Οι Battle Symphony ανακοινώνουν με μεγάλη περηφάνια την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους “War On Earth”, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις 15 Μαΐου μέσω της γαλλικής εταιρείας Soman Records.

Το album αυτό, είναι το ντεμπούτο ολοκληρωμένο δισκογραφικό βήμα για τη συμφωνική επική metal μπάντα από την Ελλάδα, σε παραγωγή του Έκτορα Τσολάκη και αποτελεί μία metal opera η οποία θα είναι διαθέσιμη ως digipack CD, με ένα special bonus τραγούδι και σε ψηφιακή μορφή, σε όλες τις streaming πλατφόρμες.

Ακούγοντας τον δίσκο αυτόν, θα δεις ότι οι Battle Symphony δεν αστειεύονται και ότι έχουν δημιουργήσει ένα project που ήρθε να βιδωθεί για τα καλά στο μυαλό σου! Με concept επιστημονικής φαντασίας και πιο συγκεκριμένα η μάχη ενός στρατού από επαναστάτες ανθρώπους ενάντια στους γήινους, αλλά και τους εξωγήινους κατοίκους, του πλανήτη Γη, και με μουσικές που κινούνται στο αγνό επικό heavy metal, το σχήμα κάνει τον ακροατή να δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτή την πρώτη δουλειά.

Ήδη το ενδιαφέρον ήταν ζεστό από τη συμμετοχή των διαφόρων τραγουδιστών και μουσικών, όπως οι Roberto Tiranti (Labyrinth), Daniel Heiman (ex – Lost Horizon) Nicholas Leptos (Arrayan Path, ex – Warlord), Tasos Lazaris (Fortress Under Siege), Dee Theodorou (Illusory), Grigoris Giarelis (Badd Kharma), hector.d (Mahakala), Gus Drax (Sunburst,Suicidal Angels,and Black Fate), Stathis Pavlantis (Reflection), Julian Küster (Black Eden), George Halliwell (Fortis Ventus), Felipe Del Valle (Delta) και Katie Johnson, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μεγαλύτερο από αυτό που περιμένεις. Έχουν δέσει τόσο όμορφα μεταξύ τους όλοι αυτόι οι συμμετέχοντες και δίνουν το δικό τους στίγμα, με αποτέλεσμα σε κάθε λεπτό που περνάει να λαμβάνεις και κάτι το ξεχωριστό κάτι το μοναδικό!


Φουλ επαγγελματισμός, με άρτια δομημένη ροη στη μουσική και στην αφήγηση, που δεν σε κάνει ούτε στιγμή να  βαρεθείς καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου αφήνοντας σου στο τέλος ένα συνολικό αποτέλεσμα που μοιάζει πανέμορφο στα αυτιά σου. Ειλικρινά, έχω ακούσει αρκετές metal όπερες ανά διαστήματα, αλλά αυτό που έχει δημιουργηθεί εδώ και ειδικά στο τεχνικο-μουσικό κομμάτι με αφήνει άναυδο!

Αγαπώ το πάθος τους, αγαπώ την ένταση τους, αγαπώ την μουσική τους ωριμότητα, αλλά αγαπώ και το ρίσκο τους που έχουν πάρει σε κάποιες μουσικές επιλογές όπως είναι η προσθήκη folk και κλασικής μουσικής σε διάφορα σημεία του album! Αν δεν τους ξέρεις σίγουρα πρέπει να τους μάθεις και αν δεν τους ξέρεις σίγουρα θα θεωρήσεις ότι μιλάμε για μία μπάντα, η οποία έχει πολλά χρόνια στον χώρο! Για τόσο καλή δουλειά μιλάμε!

Το “War On Earth” των Battle Symphony είναι ειλικρινά ένα αριστούργημα και βάζει σίγουρα πλώρη να μπει ανάμεσα στις κυκλοφορίες της χρονιάς! Μπράβο παιδιά!

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://www.facebook.com/BattleSymphonyGr

https://www.instagram.com/battlesymphonyband/

https://www.youtube.com/channel/UCwcPZ2DAfjuuzQKTriav5xQ

Battle Symphony – Fire On Earth (Lyric Video)