Οι Black Reuss είναι το προσωπικό σχήμα του Maurizio Dottores, ο οποίος κατάγεται από το Λιχτενστάιν και είναι υπεύθυνος για τη σύνθεση, την εκτέλεση, τους στίχους αλλά και την παραγωγή. Σε μια σύντομη αναζήτηση που έκανα, δεν βρήκα κάτι παραπάνω για το μουσικό παρελθόν του, παρά μόνο ότι έχει εργαστεί σαν Marketing Director στη Sony Music Ελβετίας.
Τον καιρό λοιπόν εκείνο λοιπόν και ενώ διέμενε στην Ελβετία, επηρεάστηκε από τον ποταμό Reuss (που βρίσκεται κάπου στον ορεινό όγκο Gotthard) και εμπνεύστηκε να γράψει μια τετραλογία παρακαλώ!  Τα τέσσερα μέρη αυτής είναι η Μεταμόρφωση, το Ταξίδι, η Άφιξη και ο Θάνατος (Metamorphosis, Journey, Arrival and Death).

Στην παρούσα παρουσίαση μας ενδιαφέρει η Μεταμόρφωση, που κυκλοφόρησε το 2021 και ένα χρόνο αργότερα επανακυκλοφόρησε από την Sliptrick Records. Καταρχήν δε γίνεται να μην αναφέρουμε ότι η δουλειά που έχει γίνει στο Metamorphosis είναι απολύτως επαγγελματική. Ο ήχος είναι πολύ γεμάτος, η παραγωγή αρκούντως ζωντανή, ενώ τα τύμπανα ακούγονται τόσο καλά, που δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά αν είναι ηλεκτρονικά ή φυσικά παιγμένα.

Στα της μουσικής τώρα, μιλάμε για ένα ως επί το πλείστον doom δίσκο που διαρκεί 70 λεπτά… Εξ ορισμού λοιπόν δεν είναι εύκολη ακρόαση. Βέβαια όταν λέμε doom μην πάει το μυαλό σας στους Candlemass. Ο ορισμός αναφέρεται μάλλον στη βαρύτητα του ακούσματος. Αν αναγκαζόμουν να παρομοιάσω το Metamorphosis με κάποιο άλλο άκουσμα, τότε θα έλεγα πως μου φέρνει στο μυαλό τους Type O Negative. Για αυτό ευθύνονται τα φωνητικά του Maurizio, όπως και το goth ηχόχρωμα που δίνει η διακριτική πλην όμως καίρια χρήση των πλήκτρων.

Εν κατακλείδι, και ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και το δεύτερο μέρος της τετραλογίας (Journey) θα σταθώ στο ότι είναι μια κυκλοφορία δύσκολη για ένα έργο μεγαλεπήβολο, που όμως έχει εκτελεστεί πολύ επαγγελματικά.

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

Official Website: www.blackreuss.com

Facebook: www.facebook.com/blackreuss

Instagram: www.instagram.com/blackreussmusic/

Youtube Channel: www.youtube.com/channel/UC9UG6Rfa93ldqXiP3D6kVyA

TikTok: www.tiktok.com/@blackreus