Φέτος οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες. Χωρίς οικογενειακές αγκαλιές, χωρίς ρεβεγιόν, χωρίς live, χωρίς παρέες, χωρίς γλέντια, χωρίς δώρα, χωρίς πολλά πολλά.

Η Επιτροπή Σωτηρίας Χατζημεταλλάδων, η σελίδα που αγκάλιασαν οι μουσικόφιλοι, οφείλει να επιστρέψει λίγη από την αγάπη που έχει λάβει. Και αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την συνδρομή των φίλων της.

Σε διάστημα ενός μήνα περίπου, άνθρωποι που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, συντονίστηκαν, συνεργάστηκαν και προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για να δημιουργήσουν μια σύνθεση που θα σας κάνει να ψυχαγωγηθείτε και κυρίως μέσω αυτής να προσφέρουμε όλοι μας σε συνανθρώπους με μειωμένες δυνατότητες.

Το Λαστ Χατζηκρίστμας είναι το χριστουγεννιάτικο τραγούδι του 2020 που σίγουρα δεν περιμένατε να ακούσετε, είναι το όχημα σας για να προσεγγίσετε την Σωτηρία, προσφέροντας το ελάχιστο στον διπλανό σας. Το σύνολο των εσόδων που θα προκύψουν από την διάθεση του τραγουδιού μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Bandcamp, θα αποδοθούν στο Ίδρυμα Έλιξ (www.elix.org.gr).

Όλοι οι μουσικοί, καλλιτέχνες, τεχνικοί και συνεργάτες που έδωσαν τις υπηρεσίες τους, το ταλέντο τους, τα μυαλά τους στο εγχείρημα, δεν έλαβαν και δεν θα λάβουν αποζημίωση για τον κόπο τους. Και εμείς ως Επιτροπή τους θεωρούμε για πάντα φίλους μας.

Απολαύστε το τραγούδι εδώ:

https://epitropisotirias.bandcamp.com/releases

και εδώ:

 

Credits:

Φωνητικά: Αναστασία Κυρίτση (Celéne), Θοδωρής Γεωργόπουλος (Κυνηγοί Ονείρων)
Κιθάρες: Χρήστος Φουγέρης (Agodea), Νικόλας Λουκόπουλος (Message In A Cloud, Messier 13)
Μπάσο: Γιώργος Απαλοδήμας (Sacred Outcry)
Τύμπανα: Βαγγέλης Τσιμπλάκης (Λευκή Συμφωνία)

Μουσική: Χρήστος Φουγέρης
Στίχοι: Επίτροπος, Βαγγέλης Τσιμπλάκης, Χρήστος Φουγέρης,
Επιμέλεια στίχων: Θοδωρής Γεωργόπουλος
Mixing & mastering: Νικόλας Λουκόπουλος
Artwork: Άρης Λάμπος

Οι κιθάρες ηχογραφήθηκαν κατ’ οίκον. Ο Θοδωρής ηχογράφησε στο Underground Music Studios (Περιστέρι, Αθήνα) με ηχολήπτη τον Δημήτρη Κατσαρό. Η Αναστασία ηχογράφησε  κατ’ οίκον με ηχολήπτη τον Διονύση Μαράτο. Tα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στο studio του Στέλιου Πασχάλη (Need).
Ευχαριστούμε τον Μάρκο Σαμαρά (WUD) των Wudsound Studios (Νέα Σμύρνη, Αθήνα) για τη βοήθεια του.