Σε μια σκηνή που παρά την πληθώρα κυκλοφοριών παρουσιάζει μια χαρακτηριστική έλλειψη δημιουργικότητας και πρωτοτυπίας, συγκροτήματα όπως οι Fortress Under Siege είναι φάροι ελπίδας. Είναι η απόδειξη πως όχι μόνο δεν έχει φτάσει στα όρια του ο ήχος, αλλά έχει χώρο για εξέλιξη, νέες ιδέες και καινούργιες οπτικές και προσεγγίσεις.

Το “Atlantis” μπορεί να μην είναι καινούργια δουλειά και να μετράει ήδη δύο χρόνια στη σκηνή, ωστόσο κανείς που το έχει ακούσει δεν μπορεί να αρνηθεί πως πρόκειται για έναν φοβερό δίσκο της εγχώριας σκηνής. Οι Fortress Under Siege από ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα, γίνονται ένα από τα πιο αξιόλογα ονόματα της νέας σκηνής και δείχνουν πως με πραγματική όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνεις, μπορείς να παρουσιάσεις δουλειά που έχει κάτι νέο και φρέσκο να προσφέρει.

Οι Fortress Under Siege παρουσιάζουν μια δουλειά που συνδυάζει άψογα τεχνική επίδειξη και μουσικότητα, σε ένα είδος που χρειάζεται και τα δύο. Ευτυχώς κρατάνε με προσοχή τις ισορροπίες και δεν καταλήγει το άλμπουμ μια κιθαριστική επίδειξη από τους εξαιρετικούς κιθαρίστες του συγκροτήματος. Με τις αρμονίες τους, το sweep picking, τις επικές και μελωδικές lead γραμμές αλλά και τα δημιουργικά τους solo, το κιθαριστικό δίδυμο των Fortress Under Siege συνιστά το τέλειο μουσικό προσκήνιο, το οποίο εξυπηρετεί πρωτίστως τις ανάγκες των συνθέσεων. Μπορεί το προσκήνιο να κερδίζετε από τις κιθάρες, ωστόσο χωρίς το εξαιρετικό και συμπαγές ρυθμικό μέρος του “Atlantis”, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Οι punchy και εμπνευσμένες μπασογραμμές σε συνδυασμό με το γεμάτο ενέργεια progressive παίξιμο των ντραμς, συνθέτουν μια ισχυρή ρυθμική βάση, πάνω στην οποία χτίζεται ένα εξαιρετικό άλμπουμ. Τέλος, δε γίνεται να μην αναφερθώ στα φοβερά φωνητικά, χάρη στα οποία δεν θα είχαμε αυτά τα μεγαλοπρεπή ρεφρέν και τις φοβερές φωνητικές γραμμές.

Με βάση τους το power/progressive metal, οι Fortress Under Siege παρουσιάζουν ένα δίσκο με επιρροές από heavy metal και συγκεκριμένα από N.W.O.B.H.M, αλλά και μερικά ξεσπάσματα ταχύτητας που φέρνουν λίγο σε speed και thrash. Ωστόσο, ποτέ δεν θυσιάζουν τη μελωδία, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στο δίσκο, κάνοντας τον ένα πολύ ευχάριστο άκουσμα.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, πως οι Fortress Under Siege μένουν στα- ευρύτερα- πλαίσια του είδους, παρουσιάζουν μια εξαιρετικά αξιόλογη δουλειά, γεμάτη ζωντάνια, ενέργεια αλλά και φρέσκες ιδέες, που πιστεύω πως είναι αδύνατο να τη βαρεθείς, όσες φορές και αν την ακούσεις.

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://linktr.ee/fortressundersiege

https://www.facebook.com/FortressUnderSiege

https://www.youtube.com/channel/UCaTe26U7RfXWt0pF990qJMA

https://twitter.com/fortressusiege

https://www.instagram.com/fortressundersiege