Στο δεύτερο κομμάτι που αποκαλύπτεται, οι Euphrosyne επιχειρούν μια ενδοσκοπική αναζήτηση στον ψυχισμό του καθενός μας, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον έμφυτο φόβο και την προσπάθεια που απαιτεί η συνειδητοποίηση του συναισθήματος και η αντιμετώπιση του.

Το track περιέχεται στο επερχόμενο EP “Keres” που κυκλοφορεί ψηφιακά στις 25 Νοεμβρίου και θέτει τις βάσεις για την μετέπειτα πορεία του Αθηναϊκού post black metal σχήματος.

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Taken from the debut E.P. “Keres”
> Directed & Edited by Manos Georgakopoulos (U217)
> Mixed & Mastered by Psychon (Septicflesh)
> Vocals recorded at Sound Abuse Productions studio

 

Βαδίζοντας στο καλλιτεχνικά (και όχι μόνο) δύσβατο μονοπάτι του έτους 2021, οι Efi Eva (φωνητικά) και Alex Despotidis (κιθάρα) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, υπο την σκέπη των Euphrosyne. Με βάση τους την Αθήνα, μοιράστηκαν το κοινό τους όραμα και πάθος για τη δημιουργία σκοτεινής και συνάμα τολμηρά μελωδικής μουσικής, σπάζοντας συνεχώς τα στεγανά και τα κλισέ γύρω απο τη μανιέρα του τι υποτίθεται οτι εστί post black metal.

Μέσα σε αυτο τον πρώτο χρόνο ύπαρξης, τα singles “Thorns Above The Skies” και “Rattus” έδωσαν το ηχητικό στίγμα της μπάντας: Ένα αφιλόξενο και ταυτόχρονα εθιστικό αμάλγαμα black και μελωδικού metal με συμφωνικές πινελιές,καθως και φωνητικα hooks που κινούνται με ευκολία μεταξύ εκκωφαντικών death growls και αιθέριων pop απολήξεων να ενδυναμώνουν το αίσθημα της απομόνωσης και ερήμωσης που διέπει τις συνθέσεις.

Παίρνοντας τον απαιτούμενο χρονικό διάστημα για να σταθεροποιήσουν το line up τους και ταυτόχρονα λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές για τα 2 singles, το 2022 βρήκε τη μπάντα με ολοκληρωμένη συνθεση. Η προσθηκη του Γιωργου Γαζή (μπάσο) και Κώστα Μάμαλη (τύμπανα) σαν ζωτικα δομικά στοιχεία του οικοδομήματος, οδήγησε στην ηχογράφηση του ντεμπούτου τους EP.

Το Keres αποτελεί τη δήλωση μιας μπάντας, έτοιμης να αφήσει το καλλιτεχνικό της αποτύπωμα στο μουσικό χάρτη,  με τις πολυποίκιλες συνθεσεις να περιπλανιούνται μεταξύ της σφοδρής αφηγηματικότητας των Deafheaven, Ghost Bath, Steven Wilson και της ισοπεδωτικής ορμητικότητας των Behemoth, Gojira και Gorgoroth.

Με μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων στα πλαίσια της ψηφιακής κυκλοφορίας του Keres, οι Euphrosyne μας συστήνονται σαν μία νεα ανερχομενη δυναμη στο χάρτη του διεθνούς post black metal στερεώματος.