Μπορεί το “Gates of War” να είναι το ντεμπούτο των Hellpass, παρ’όλα αυτά η πρώτη κυκλοφορία τους έρχεται με έναν ανέλπιστα προσεγμένο και ώριμο ήχο για τα δεδομένα ενός ντεμπούτου. Οι επιρροές του συγκροτήματος είναι εμφανείς, με το “Gates of War” να παρουσιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τόσο μοναδικό ένα ντεμπούτο.

Την πρώτη γεύση  του ήχου των Hellpass την παίρνουμε από το τραγούδι “Alter Nation”. Πρόκειται για ένα κομμάτι με ήχο επηρεασμένο από την Αμερικάνικη σχολή του heavy metal και με επικές, doom καταβολές. Σημαντική λεπτομέρεια οι doom ιδέες, καθώς υπάρχουν και στα κομμάτια “Fallen Hero” και “Burning Flags” και σε συνδυασμό με τον heavy metal ήχο των Hellpass, χαρίζουν έναν epic doom χαρακτήρα στα τραγούδια. Παρ’όλα αυτά για το δεύτερο τραγούδι του άλμπουμ , οι Hellpass επιλέγουν να συνεχίσουν με μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση, αφαιρώντας το doom στοιχείο από την εξίσωση.

Αμέσως μετά το “Alter Nation” , ακολουθεί το “Gates of War”, το οποίο παρουσιάζει μια πιο ξεκάθαρη heavy metal πλευρά. Παραμένοντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Hellpass δείχνουν ένα heavy προφίλ με πιο γρήγορα και κοφτερά riffs, με ύφος που τείνει ελαφρώς σε πιο thrash μονοπάτια, χωρίς να ξεπερνάει τα όρια και να ξεφεύγει στον thrash ήχο.

Φυσικά, από το άλμπουμ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πιο παραδοσιακές Βρετανικές heavy metal καταβολές. Οι Hellpass στο τραγούδι “Light In The Dark”, παρουσιάζουν μια εκδοχή πιο ντελικάτου heavy metal, βασισμένη τόσο στο N.W.O.B.H.M, όσο και στο γενικότερο ήχο που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη. Σε παρόμοιο ύφος είναι και το τραγούδι “Oath to the Metal Gods”. Δεν έχω να πω πολλά για το συγκεκριμένο, πέρα από το ότι είναι μια έκρηξη επικού, heavy metal και ίσως ένα από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου.

Ένα είναι σίγουρο. Το “Gates of War” είναι μια εξαιρετικά αξιόλογη, εγχώρια heavy metal κυκλοφορία, με χαρακτήρα και ιδέες γεμάτες ένταση, που αξίζει οπωσδήποτε να ακούσετε.

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

Youtube: https://youtube.com/@hellpassband 

Facebookhttps://www.facebook.com/hellpass.band 

Bandcamp: https://hellpass.bandcamp.com 

Spotify: https://rb.gy/wcokiw 

Instagram: https://www.instagram.com/hellpass.band/