Οι Chaos Eternal είναι το προσωπικό σχήμα του σουηδού μουσικού Johan Ahlqvist. Αρχικά είχε ξεκινήσει βγάζοντας το 2014 βγάζοντας τέσσερα ep, όλα με διαφορετικό μουσικό προσανατολισμό.

Το νέο του project με τίτλο “The Journey” αποτελεί μια τετραλογία που από ότι φαίνεται θα έχει αντίστοιχη κατεύθυνση. Για την ώρα έχουν κυκλοφορήσει ψηφιακά τα δύο πρώτα μέρη. Το “Pt1: Through the Maze” έχει ξεκάθαρη thrash προοπτική, και προσωπικά το θεωρώ καλύτερο από τα δύο. Ίσως αυτό να οφείλεται και στο παρελθόν του Johan, που έπαιζε σε ένα thrash metal σχήμα, τους Dust. Ηχητικά είναι άρτια παιγμένο, ενώ θα έλεγα πως βρίσκεται κοντύτερα στην τεχνική παρά στη βίαιη πλευρά του είδους. Από την άλλη, το “Pt2: Higher andHigher” που κυκλοφόρησε λίγο αργότερα, είναι μάλλον πιο alternative, παιγμένο σε πιο αργό tempo, που όμως εδώ δε βοηθούν ιδιαίτερα τα φωνητικά (κάτι που δεν ίσχυε στο Pt1).

Η τετραλογία θα ολοκληρωθεί με τα “Pt3: Thepath to the void” (που είναι ήδη έτοιμο) και “Pt4: The path to enlightenment” (του οποίου οι συνθέσεις ακόμη χτίζονται). Εσείς μπορείτε να ακούσετε τα albums σε διάφορες υπηρεσίες streaming, όπως πχ στο Spotify και στο Bandcamp.

 

 

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

www.youtube.com/@chaoseternal 

https://www.facebook.com/ChaosEternalBand 

chaoseternalswe.bandcamp.com/ 

https://open.spotify.com/artist/2n8uarNX3xwNoQgq7XWnlk?si=jh9FWQplT46Fax-_iigZ2A