Καλώς ήρθατε Dreamlord! Ας ξεκινήσουμε από τα εντελώς πρόσφατα. Ντεμπούτο άλμπουμ “Disciples Of War”. Τι υποδηλώνει καταρχάς ο τίτλος; Τι θέλετε να πείτε;

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για το βήμα που μας δίνετε στο να μάθει η μεταλ. κοινότητα τους Dreamlord και το άλμπουμ μας. Disciples of war, ακόλουθοι του πολέμου, μας έμαθαν να ζούμε και να βρισκόμαστε συνεχώς σε πόλεμο, ανεργίας, φτώχειας, να παλεύεις κάθε μέρα για το καλύτερο και δυο τρία ανθρωπάκια να σου κουνάνε το δάκτυλο και να σου γκρεμίζουν όλα τα όνειρα. Προπαγάνδες ψέματα και φόβος είναι η μυστική συνταγή επιτυχίας τους, σε γενικές γραμμές αυτό είναι το concept του άλμπουμ.

Υπάρχει κάποιο concept πίσω από τον τίτλο; Πότε ξεκίνησε και πότε ολοκληρώθηκε η σύνθεση των κομματιών;

Το concept είναι η καθημερινότητα της ανθρωπότητας. Η σύνθεση ξεκίνησε το 2015 και εάν μεγάλο μέρος του άλμπουμ ολοκληρώθηκε 2 χρονιά μετρά αφού μπήκαμε στο στούντιο.

Και λίγα λόγια για την διαδικασία ηχογράφησης και παραγωγής του άλμπουμ. Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις και πόσο διήρκησαν; Ποιοι οι συντελεστές γενικότερα;

Σε συνέχεια της προηγουμένης ερώτησης μερικά κομμάτια αλλάξαν κατά την ηχογράφηση των οδηγών με την βοήθεια του Μιχάλη Καρπαθίου και ιδιοκτήτη του D studio που έλαβε χωρά όλη η διαδικασία ηχογράφησης του άλμπουμ.H παραγωγή του άλμπουμ έγινε από το Μιχάλη Καρπαθίου και την μπάντα, στο D studio. Η αλήθεια είναι ότι μας πήρε κάμποσο καιρό να τελειώσει , όχι πάντα με ευθύνη της μπάντας, αλλά το σημαντικό είναι ότι πλέον έχει κυκλοφορήσει και είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον τρόπο που το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος.

Αν και νωρίς ακόμα, ποιο είναι το feedback που εισπράττετε για το άλμπουμ ως τώρα;

Γενικά καινούργιος κόσμος που το έχει ακούσει το έχει αγαπήσει και το έχει αγκαλιάσει, τα περισσότερα reviews άλλωστε μας έχουν δώσει πολύ καλή κριτική και τους ευχαριστούμε γι αυτό.

Το συγκρότημα αν και έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ‘90, μόλις τώρα ντεμπούταρε δισκογραφικά. Που οφείλεται αυτό;

Δυστυχώς, μας πήρε αρκετό καιρό να σταθεροποιήσουμε την σύνθεση μας. Υπήρχαν συνεχείς αλλαγές μελών, που σε συνδυασμό με επαγγελματικές υποχρεώσεις, στρατό, οικογένεια και γενικά προβλήματα καθημερινότητας, δεν μας επέτρεψαν να ξεκινήσουμε νωρίτερα. Αυτά τα προβλήματα, όμως πλέον δεν υπάρχουν, οπότε από δω και πέρα θα έχουμε μεγαλύτερη παρουσία!

Το άλμπουμ ηχητικά μας φέρνει στο μυαλό σε μεγάλο βαθμό την Bay Area σκηνή του Thrash, χωρίς όμως να νιώθουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρά thrash άλμπουμ. Συμφωνείτε με αυτή την παρατήρηση; Ποιες είναι γενικότερα οι μουσικές αναφορές των Dreamlord;

Προφανώς και συμφωνούμε με την παρατήρηση, δεν κρύβουμε ότι οι επιρροές μας είναι από το παλιό καλό bay area και new wave των 90s και αυτό που κάναμε είναι να συνδυάσουμε όλο το vibe τους και να δημιουργηθεί το άλμπουμ και αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι καθαρό thrash.

Ποια είναι τα γενικότερα πλάνα σας για την προώθηση του άλμπουμ; Το εξωτερικό σας απασχολεί σαν προοπτική;

Η καλύτερη προώθηση ενός άλμπουμ είναι να κάνεις Live σε κάθε γωνιά το οποίο σιγουρά δεν είναι εφικτό για εμάς λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων, όχι όμως ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε αρκετά Live, τα περισσότερα εγχωρία και ίσως κάποια στο εξωτερικό, οπότε σαν μπάντα σιγουρά μας ενδιαφέρει το εξωτερικό.

Στο τομέα των live τι να περιμένουμε; Υπάρχει κάτι προγραμματισμένο και ανακοινώσιμο;

Τα Live μας είναι δυνατά, έχουμε πολύ καλό vibe και αυτό το εισπράττει ο ακροατής. Προγραμματισμένο Live έχουμε για τις 6 Μαρτίου στο Crow Live Stage, οπού θα πραγματοποιηθεί το release party του άλμπουμ μας, που θα έχουμε την χαρά να μοιραστούμε την σκηνή με τους τεράστιους Memorain και μια από τις περισσότερο υποσχόμενες μπάντες αυτή τη στιγμή, τους Hailsteel.

Τι είναι αυτό που θα θέλατε να νιώσει ο ακροατής που θα βρεθεί απέναντι από τα ηχεία του ακούγοντας το “Disciples Of War”;

Όπως και οι ίδιοι είμαστε λάτρεις του παλιού καλού Bay area προσπαθήσαμε όσο μπορέσαμε να ακουμπήσουμε ελάχιστα αυτό τον παλιό ήχο, οπότε από τους ακροατές περιμένουμε ότι θα τους ταξιδέψουμε πολλά χρονιά πίσω οπού οι νοσταλγοί θα το λατρέψουν.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συζήτηση. Ένα τελευταίο μήνυμα για τους αναγνώστες μας και τους φίλους της μπάντας.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και πάλι, για τους αναγνώστες έχω να πω πως αξίζει να αφιερώσουν εάν λεπτό για να διαβάσουν και να μάθουν τους Dreamlord και το Disciples of war από αυτή τη συνέντευξη, αλώστε η ελληνική μεταλ. κοινότητα έχει αποδείξει ότι στηρίζει το αίμα της, ελπίζουμε να γίνουν και αυτοί φίλοι της μπάντας και μαζί με τους ήδη υπάρχοντες φίλους να έρθουν στις 6/3 στο Crow να το κάνουμε οικόπεδο.

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

Home

https://web.archive.org/web/20200809104141if_/https://dreamlord.gr/embed/#?secret=Hcb4suoEx4 https://www.facebook.com/dreamlordofficial https://www.youtube.com/user/Dreamlordband https://dreamlord.bandcamp.com