MusicMash

All About Music

Bewized *INTERVIEW*

Κάντε μας ένα μίνι introduction για τη μπάντα και πείτε μας το τωρινό line up.

Παίζουμε Metal. Groove Metal για την ακρίβεια είναι το tag που κουβαλάμε στα 7 χρόνια της ύπαρξης μας και τα πιο metalcore στοιχεία (π.χ καθαρά φωνητικά) είναι γιατί μας αρέσει να ενσωματώνουμε και άλλα είδη μουσικής στο ύφος μας. Ουσιαστικά παίζουμε αυτό που μας αρέσει και μας εκφράζει, χωρίς να προσπαθούμε να στριμωχτούμε μέσα στα όρια ενός συγκεκριμένου είδους. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2007. Από τότε μέχρι το 2011 άλλαξαν κάποιοι μουσικοί και από το 2011 μέχρι σήμερα έχουμε το τελικό line up που αποτελείται από τους: Πασχάλη Θεοτόκη (Φωνή-Κιθάρα), Ορέστη Γεωργιάδη (Κιθάρα), Πανταζή Θεοτόκη (Μπάσο) και Άκη Τσιαντή (Τύμπανα)

Από που προέκυψε το όνομα; Τι σημαίνει για εσάς Bewized?

Το όνομα είναι μια λέξη που απο μόνη της δεν σημαίνει κάτι, αλλά τη δημιουργήσαμε εμείς για να περιγράψει το ύφος μας σαν μπάντα. Κρύβει όμως έναν εσωτερισμό. Ο όρος εσωτερισμός αναφέρεται σε κάθε σύστημα εννοιών και εφαρμογών, που έχει ως στόχο την προϊούσα εσωτερική μεταμόρφωση του ανθρωπίνου όντος με τελική κατάληξη την οντολογική του εκπλήρωση ή “πνευματική αποκατάσταση” (που στην θρησκεία καλείται “Θέωση”). Απο μια άλλη οπτική γωνία, μπορείς να το εκλάβεις ως λογοπαίγνιο π.χ σαν την προσπάθεια να γίνεις πιο “σοφός” με έναν ταυτόχρονα “μαγικό” τρόπο.

 Αγαπημένοι καλλιτέχνες και μουσικές επιρροές..

Πάρα πολλοί καλλιτέχνες και μπάντες. Ενδεικτικά στο χώρο της metal θα συμπεριελάμβανα τους Metallica, Pantera, Lamb Of God, Machine Head, Trivium, Killswitch Engage, As I lay Dying, August Burns Red, Texas In July μαζί με πολλούς άλλους.. Στην πραγματικότητα όλα τα μέλη της μπάντας έχουμε μια κοινή βάση γύρω απο το metal ιδίωμα αλλά από κει και πέρα οι επιρροές του καθενός είναι ποικίλες και αντικατοπτρίζονται απο πολλά και διαφορετικά ακούσματα. 

Έχετε ήδη 2 albums στο ενεργητικό σας, το “The Scorch of Rage” (2011) και το πιο πρόσφατο “Undead Legacy”, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο που μας πέρασε (2013). Υπάρχουν σχέδια για νέο υλικό ή για κάποιο video clip; Τι να περιμένουμε από τους Bewized;

Ναι, υπάρχουν σχέδια τόσο για το κοντινό όσο και για το μακρινό μέλλον. Υλικό για τον τρίτο δίσκο έχουμε σε ανώριμη μορφή στα συρτάρια μας, ένα υλικό το οποίο ξεκίνησε να ετοιμάζεται πριν καν κυκλοφορήσει το “Undead Legacy”.. Δεν καθόμαστε ούτε λεπτό, δεν μας αρέσει να αράζουμε περιμένοντας ένα θαύμα και πάνω απο όλα προσπαθούμε να αξιοποιούμε την παραμικρή ιδέα της στιγμής. Η ενασχόληση με την μπάντα για μας είναι μια προσωπική θυσία της καθημερινότητας και  ένας ενδελεχής σχεδιασμός με αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνεις δεν αργεί ποτέ να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα. Το τι έχουμε στα σκαριά θα ανακοινώνεται στην πορεία. Το μόνο σίγουρο είναι πως το κάθε μας βήμα θα είναι εμφανώς μεγαλύτερο απο το προηγούμενο. Έτσι, μόνο μεγάλα πράγματα να περιμένετε απο τους Bewized και καλός εχόντων των πραγμάτων το βίντεο κλιπ που ετοιμάζεται θα ταράξει τα κοινά νερά του χώ

Έχετε συμμετάσχει σε πολλά live εντός και εκτός συνόρων (The Scorch of Rage UK Tour, 2011 και προσφάτως στο ελληνικό The Undead Legacy Greek Tour, 2013). Πείτε μας δυο λόγια για την εμπειρία σας στο εξωτερικό και μερικές διαφορές ή/και ομοιότητες με Ελλάδα;

Το κάθε live είναι απο μόνο του μια ξεχωριστή εμπειρία, καλή ή κακή. Έχουμε παίξει μπροστά σε 30 άτομα, έχουμε παίξει και σε 300 άτομα. Έχουμε παίξει μπροστά σε ακούνητο κοινό, έχουμε παίξει και σε λυσσαλέο κοινό. Οπότε τα συναισθήματα και κατ’ επέκταση ή απόδοση, διαμορφώνονται ανάλογα με την ψυχολογία του κόσμου. Άλλο να πας κάπου που σε γνωρίζουν και σε περιμένουν (Ελλάδα) και άλλο να πας σε ένα ξένο μέρος που δεν έχει ξανακούσει κανένας το όνομα σου (εξωτερικό). Παρόλα αυτά είναι στο χέρι της μπάντας να ανατρέψει τα γεγονότα και να ζεστάνει το κλίμα κερδίζοντας έτσι νέους οπαδούς. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσεις ύστερα απο μια εμφάνιση σου. Κρίμα που δε μπορέσαμε να εφαρμόσουμε το παραπάνω στην Αγγλική περιοδεία μιας και είχαμε την απρόβλεπτη και ασυγχώρητη αποχώρηση του παλιού ντράμερ. Αντιθέτως η εμπειρία μας απο την Ελληνική περιοδεία ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και χαρακτηρίστηκε απο μια σειρά επιτυχημένων show όπως μπορείς να δεις στο βίντεο που ανεβάσαμε μόλις προσφάτως.

Live εμφανίσεις υπάρχουν στα άμεσα σχέδιά σας;

Βεβαίως! Μόλις ανακοινώσαμε τη συμμετοχή μας στο live των Γερμανών Caliban στο Eightball Club της Θεσσαλονίκης στις 23 του Μάρτη, ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε κάτι πολύ μεγάλο σε συνεργασία με μια άλλη Ελληνική πολύ καλή μπάντα.. Θα πρέπει όμως να οριστικοποιηθεί προτού το ανακοινώσουμε.

http://www.bewizedofficial.com
http://www.myspace.com/bewizedofficial
http://www.youtube.com/bewized
http://twitter.com/bewized

 

Show More