Οι Fragment Soul θα μπορούσαν να είναι κάποιο underground γκρουπ της Κεντρικής ή Βόρειας Ευρώπης, λαμβάνοντας υπόψιν τους ήχους που αγαπούν και υπηρετούν. Παρόλα αυτά έρχονται από την Ελλάδα, προσφέροντας πολλές εκπλήξεις και διαφορετικές εκφάνσεις στο ντεμπούτο τους που κυκλοφόρησαν φέτος με τίτλο Axiom Of Choice.

Το παρθενικό άλμπουμ των Κερκυραίων κατακλύζεται από μαύρα σύννεφα και μια ατμόσφαιρα που μας φέρνει εκεί όπου μας άφησαν οι καλύτερες στιγμές των Katatonia, Paradise Lost και Anathema, σε ένα ανάλογο κλίμα τόσο υφολογικά όσο και τεχνικά.

Με μια μίξη απαλότητας και νεύρου, η θλίψη της μουσικής των Fragment Soul, άλλοτε ξεσπά σε κλάματα κι άλλοτε σε οργή, μεταφράζοντας έτσι όλα μας τα συναισθήματα σε ένα μουσικό σκοτσέζικο ντους. Σε αυτό μάλιστα συνεισφέρει τόσο η Heike Langhans από τους Draconian η οποία πέρα από τη προσωπική της χροιά, χαρίζει κι ένα ψήγμα από τη μπάντα της, όσο και ο Egan O Rourke που με τη χαρακτηριστική, απαλή του φωνή, έρχεται για να μας σκεπάσει λίγο ακόμα, μέσα σε όλη αυτή τη γενική ψύχρα που μας πιάνει κατά την ακρόαση το άλμπουμ. Επίσης, πέρα από τις doomy καταβολές της μπάντας, το μεταφυσικό και συναισθηματικό τους μπλέξιμο, δίνει στο Axiom Of Choice όλο του το νόημα, με την ύπαρξη του να χαίρει λόγου και ουσίας.

Οι Fragment Soul είναι η μπάντα που κάνει αισθητή για τη νέα γενιά, την επιρροή των 90s και τη συμβολή τους στον μαύρο ήχο, ενώ επίσης δίνει συνέχεια σε όσα έφεραν μπάντες όπως οι On Thorns I Lay πριν πολλά χρόνια.

Το ντεμπούτο τους αξίζει προσοχής, κι αυτό ο κάθε οπαδός τέτοιων ήχων θα το καταλάβει και θα το αγκαλιάσει από τις πρώτες κιόλας νότες.

 

**Το review πραγματοπιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://www.facebook.com/FragmentSoul

https://www.instagram.com/fragment.soul

https://fragmentsoul.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/channel/UC8wdOUPEaZWw8whDc2mGL8A

https://open.spotify.com/artist/2VsKiASSkRwzniSx3o6vL4?si=jqSFqi9ERjiMy_IUx-h_Jg&fbclid=IwAR0WzevDYneVSM2E7g2oQKBLkp5OfbCfUnf7JyhB5UL5LHmAOkHHoWtk13k&nd=1