (άλλωστε έχουν και Σουηδό τραγουδιστή), αλλά ταυτόχρονα δίνοντας την τεχνοτροπία της power Και prog αισθητικής της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Οι επιρροές που διαφαίνονται στα 6 κομμάτια του άλμπουμ  δεν τους εκθέτουν, αλλά αντίθετα δείχνουν την ποιότητα της μπάντας και ότι θα μπορούσαν σε 2 άλμπουμ από σήμερα να είναι πολύ μεγάλοι.  Εντελώς αντικειμενικά, η μπάντα στέκεται σε παγκόσμιο επίπεδο και κοιτά στα μάτια κυκλοφορίες μεγάλων μπαντών με πολύ μεγαλύτερη ιστορία στο συγκεκριμένο χώρο.  Μένει να ακολουθήσουμε με ανυπομονησία την πορεία τους μέσα στο χρόνο.

 

**Το review έχει πραγματοποιηθεί από τον Μανώλη Μ.**

 

https://www.facebook.com/artificialedenofficial/

https://www.youtube.com/channel/UCSy2rkcI2OiPszkNagzMEtA

https://www.instagram.com/artificialedenofficial/

THOUGHTS – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=kzkEmFnX8_I

ARTIFICIAL EDEN – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=hVczw827NCU

POOR DESIRE – LYRIC VIDEO

 https://www.youtube.com/watch?v=zyRe0DfIA0g