Φιλοξενούμε σήμερα τους Αθηναίους  psychedelic rockers Echo Train, οι οποίοι μας μίλησαν για το ντεμπούτο τους άλμπουμ, την επερχόμενη live εμφάνισή τους  στο κινηματογράφο Τριανόν και τα  μελλοντικά πλάνα τους.

Καλώς ήρθατε στο musicmash.gr!  Xαρά μας να σας έχουμε κοντά μας σήμερα. Κάντε μας μία σύντομη εισαγωγή  για το πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι Echo Train και ποια  μέλη απαρτίζουν το τωρινό σας line-up.

Οι Echo Train απαρτίζονται από: Dennis Panagiotidis, Greggy K., Thanos Karagiannis, Spyros Valkaniotis, & Ren. Όλη η ιδέα υπήρχε κάπου στο σύμπαν στο παρελθόν ή στο μέλλον, και σταθήκαμε τυχεροί που την συναντήσαμε και την ακολουθήσαμε. Πρίνο από περίπου δύο με τρία χρόνια, όταν κάποια τραγούδια είχαν δημιουργηθεί, κρυμμένα σε τετράδια στον υπολογιστή ή στη σκέψη, είχαν ανάγκη μία εστία, και αργότερα ένα τρένο για να ταξιδέψουν, και να γίνουν για μας έμπνευση και τρόπος ζωής.

Ποια η σημασία του ονόματος σας; Πώς καταλήξατε στην επιλογή Echo Train;

Σελίδες γέμισαν με ονόματα, όπως είναι αναμενόμενο όταν θέλεις να βαφτίσεις κάτι που αγαπάς, άλλα ήταν μια μάταιη διαδικασία. Αποφασίσαμε κάποια στιγμή ότι θα έρθει από μόνο του. Ήταν ένα βράδυ, τις μικρές ώρες, μετά από ουκ ολίγη οινοποσία και εξωσυμπαντικές συζητήσεις, με τους συνεργάτες πια, και αδελφούς, Μαρία Γαλάτη και Γιώργο Λαθύρη, κάπου στον Κεραμεικό, εκεί που ο Πάνας παραληρούσε για τον χαμένο του έρωτα την Ηχώ, και εμείς παρατηρούσαμε τις ήρεμες γραμμές του τρένου από το παράθυρο στο ημίφως.. κάπου εκεί πρέπει να προσγειώθηκε και το όνομα της μπάντας στο κεφάλι μας, για να μείνει.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες και οι μουσικές σας επιρροές;

Οι Fever Tree, Gandalf, Camel, The Doors, The Collectors, και πάρα πολλές μπάντες και μουσικοί που μας άφησαν αριστουργήματα για μελέτη, από τη δεκαετία του ’60 στον χώρο της ψυχεδέλειας. Επιρροές όμως μπορεί να δεχτεί κανείς από την κλασσική μουσική, την ίδια τη φύση που παίζει την πιο άρτια μουσική, μέχρι το noise τις βουβές μαυρόασπρες ταινίες, και πάνω απ’ ολα, τον ήχο που κάνει η βελόνα στο πικάπ.

the-road-miles-sixx-1

Περιγράψτε με τρεις λέξεις τη μουσική σας. Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας;

Native psychedelic seeds.

Τον περσινό Δεκέμβριο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σας άλμπουμ με τίτλο “Memento Mori”. Τι απήχηση είχε και πώς το υποδέχτηκε το κοινό;

Ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε αυτό το βινύλιο, που μας τύπωσε η εταιρία μας “The sound of everything”. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη στιγμή που ακούμπησε για πρώτη φορά τη βελόνα του πικάπ, και δίπλα το εξώφυλλο με τα δύο ελάφια μπροστά στην καμμένη γη και το χαμένο τους σπίτι στην Πάρνηθα, όπως τα αποτύπωσε ο Γιώργος Λαθύρης. Είμαστε χαρούμενοι που υπάρχει στα ράφια του ιστορικού Ζαχαρία στα Εξάρχεια, και εύχομαι όποιος το πάρει στα χέρια του να τον ταξιδέψει εκεί που θέλει.

Υπάρχει καινούργια δουλειά στα σκαριά ή κάποιο άλλο project ενδεχομένως;

Με την μπάντα συναντιόμαστε συχνά και δουλεύουμε ιδέες, και ήδη οραματιζόμαστε τον επόμενο μας δίσκο. Είμαστε απόλυτα δοσμένοι σε αυτό, πράγμα το οποίο δεν αφήνει περιθώρια για κάποιο άλλο πρότζεκτ προς το παρόν τουλάχιστον.

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστείτε στη σκηνή του κινηματογράφου Τριανόν. Ποιες οι προσδοκίες σας για αυτή σας την εμφάνιση; Τι να περιμένουμε από τους Echo Train;

To Tριανόν είναι ένας πολύ αγαπημένος χώρος για λάιβ, μιας και όπως πολλοί θα ξέρετε στην Αθήνα του ‘50 και του ’60 οι μπάντες έπαιζαν σε κινηματογραφικές αίθουσες τις Κυριακές και έπεφταν ιστορικοί χώροι πλάι στις θέσεις ή και πάνω σε αυτές. Δεν μπορούμε φυσικά να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο αλλά μπορούμε να προσδοκούμε, σε μία βραδιά που θα απαλλαγούμε από τη βαρύτητα και τον χρόνο, ακούγοντας τι ψιθυρίζει ο λύκος στο φεγγάρι, την προσευχή μιας φυλής την αυγή, και τα ξεσπάσματα της ψυχής όταν είναι ελεύθερη. Στη σκηνή θα προβληθεί video art, από τη Μαρία Γαλάτη και τον ήχο μας θα φροντίζει ο Μανώλης Παντελιάς, ενώ για κάποια ηχητικά «μαγικά» θα ευθύνεται ο Nikolas Gale. Όλοι τους συνοδοιπόροι και εργοδηγοί του τρένου! Φυσικά είμαστε χαρούμενοι που θα απολαύσουμε τους εξαιρετικούς “Road Miles” με τους οποίους θα μοιραστούμε την βραδιά στο Τριανόν.

Υπάρχουν άλλες προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;

Τις εμφανίσεις μας αναγγέλλουμε από την σελίδα μας στο FB, και σύντομα από το σάιτ μας που βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη.

Σας ευχαριστώ πολύ! Τα τελευταία λόγια δικά σας!

Let us take you down, ‘cause we’re going to strawberry fields, nothing is real..

http://www.facebook.com/EchoTrainTheBand/