MusicMash

All About Music

HOSTAGE *Interview*

Σας παρουσιάζουμε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά τους thrashers HOSTAGE  από τη Λαμία!

Καλώς ήρθατε στο Musicmash.gr! Κάντε μας ένα μίνι intro για τη μπάντα και πείτε μας το τωρινό line up..

Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσουμε το MUSIC MΑSH για την τιμή που μας έκανε και εσένα προσωπικά Έλενα για τη συνέντευξη και το support!!! Είμαστε οι HOSTAGE και προερχόμαστε από επαρχία και συγκεκριμένα από τη Λαμία. Δημιουργηθήκαμε το 2011 από τον Χρήστο Παναγίτσα (ρυθμική κιθάρα) και τον Σάκη Λάμπρου (μπάσο) και έπειτα προσχώρησε στα τύμπανα ο Σώτος Δημητρόπουλος (επίσης τύμπανα στους MALICIOUS SILENCE). Tην τελική μορφή της η μπάντα την πήρε το 2012 με την προσθήκη του Μάριου Παπαπαύλου στα φωνητικά (επίσης τύμπανα στους EXTREME VIOLENCE, ANGSTRIDDEN, BAG A HEAD). Από εκεί και πέρα δουλεύουμε με session lead κιθαρίστες για τις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας και στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε για την υπερπολύτιμη βοήθειά τους, τους Δημήτρη Χαρίση (επίσης στους RELEASED ANGER, πρώην VERSUS HEAVEN) και Βαγγέλη Παπαδόπουλο (επίσης στους STENDOR). Τέλος είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε σα νέο lead κιθαρίστα μας τον Χρήστο Λιάκο (επίσης στους MALICIOUS SILENCE) με αποτέλεσμα να συμπληρώνεται έτσι το τωρινό μας line up. Welcome bro!!!

Από που προέκυψε το όνομα HOSTAGE; Υπάρχει κάποιο story πίσω από αυτό;

‘Οσον αφορά το όνομα της μπάντας δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο σκεπτικό πίσω από αυτό. Απλά θέλαμε κάτι σύντομο, ευανάγνωστο, ευκολομνημόνευτο και μέσα στο πνεύμα του στύλ που παίζουμε. Πιστεύουμε ότι σαν λέξη είναι δυνατή και πληρεί όλες αυτές τις προυποθέσεις.

Μουσικές επιρροές και αγαπημένες μπάντες..

Μιας και το είδος που παίζουμε κινείται στο thrash metal έτσι όπως ακούγεται τις δεκαετίες του ’90 και του ’00 οι επιρροές μας είναι και οι ανάλογες….THE HAUNTED, SLAYER, GRIP INC., DEW SCENTED, KREATOR, CARNAL FORGE, TERROR 2000, MACHINE HEAD, γενικά τέτοιο στύλ, πιο μοντέρνο και ακραίο. Αγαπημένες μπάντες έχουμε πάρα πολλές μιας και τα μεταξύ μας ακούσματα σαν συγκρότημα ποικίλουν και διαφέρουν.

Πριν μερικούς μήνες κυκλοφορήσατε και το πρώτο σας min cd με τίτλο “Control Through Fear”. Πείτε δυο λόγια για τη δουλειά αυτή..Να αναμένουμε και full length album σύντομα;

Βεβαίως. Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2013. Οι ηχογραφήσεις για αυτή την πρώτη μας δισκογραφική προσπάθεια έγιναν το 2012 στο studio ”ΗΧΟΚΗΠΟΣ” στη Λαμία. Η παραγωγή, η μίξη και το mastering έγιναν από τους Χρήστο Πάλλα (επίσης στους EXTREME VΙOLENCE), ο οποίος και έπαιξε όλα τα κιθαριστικά solos στο mini cd, και από τον Δημήτρη Χαρίση, στο ”ROOF TOP” home studio του Χρήστου. Το εξώφυλλο και όλο το layout έγιναν από τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους για την απίστευτη δουλειά και μεράκι τους. Χωρίς αυτούς το αποτέλεσμα εννοείται δε θα ήταν τόσο καλό. Ήδη δουλεύουμε πάνω σε καινούρια κομμάτια με σκοπό να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας album το 2014.

Live εμφανίσεις υπάρχουν στα άμεσα σχέδιά σας;

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο πιο γεμάτος συναυλιακά μήνας για το συγκρότημα αλλά στο άμεσα μέλλον μας δεν έχουμε κάτι κανονισμένο. Εννοείται σαν μπάντα ότι παίζουμε οπουδήποτε και όποτε μας καλούν. Μία σκέψη μας είναι να κανονίσουμε μία συναυλία μέσα στο υπόλοιπο της χρονιάς μαζί με τις αδελφικές μας μπάντες ENDSIGHT και ALL VOWS COLLAPSE.

Thanks a lot guys!

 

https://www.facebook.com/pages/HOSTAGE/223693387668964

Show More