Οι Desert Near the End επιστρέφουν με την πέμπτη κατά σειρά δισκογραφική τους δουλειά, η οποία ακούει στο όνομα “The Dawning Of The Son”!

Το “The Dawning Of The Son” κυκλοφορεί στις 27 Μαΐου του 2022 σε συνεργασία με τη γερμανική δισκογραφική εταιρεία Boersma Records, με την παραγωγή του να πραγματοποιείται για ακόμη μια φορά στο Incorporated M. Studio και ο Βασίλης Παππάς υπογράφει και πάλι τη μίξη αλλά και το mastering. Όσον αφορά το εξώφυλλο, καθώς και όλο το inlay artwork αποτελεί δημιουργία τού Παναγιώτη Βλάμη, ο οποίος συνεργάζεται άλλη μια φορά με τη μπάντα, καθώς είναι επίσης ο δημιουργός του εξωφύλλου του “Theater of War”, ενώ τη σύνθεση του booklet, όπως επίσης και τη γραφιστική επιμέλεια, εχει αναλάβει o Γιάννης Νάκος και το Remedy Art Design.

Πολλά ενδιαφέρον ονόματα και συνεργάτες, οι οποίοι δείχνουν την προσεγμένη προσέγγιση του δίσκου από όλες τις πλευρές, κάτι το οποίο είναι εμφανές τόσο στα τραγούδια όσο και στο concept του “The Dawning Of The Son”. Το concept του νέου αυτού δίσκου είναι βασισμένο στιχουργικά στην πρώτη τριλογία του Pierce Brown, “Red Rising Saga” και η αποτύπωση αυτού του κόσμου μέσα στο album είναι παραπάνω από θετική! Γνωρίζουμε εξάλλου ότι το συγκρότημα είναι για μεγάλα πράγματα. Μας το έχει αποδείξει πολλάκις από τις προηγούμενες του κυκλοφορίες! Πιστέψτε με όμως, αυτό που συναντάμε στο νέο και πέμπτο album των Desert Near The End δεν έχει προηγούμενο!

Και αυτό οφείλεται στο ότι η μπάντα έχει πλέον καταφέρει να τιθασεύσει τις επιρροές της και παρουσιάζει ένα αποτέλεσμα πιο Desert Near the End όσο ποτέ άλλοτε! Ο χαρακτήρας της μπάντας είναι πιο αυθεντικός από ποτέ και συναντάται καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου με τη μπάντα να είναι σίγουρη για τα πατήματα της σε κάθε ήχο που συναντάς. Με μία πολύ καλή παραγωγή και με μία αγνή σε τεχνικές προσέγγιση, το “The Dawning Of The Son” μας δείχνει γιατί ήδη έχει τραβήξει τα βλέμματα, αλλά και γιατί χαρακτηρίζεται από το κοινό ως ένα από τα καλύτερα μελωδικά album του 2022!

Γιατί το ύφος του εκεί κινείται. Μουσικά ακολουθεί πιο μελωδικά μονοπάτια σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές των Desert Near The End, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα την οξύτητα και την επιθετικότητα των προκατόχων του. Ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός που σε ταξιδεύει, αλλά παράλληλα σου προσφέρει και το headbaning που χρειάζεσαι! Και σε αυτό παίζουν μεγάλο ρόλο οι κιθάρες που παίρνουν φωτιά σε κάθε κομμάτι, αλλά και τα φωνητικά που δείχνουν το πόσο έχουν δουλέψει και ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε μουσική περίσταση.

Οι Desert Near The End με το νέο album “The Dawning Of The Son” είναι πιο ολοκληρωμένοι από ποτέ και έρχονται κατά πάνω σου για να τους λατρέψεις σε όλο τους το είναι! ΑΠΛΑ ΔΙΣΚΑΡΑ!!!

 

**To review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://www.facebook.com/DesertNearTheEnd/

https://www.youtube.com/channel/UCllY-sWWC2fLe-83tHAxQPA

DESERT NEAR THE END – Rise For Dominion (Official Lyric Video)