Η Gia Federico είναι instrumental κιθαρίστρια από τη  Βοστώνη των ΗΠΑ και έχει υπογράψει με την Sliptrick Records τόσο με τους GIA G όσο και με το Devil In The Mist για τις νέες της δουλειές.

Το “Cosmic Wave EP” είναι η τελευταία κυκλοφορία της Gia Federico για το σόλο instrumental project της,  Gia G και η πρώτη μετά το The Ladder του 2019, που έρχεται με 3 τραγούδια να δημιουργήσει συναισθήματα και να σου δείξει ότι η Gia G δεν αστειεύεται σε αυτό που κάνει!

Επιδεικνύοντας την ποικιλόμορφη ανδρεία της στα τάστα, με jazz modal και scalar legato στα τραγούδια “Intricate Fusion” και “Cosmic Wave”, η Gia G φαίνεται ότι είναι πολύ δυνατή στα κιθαριστικά της προσόντα, τα οποία πρόκειται να σου ξετινάξουν το μυαλό! Μιλάμε για δύο πολύ όμορφα κομμάτια, που αποτελούν και τις δυναμικότερες συνθέσεις του EP και σίγουρα θα σε κάνουν να ταξιδέψεις αλλά και να χτυπηθείς! Η κιθάρα λούζει τόσο όμορφα τα αυτιά σου που σίγουρα θα θες να τα ακούσεις ξανά και ξανά!

Όσον αφορά το τρίτο κομμάτι του EP, το “Reminiscing”, διακατέχεται από ακουστικό slap και δείχνει μια άλλη πλευρά του στυλ της μουσικού, το οποίο δίνει στον ακροατή μία υπέροχη αίσθηση με bluesy θέματα και φράσεις που πρόκειται να σε χαλαρώσουν! Απλά αφέσου στις μελωδίες που βγαίνουν από τα δάχτυλα της Gia G και θα διαπιστώσεις ότι μία γλυκιά ανατριχίλα πρόκειται να διαπεράσει το σώμα σου! Και αυτό το τραγούδι σίγουρα θα το αγαπήσεις και σίγουρα πρόκειται να σου κάνει παρέα σε στιγμές που θα θέλεις να χαλαρώσεις μόνος/η σου με ένα καλό ποτό!

Το νέο EP της Gia G με τίτλο “Cosmic Wave” αποτελεί μία πολύ όμορφη κυκλοφορία που ειλικρινά έχει να δώσει πολλά! Όποιος παίζει κιθάρα και σέβεται τον εαυτό του σίγουρα πρέπει να το ακούσει, διότι πρόκειται να βρει γρήγορα παιξίματα αλλά και μοναδικές τεχνικές. Πρόκειται να βρει καλογραμμένες συνθέσεις, αλλά και πάθος που εκφράζεται μερικές φορές με ρίσκο στα τάστα, το οποίο εννοείται ότι στο τέλος δικαιώνει τη μουσικό! Και φυσικά, για όποιον πραγματικά αγαπάει την κιθάρα, τότε θα δει το συγκεκριμένο όργανο μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο instrumental δίσκο που είναι παραπάνω από ευχάριστο στα αυτιά του ακροατή!

Βάλτε λοιπόν να ακούσετε το νέο EP της Gia G, είτε όταν βρίσκεστε στο σπίτι, είτε όταν είστε στο αμάξι είτε όταν αράζετε με την παρέα σας και θα δείτε ότι είναι μία κυκλοφορία για όλες τις στιγμές και όλα τα γούστα! Ένα όμορφο EP που σίγουρα θα λατρέψετε!

 

**Το review πραγματοπιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://sliptrickrecords.com/gia-g/

https://www.facebook.com/SalinaFederico/

https://www.youtube.com/channel/UCqYHa39KWMkVjLzTeiU2tYA

https://www.instagram.com/gia_federico/

https://twitter.com/SALIN606

https://www.facebook.com/salina606

https://www.facebook.com/gia.federico.12

https://www.facebook.com/groups/169610116754891

https://www.reverbnation.com/giafederico

https://www.linkedin.com/in/gia-federico-52978b3/

https://myspace.com/gia606

https://open.spotify.com/artist/6eDztqZa2Z6c5fACxvariw

https://music.amazon.com/albums/B09NP97ZJ9

https://music.apple.com/us/artist/gia-g/1541444525GIS