Οι Before Sunday είναι μία μπάντα με έδρα το Λονδίνο και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ “Anticipation” από την Ιταλική Rockshots Records. Ένα άλμπουμ που μας έκανε να θυμηθούμε τι σημαίνει αυθεντικό, τι σημαίνει πρωτόγνωρο, τι σημαίνει κάνω δική μου μουσική χωρίς να στηρίζομαι στα μουσικά στοιχεία των άλλων, αλλά με το να δημιουργώ δικές μου μουσικές. Μουσικές που πρόκεται να μείνουν στον χρόνο και στο μυαλό του ακροατή που επιλέγει να ακούσει αυτόν τον δίσκο!
Μέσα από 10 κομμάτια, οι Before Sunday προβάλλουν τον δικό τους χαρακτήρα, ο οποίος δεν
μπορεί να προδιοριστεί στο 100%. Μοιάζει μοναδικός και είναι άρτια δομημένος παρά την πολυπλοκότητα που εμφανίζει, διότι αν και θα δείς ότι στο άκουσμα του να περνάει ξυστά από πολλά μουσικά είδη που μπορεί να έχεις βρει εκεί έξω, στο τέλος θα συνειδητοποιήσεις ότι έχει τον αέρα των Before Sunday, οι οποίοι έχουν κάνει κτήμα τους την όποια παρομοίωση μπορεί να ισχυριστείς ότι υπάρχει. Είτε είναι pop, edm, hard rock, funk, alternative, είτε κάτι άλλο που μπορεί
να κατονομάσεις.
Είναι πραγματικά κάτι το αξιόλογο (ή και παραπάνω) αυτό που γίνεται από την πλευρά του συγκροτήματος στο άλμπουμ “Anticipation” και δεν το συναντάς εύκολα σε ένα ντεμπούτο άλμπουμ, όπου συνήθως τα συγκροτήματα δεν παίρνουν μεγάλα ρίσκα και αναλώνονται στις μουσικές επιρροές τους. Εκτός αν είναι οι Before Sunday! Γιατί οι Before Sunday δείχνουν ότι δεν φοβούνται και ότι κάνουν το βήμα παραπάνω φέρνοντας στην επιφάνεια μια μάλλον εκλεκτική προσέγγιση τόσο στη μουσική όσο και στον στίχο παίζοντας με ποικίλες στιλιστικές κατευθύνσεις, χωρίς να παραγκωνίζουν το ποιοι πραγματικά είναι και το ποιόν που τους διακατέχει ως μουσικούς. Τόσο στο μουσικό όσο και στο φωνητικό κομμάτι, πατάνε παραπάνω από αξιομνημόνευτα και μας δίνουν μελωδικές στιγμές, που ίσως και να ζήλευαν μεγάλοι καλλιτέχνες εκεί έξω!
Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι, θα έλεγα ότι η δημιουργικότητά τους διακρίνεται σε όλα τα τραγούδια που συνθέτουν τον δίσκο, φτιάχνοντας έτσι catchy μουσική που αναδεικνύει μία πιο προσιτή πλευρά για πολλούς ακροατές εκεί έξω που λαχταράνε κάτι το οποίο θα τους μείνει, το οποίο θα τους ξεσηκώσει και θα τους δημιουργήσει ένα μικρό κόλλημα!
Από την άλλη, όσον αφορά το φωνητικό, η Στέλλα φαίνεται να προσεγγίζει πτυχές από διάφορα μουσικά είδη, έχοντας μια φωνή που μπορεί να ροκάρει σκληρά, που μπορεί να προβάλλει τεχνικές της funk, ενώ παράλληλα μπορεί να έρθει και να σου χτίσει έναν συναισθηματικό κόσμο που θα σε μαγέψει καθ’όλη τη διάρκεια που πάλλεται στα αυτιά σου. Ξέρει πως να πάει ένα επίπεδο πάνω τον δίσκο και αυτό δεν κρύβεται!
Το άλμπουμ “Anticipation” αποτελεί πραγματικά μία υπέροχη δουλειά που διακρίνεται για τα πολλά καλοδουλεμένα στοιχεία του, στα ακόμα περισσότερα μουσικά επίπεδα που υπάρχουν στον δίσκο, ο οποίος εν τέλει καταφέρνει να είναι αλάνθαστος και ευχάριστος στο συνολικό του αποτέλεσμα. Αξίζει να τους δώσουμε συγχαρητήρια και να τους σεβαστούμε για αυτό που μας προσφέρουν. Γιατί η μουσική τους είναι πέρα για πέρα αυθεντική και αυτό πιστέψτε με δεν το συναντάς εύκολα εκεί έξω!
Μπράβο Before Sunday! Σας βγάζω το καπέλο!
**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**