MusicMash

All About Music

Breakthrough- “Στα σκαριά το δεύτερο μας άλμπουμ”

Φιλοξενούμε σήμερα τους heavy metallers Breakthrough, οι οποίοι μας συστήνουν τη μπάντα τους, μας μιλούν για το τι ετοιμάζουν και τα πλάνα τους σχετικά με το δεύτερο άλμπουμ τους καθώς και για επερχόμενα live.

Καλώς ήρθατε στο Musicmash.gr! Κάντε μας ένα mini intro για την μπάντα και πείτε μας το τωρινό line–up.

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα του Musicmash.gr και ευχαριστούμε να πούμε αρχικά για το ενδιαφέρον σας και την βοήθεια που δίνετε στην τοπική σκηνή.

Η μπάντα ξεκίνησε το 2011 σε σχετικά αργούς ρυθμούς. Ήταν ένα ξεγκαύλωμα στην ουσία από τις γύρω γύρω υποχρεώσεις, σχολεία δουλειές κτλ, και μια εκτόνωση ON και OFF-STAGE.Το 2012 στο αξέχαστο λάιβ μας στην Καλαμάτα στο streetfestival (κάθε χρόνο που γίνεται μην το χάνετε είναι απίστευτη εμπειρία) παίξαμε ένα δικό μας τραγούδι το πρώτο που γράψαμε το Death και είχε ανταπόκριση τόσο πολύ στο κοινό όσο και σε μας που είχαμε μια δικιά μας δουλειά έτοιμη να πυροβολεί σε heavy-thrash ρυθμούς. Μας άρεσε η ιδέα να δημιουργήσουμε να κάνουμε την δική μας μουσική και να το δούμε πιο σοβαρά για δισκογραφική δουλειά περισσότερες συναυλίες και όλες τις εμπειρίες που σε προσφέρει αυτό. Και έτσι σήμερα είμαστε εδώ με ένα φουλ άλμπουμ ένα ντέμο και αρκετά λάιβ μέχρι στιγμής σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Το τωρινό line up είναι

Γκιλιόπουλος Λύσανδρος:Rhythm Guitar-Main Vocals

Εύρης Ναπαλμ:Lead Guitar-Backing Vocals

Johnny Mittas:Bass Guitar

Χρήστος Ζαπρούδης:Drums

Από πού προέκυψε το όνομα Breakthrough; Υπάρχει κάποιο story πίσω από αυτό;

Θέλαμε να βρούμε ένα όνομα το οποίο να είχε να κάνει με ξέσπασμα, επανάσταση, αντίθεση στα πάντα οπότε και έτσι προέκυψε μετά από συζήτηση σε καφέ.

 Πείτε μας δυο λόγια για τις μουσικές σας επιρροές και από πού εμπνέεστε στίχους και μουσική;

Η έμπνευση μας μουσικά-συνθετικά προέρχεται από80’s ξεκάθαρα.Old school heavy και thrash metal που σου κάνει το αίμα ηφαιστειακή λάβα και το κορμί φωτιά απλωμένη σε μπαρούτι. Συγκροτήματα όπως Iron Maiden Judas Priest Black Sabbath Metallica Exodus Testament Slayer Annihilator Venom ακόμα και μπάντες με πιο βαρύ ήχο προς το Death Metal.

Τώρα για τους στίχους έμπνευση αποτελεί κυρίως η προσωπική ζωή-εμπειρία-τρέλα του καθενός. Στο πρώτο μας άλμπουμ θα δείτε τραγούδια βέβαια για πόλεμο για εκδίκηση και για θάνατο (Tomahawk-Vengeance-Death π.χ.) αλλά και για προσωπικές δυσκολίες από την καθημερινότητα ή την θέληση να χύσουμε το αίμα από άτομα που μας προκαλούν εμετό(Against All-Suffering Insanity).Ύστερα οι στίχοι μπορούν να αναφέρονται και σε συγκεκριμένα αγαπημένα θέματα όπως η ταχύτητα στο Pedal to the Metal που επιλέχθηκε και ως soundtrack αφιέρωμα στον Ραλλίστα Colin McRae από την Unknown Productions.

Έχετε ξεχωρίσει αυτή την περίοδο κάποια νέα δουλειά από εγχώρια ή μη μπάντα;

Γενικότερα το επίπεδο είναι ανεβασμένο πλέον στον χώρο και οι μπάντες πλέον πάρα πολλές. Η κάθε μπάντα πιστεύω πως ξεχωρίζει με τον δικό της τρόπο. Όχι μόνο στην ηχογραφημένη τους δουλειά αλλά και στα live και πάντα υπάρχει χώρος για περαιτέρω βελτίωση. Τώρα ήδη έχω στο μυαλό μου 30 τέτοιες μπάντες και δεν θέλω να αφήσω απέξω κανέναν αλλά από προσωπική εμπειρία είτε επειδή τους είδα λαιβ είτε επειδή μοιραστήκαμε και την σκηνή μαζί ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ επειδή τους ζήσαμε και εκτός σκηνής σαν φίλους  κάποιες από αυτές τις μπάντες είναι οι Fatal Mutiny, Astrarot, Symforia, Psyanide, Amken, Astral Crossing Φata Morgana κ.λπ. 

poser

Πριν λίγες μέρες κλείσατε δύο χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου σας full-length άλμπουμ σας με τίτλο “Against All”. Υπάρχει κάτι νέο στα σκαριά; Ποια τα μελλοντικά σας πλάνα;

Για την ακρίβεια το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 21 Μαρτίου του 2014. Απλά μια 2 βδομάδες πριν ήταν έτοιμο στο εργοστάσιο. Εννοείται ότι υπάρχει κάτι νέο. Έχουμε έτοιμα αρκετά τραγούδια για το 2o άλμπουμ που ελπίζουμε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.Ήδη παίζουμε καινούρια κομμάτια από αυτό και μπορείτε να τσεκάρετε στο youtube από λάιβ εμφανίσεις μας. Πέρα από το καινούριο άλμπουμ θα κλείσουμε αρκετά λάιβ ίσως και εξωτερικό και αν όλα πάνε καλά λόγω του ότι οι 3/4 μας είμαστε φοιτητές και δουλεύουμε και οι 4 παράλληλα εκτός μουσικής ίσως κάνουμε και περισσότερα-μεγαλύτερα πράματα. Surpriiiseee!!!

Live εμφανίσεις υπάρχουν στα άμεσα σχέδιά σας;

Συζητάμε για να κλείσουμε διάφορες συναυλίες σε διάφορες πόλεις τις Ελλάδας και ίσως εξωτερικό. Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι για στάνταρ ημερομηνία αλλά σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν μέρες μέρη πόλεις κτλ.

 Σας ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα. Τα τελευταία λόγια δικά σας!

Εμείς ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Τελευταίο μήνυμα?? Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη όπου τα λεφτά είναι λίγα και κυριαρχεί η ποζεριά και ο κλαρινογαμπρισμός, το προσωπικό ίματζ σε ένα εύθραυστο υφάκι τουπέ και το ξεγύμνωμα για μερικά Like στο facebook. Μην αφήσετε τίποτα να σας επηρεάζει συνεχίστε να πυροβολάτε με αυτό που πραγματικά αγαπάτε και όταν έρθει η ώρα θα δαγκώσουμε λαιμούς αυτιά και ρόγες. Και κάτι τελευταίο όσον αφορά τις συναυλίες από τοπικές μπάντες. Για τις μπάντες, μην σταματάτε να δουλεύετε και να βγάζετε μουσικάρες. Για τον υπόλοιπο κόσμο κόψτε τις δικαιολογίες με τα αστικά τα μετρό και τα ήρθα να δω τον γκόμενο της φίλης μου και να φύγω..Στηρίξτε τις μπάντες γιατί όσο γαμάτο και αν είναι ένα συγκρότημα γίνεται ακόμα πιο γαμάτο με τον κόσμο να το στηρίζει. Να κάθεστε σε όλο το λάιβ ρε λεκέδες αφού πληρώσατε την είσοδο.

Σύντομα θα έχετε νέα μας. Να περνάτε τέλεια και να κάνετε καθημερινά αμπαλαέα.

https://www.facebook.com/Breakthrough.the.band

 

Show More