Ένα νέο τραγούδι έδωσε στην δημοσιότητα το Αθηναϊκό heavy metal συγκρότημα των Black Soul Horde, με τίτλο “Beware The Deep”.
Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα lyric video, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:
Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι σε όλα τα streaming services: https://distrokid.com/hyperfollow/blacksoulhorde/beware-the-deep

Οι προπαραγγελίες για το album “Horrors From The Void” έχουν ξεκινήσει μέσω του Bandcamp των Black Soul Horde: https://blacksoulhorde.bandcamp.com

Το συγκρότημα δήλωσε για το νέο του πόνημα: “Βλέποντας τα riffs μας να γίνονται όλο και πιο σκοτεινά, από τραγούδι σε τραγούδι κι από κυκλοφορία σε κυκλοφορία, μας δημιουργήθηκε σταδιακά η παρόρμηση να ασχοληθούμε και με σκοτεινότερα στιχουργικά θέματα. Όταν τα τραγούδια του “Horrors From The Void” έπεσαν στο τραπέζι, καταλάβαμε από την αρχή πως χρειαζόμασταν μια λασπώδη και υποχθόνια θεματολογία για να αναδείξουμε το υλικό. Ξεσκονίσαμε τα βιβλία του αγαπημένου μας H.P. Lovecraft και αφιερώσαμε το μισό album θεματολογικά στις υπέροχες ιστορίες τρόμου του. Το “Beware The Deep” δεν είναι μόνο το πρώτο τραγούδι που σας παρουσιάζουμε, αλλά και το πρώτο που προέκυψε από αυτή την διαδικασία, όπως και ένα από τα πιο straightforward κομμάτια του δίσκου. Το θέμα του είναι η κοσμική οντότητα Κθούλου, που παγιδευμένος υποθαλάσσια, αναμένονει καρτερικά την επιστροφή του. Οι ιστορίες εκδίκησης αποτελούσαν πάντα έμπνευση για τους Black Soul Horde, οπότε να που για άλλη μια φορά σχεδιάζουμε το τέλος του κόσμου, σε ένα από τα αγαπημένα μας τραγούδια από το επερχόμενο album μας. Ελπίζουμε να σας αρέσει!”
Οι Black Soul Horde επιστρέφουν με νέο album, λιγότερο από έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου σε σειρά (τρίτου αν συνυπολογιστεί το split EP με τους Dexter Ward“Land of Demise” που γνώρισε ιδιαίτερη αναγνώριση από το κοινό του είδους, ενώ έλαβε αποθεωτικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο, φιγουράροντας μάλιστα και σε κάποιες λίστες με τα καλύτερα του 2020, ανεξαρτήτως είδους. Το “Horrors From The Void” είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία μέσω του Vinylstore, στις 10 Νοεμβρίου 2021, και περιλαμβάνει οχτώ τραγούδια, άκρως επηρεασμένα από τον συγγραφέα τρόμου και φαντασίας H.P. Lovecraft. Το εξώφυλλο της κυκλοφορίας είναι μία δουλειά του Γιάννη “Remedy Art” Νάκου.

Ηχητικά το συγκρότημα κινείται στα heavy και power metal πεδία, αλλά δεν διστάζει σε στιγμές να πειραματιστεί με τον ακραίο και τον prog ήχο, ενώ διαρκή παρουσία έχει μία βαριά, σκοτεινή ατμόσφαιρα, που άλλωστε δένει αρμονικά με την θεματολογία του album. Πλην του Λαβκραφτικού συμπαντος, η μπάντα επιχειρεί να περιπλανηθεί για άλλη μια φορά στη Νορβηγική και Ελληνική μυθολογία, κάτι που συναντάμε και στο ντεμπούτο “Tales Of The Ancient Ones” του 2013, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του “Horrors…”, το “Land Of Demise” του 2020, στο οποίο κυρίως επιστρατεύονται πιο ανθρώπινα και ρεαλιστικά καθημερινά ζητήματα.

Η riff-after-riff νοοτροπία του συγκροτήματος έχει βέβαια και εδώ την τιμητική της, ενώ οι ευκολομνημόνευτες μελωδίες τόσο σε κιθάρα όσο και σε φωνή παραπέμπουν στα κλασικά ονόματα του heavy χώρου. Ένα πολύ ώριμο album που καταδεικνύει την διάθεση των Black Soul Horde να εξελιχθούν, χωρίς να χάσουν την χαρακτηριστική τους ταυτότητα, που εδώ παρουσιάζεται πιο συμπαγής από ποτέ.