EDVIII: Loud Silence • Desert Monks • Filthy

Στις 9 Δεκεμβρίου στο σπίτι του ENDLESS DAZE, το six d.o.g.s, “κατεβάζουμε” τριπλέτα φωτιά για τους λάτρεις του πιο heavy ήχου, με FilthyDesert Monks και Loud Silence.
Ένα κράμα heavy rockalternativepost grunge και garage.
Όλα μαζί σε ένα must see triple bill.
Απαραίτητα links:

Facebook Event || Προπώληση Εισιτηρίων Viva

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση και δημοσιογραφική κάλυψη απευθυνθείτε στο endlessdazeyeah@gmail.com

Endless Daze: Season 02 Episode 03 // The One with the Earl Grey
Οι Loud Silence είναι μια Rock μπάντα από την Αθήνα. Ο Ανδρέας Γιαννακόπουλος, ο Νίκος Γιαννακόπουλος και ο Ιάσωνας Θεριος είναι 21 ετών μέλη της μπάντας.
Στόχος τους να κάνουν ένα mix του heavy rock ήχου με στοιχεία πιο pop και alternative rock.

Oι Loud Silence από το 2018 και έπειτα έχουν μοιραστεί την σκηνή, σε Αθήνα και όχι μόνο, με κάποια από τα πιο αξιοσημείωτα συγκροτήματα της χώρας (Planet Of Zeus, Void Droid, Breath After Coma κ.α.) αλλά και του εξωτερικού (Valley Of The Sun, Lionize) γύρω από τον heavy rock ήχο.
Φεστιβάλ όπως το Schoolwave Festival, το New Long Festival, το Under The Sun είναι σημαντικοί σταθμοί τις έως τώρα πορείας τους.

Τον Φλεβάρη του 2020 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος “Elements” ενώ τον Μάρτη του 2021 κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους videoclip για το single τους “Ball n’ Chain”.

Η αρχή έχει γίνει για τους Loud Silence οι οποίοι βρίσκονται στην διαδικασία προετοιμασίας του δεύτερου άλμπουμ τους και είναι έτοιμοι για πολλά gigs.

Οι Desert Monks σχηματίστηκαν στην Αθήνα στα τέλη του 2015, σε μια προσπάθεια συνδυασμού μιας σειράς μουσικών και αισθητικών πτυχών κάτω από μια γνώριμη, αλλά συγχρόνως ξεχωριστή, χροιά.

Η μουσική τους εστιάζει στο Alternative Rock και τα συγγενή genres, με τη διακριτική παρουσία στοιχείων που πηγάζουν από το ποικιλόμορφο καλλιτεχνικό και μουσικό υπόβαθρο του κάθε μέλους τους.
Οι δημιουργίες τους βασίζονται στην έντονη παρουσία της παραμόρφωσης, τους ξεκάθαρους ρυθμούς, τις περιστασιακά ευγενικές και αντισυμβατικές αρμονίες, τα επαναλαμβανόμενα φορτισμένα μοτίβα και τα βαρύτερα ξεσπάσματα.

Επί σκηνής, η ομάδα εστιάζει στην έντονη εναλλαγή συναισθημάτων, την δυναμικότητα και την αμεσότητα της εμπειρίας μουσικά, εννοιολογικά αλλά και φωτιστικά/σκηνογραφικά.

Από την έναρξη της πορείας τους έως σήμερα, μετρούν πολλές εμφανίσεις τόσο ως solo acts όσο και πλάι σε μεγάλα ονόματα της εγχώριας σκηνής σε venues, festivals αλλά και συλλογικές δράσεις.

Οι Desert Monks παραμένουν πιστοί στον σκληρότερο British ήχο, την μουσικότητα και την ευρύτερη ενέργεια της σκηνής των ’90s, ενσωματώνοντας εκεί τα όποια επιπλέον στοιχεία εισάγουν στη σύνθεση των δελεαστικών ηχητικών τοπίων τους.
Η μπάντα απαρτίζεται από τον Γιώργο Βάλλα (κιθάρες / φωνητικά), τον Πάνο Ντάλλα (τύμπανα / backing vocals),

τον Ορέστη Παπαδόπουλο (κιθάρα) και τον Αναστάση Ζήση (μπάσο/ backing vocals).
Η μουσική τους είναι ένα συνονθύλευμα heavy rockalternativepost-grungedesert rock και garage
επιρροών.
Φθινόπωρο του ’20 ξεκίνησαν τις διαδικασίες προπαραγωγής και ηχογράφησης του debut album τους σε συνεργασία με τον Άλεξ Μπόλπαση, το οποίο ολοκληρώθηκε και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.
Το καλοκαίρι δημοσιεύτηκαν στο YouTube δύο νέα κομμάτια τους live-in-studio.
Τον Απρίλιο κυκλοφόρησε ψηφιακά το πρώτο single του album, “Part of the Process”.

••••

Ιδανική πρόταση για τσάι, ένα Earl Grey για μια δυναμική και αξέχαστη βραδιά.