Ο Φοίβος Ζαχαρόπουλος, γεννήθηκε στις 2 Μαΐου του 1983. Στην ηλικία των 16,ξεκίνησε να δουλεύει, σαν επαγγελματίας μουσικός. 22 χρόνια μετά, θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς κιθαρίστες, στην ελληνική μουσική βιομηχανία. Σαν αυτόνομος συνθέτης επίσης έχει να πει πολλά, κι έτσι φέτος φέρνει ένα ΕΡ μισής ώρας και 5 κομματιών.

Metal με δίχως περιορισμούς, δείχνει πως ο Έλληνας καλλιτέχνης έχει πολλά να πει με βάση την αγαπημένη του μουσική. Με γοητεία και δύναμη, οι πέντε δικές του συνθέσεις πάνε από το metal στο rock, το folk μα και τη σύγχρονη μουσική κουλτούρα, σε ένα ταξίδι που πρωταγωνιστεί η κιθάρα. Το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, και στροβιλίζει τις νότες σαν τα μάτια, αυτής της περίεργης ‘αγιογραφίας’ του εξώφυλλου. Μάλιστα έπειτα από όλα αυτά, όπου η εξάχορδη έχει βγάλει τη δική της φωνή, μας περιμένει για το φινάλε μια κομμένη στα μέτρα του δημιουργού, διασκευή, στο “Eleanor Rigby” των σπουδαίων Σκαθαριών.

Δίχως ταμπέλες, ιδιώματα και χαρακτηρισμούς, στο “Distorted” εκφράζεται μόνο η μουσική σαν ένα είδος, μία μοναδική τέχνη. Παραμορφωμένο όνομα και πράγμα, αφού ο καλλιτέχνης βαράει με δύναμη τις πενιές του, κρατά τον ακροατή σε εγρήγορση με αμείωτο το ενδιαφέρον. Ο Φοίβος κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, και περιμένουμε πλέον ένα ολοκληρωμένο έργο από μέρους του.

Το “Distorted” κυκλοφόρησε στις 4 Δεκεμβρίου του 2020, περιέχει πέντε αυθεντικές συνθέσεις δικές του και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, μια εξαίρετη διασκευή του “Eleanor Rigby” των Beatles και αξίζει να κοσμεί την δισκοθήκη των μυημένων στο είδος, αλλά και γιατί όχι, αυτών που θα ανακαλύψουν για πρώτη φορά τέτοιου είδους project.

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

Spotify – https://spoti.fi/2JIV4QP

Youtube page – https://bit.ly/39xAVYD

SoundCloud – https://bit.ly/37jXcXg

Instagram – https://bit.ly/2KTkLi4

Facebook Page – https://bit.ly/2VhHOoH

Bandcamp – https://bit.ly/2JmAqpj

Amazon – https://amzn.to/37A71k7

Apple Music – https://apple.co/33L0hPh

 

Foivos – Distorted – [2020 Full EP]

https://www.youtube.com/watch?v=obbme_7aUCI&t=1460s

Foivos – Schumann Resonance – “Home Edition Playthrough” Ep.2

https://www.youtube.com/watch?v=XtlM66lBZNY