Οι Elkapath έρχονται από την Αγγλία, με μέλη ελληνικής καταγωγής και μπόλικο μεράκι. Φέτος μας συστήνονται με το ντεμπούτο τους, το οποίο λέγεται “Black Spiders” που θα κυκλοφορήσει το Halloween στις 31 Οκτωβρίου.

Μέσα σε δέκα τραγούδια, το νεοσύστατο συγκρότημα καταφέρνει να μας υπνωτίσει και να μας καθηλώσει. Με ήχους που θα μπορούσαν να συνοδεύσουν ένα κακό, σκοτεινό παραμύθι, ή ένα μυστήριο θριλερικό soundtrack, η γοτθική αύρα που διαχέεται, μαυρίζει τα πάντα γύρω μας. Με αρκετά εμπορικό μουσικό στυλ, αλλά και αλλόκοτη ψυχοσύνθεση, το “Black Spiders” καταφέρνει να συνεχίσει όλα όσα έφτιαξαν οι Sisters Of Mercy, όσα άφησαν ατέλειωτα στο πέρασμα τους οι 69 Eyes, και όσα γουστάρουν με περισσότερη μελωδία οι Murderdolls, ενώνοντας την τραχύτητα με τη γλύκα. όλα αυτά τα αλλόκοτα πράγματα εστιάζονται μέσα από το ντεμπούτο των Βρετανών, δείχνοντας μια ακόμα πλευρά στα παρακλαδια του Αγγλικού ροκ, μέσα από το ιδιαίτερο underground που καταφέρνει να ενώσει τα 90s με το σήμερα.

Με δυναμισμό και ατμόσφαιρα, το “Black Spiders” έρχεται για του απανταχού γκοθάδες που θέλουν λίγη φρεσκάδα στα ακούσματά τους. Η δημιουργία των Elkapath έχει λόγο ύπαρξης και πλέον περιμένουμε πολλά από αυτούς, με την προσπάθεια τους να αποδίδει.

Μια πρώτη γεύση μας έδωσαν όταν κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες το Official music video του ομώνυμου τραγουδιού “Black Spiders” και  μας προϊδέασαν για την συνέχεια, που αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την Symmetric Records.

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

www.elkapath.co.uk

https://www.facebook.com/elkapath

https://www.instagram.com/elkapath

https://www.youtube.com/c/elkapath

https://twitter.com/elkapathm

https://elkapath.bandcamp.com

Elkapath – Black Spiders
https://www.youtube.com/watch?v=qlIiuSNTV_w