Οι Calyces δημοσιοποίησαν το βίντεο για το “Those Flames Are Dancing Wild” μέσα από το επερχόμενο ντεμπούτο τους “Impulse to Soar”.

Δελτίο Τύπου

Το νεοσύστατο Αθηναϊκό κουαρτέτο των Calyces έδωσε μόλις στην δημοσιότητα άλλο ένα επίσημο video, αυτή την φορά για το τραγούδι “Those Flames Are Dancing Wild” από το επερχόμενο ντεμπούτο “Impulse to Soar”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Οκτωβρίου 2020.

Η παραγωγή του ήχου πραγματοποιήθηκε από τον κιθαρίστα / τραγουδιστή του σχήματος Μάνθο Στεργίου και τον Έκτορα Τσολάκη (Need, Poem, Mother of Millions, Λευκή Συμφωνία κ.α.), ενώ το mastering πραγματοποιήθηκε από τον Grammy award-winning μηχανικό ήχου, Alan Douches (Mastodon, Dillinger Escape Plan, Kvelertak κλπ).

Στον δίσκο συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Jørgen Munkeby από τους Νορβηγούς Shining, συγκεκριμένα στο τραγούδι “Unfair Labor” που δόθηκε στην δημοσιότητα μερικές ημέρες νωρίτερα.

Οι αποθεωτικές κριτικές του διεθνούς μουσικού τύπου, καταδεικνύουν αυτό που από την αρχή είχαμε υποψιαστεί για το “Impulse to Soar”, πως δηλαδή θα αποτελέσει ένα από τα πιο ηχηρά ξεκινήματα νέου metal συγκροτήματος για το 2020:

“Ένα θηριώδες δημιούργημα με ογκώδη, αλλά εύπεπτα μελωδικά σημεία,  απαράμιλλη πολυπλοκότητα, ιδιαίτερες δυναμικές και εθιστικά βαρύτονα φωνητικά.”

– Decibel Magazine

“Το Impulse to Soar γρήγορα γίνεται ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ντεμπούτο albums του 2020 στην prog rock κοινότητα.”

– New Noise Magazine

Ο ήχος των Calyces προσμειγνύει το prog metal όπως μας συστήθηκε στα 00’s, με τα σπουδαιότερα στοιχεία του κλασικού progressive ήχου των 70’s, γεφυρώνοντας τις πιο σημαντικές πτυχές αυτού του βαθιά σκεπτόμενου μουσικού είδους. Τα 10 τραγούδια του “Impulse to Soar” περιλαμβάνουν χαμηλοκουρδισμένα heavy riffs και πολυρυθμικά σημεία, που εναλλάσσονται με ατμοσφαιρικά σημεία, δίνοντας έμφαση στο groove, την μελωδία και την ενέργεια, εν μέσω ενός ακριβούς και σχολαστικού songwriting.

Το tracklist του album είναι το εξής:

1. False Awakening

2. Ego Dries Up the Ocean

3. Those Flames are Dancing Wild

4. Parasites

5. The Great Void

6. Wired Crown

7. Unfair Labor

8. Home

9. Beyond Sight

10. Uneven Loops (Instrumental)

11. We’re Lost, but it’s ok (Instrumental)

Του εξαιρετικού cover artwork έχει επιμεληθεί η Μαρία Στεργίου.

Το album θα κυκλοφορήσει σε μια all inclusive συσκευασία με μαύρο βινύλιο 180 γραμμαρίων και CD με δύο bonus instrumental τραγούδια, όπως και ψηφιακά σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες.

Προπαραγγείλτε το “Impulse to Soar” σε όλα τα physical formats εδώ: https://calyces.bandcamp.com

Ακολουθείστε τους Calyces:

• Facebook: https://www.facebook.com/Calycesband • Instagram: https://www.instagram.com/calycesband