Οι Grande Fox είναι ένα συγκρότημα που εδώ και λίγα χρόνια έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των οπαδών στη χώρα μας. Φέτος μάλιστα η τετραμελής ομάδα του Βορρά κυκλοφορεί το δεύτερό της πόνημα, κάνοντας ένα ακόμα βήμα μπροστά.

Σχετικά με τους stoner/psychedelic ήχους των αρχών της μπάντας, πλέον έρχονται με περισσότερο νεύρο, τσαγανό και μπρίο.

Βγαλμένοι από τη Θεσσσαλονίκη και μπολιαμσένοι με καπνό και μπέρμπον, καταφέρνουν με τις μουσικές τους  να χτυπάνε στο ψαχνό με hardcore τόνους, ευθείς ρυθμούς, τραχιές μελωδίες και μία πιασάρικη διάθεση γεμάτοι Αμερικανιά.

Η ενέργειά τους ξεφεύγει από τα απλά heavy rock ιδεώδη, και πατά σε πιο σύγχρονα μοτίβα, γεμάτα πάθος και τέρμα θυμωμένα, αφού οι σκληρές τους εκφάνσεις κυριαρχούν στο κεφάλι μας όσο κοπανιόμαστε υπό τους ήχους τους.

Οι φίλοι των Rage Against The Machine επίσης θα βρουν στοιχεία μιας πιο μοντέρνας εκδοχής της όλης εναλλακτικής φάσης των ειδώλων τους, ενώ και στοιχεία των SOAD ή των Slipknot και των Godsmack κάνουν την εμφάνισή τους σε όλο το σύνολο, προσδίδοντας ποικιλία και ενέργεια, γκρουβάροντας και ριφάροντας ασταμάτητα.

Μπορεί, όπως φαίνεται, το Empty Nest να μην ανακαλύπτει την Αμερική, αλλά μονομιάς καταλαβαίνουμε πόσο η εν λόγω χώρα επηρέασε τον ήχο της μπάντας.

Οι Grande Fox είναι μια ηχηρή και ξεκάθαρη απάντηση για το πως πρέπει να ακούγεται το αμερικάνικο heavy metal στην Ελλάδα και σε έναν κόσμο υπερπληροφορίας, το underground πρέπει να αγκαλιάσει τόσο τσαμπουκαλεμένους και δυνατούς μουσικούς.

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

FACEBOOK https://www.facebook.com/outofnesta/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/grande_fox_official/

WEBSITE https://grandefox.gr/

SPOTIFY https://open.spotify.com/album/2YzDXu1x4ic0OnqxCLeGOP

YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCDFXjbSxD6SkNlcv2LDu63w

BANDCAMP https://grandefox.bandcamp.com/

APPLE MUSIC-ITUNES https://itunes.apple.com/us/artist/grande-fox/1165537328

SOUNDCLOUD https://soundcloud.com/user-699685715-777881746

Grande Fox – Rottenness of Youth (Official Video Clip)

https://www.youtube.com/watch?v=fPSEXvrU8ZI

 

 

.