MusicMash

All About Music

Maplerun *INTERVIEW*

Καλώς ήρθατε στο Musicmash.gr! Κάντε μας ένα mini intro για την μπάντα και πείτε μας το τωρινό line-up.

Οι Maplerun δημιουργήθηκαν το 2007 με σκοπό την έκφραση συναισθημάτων μέσω της μουσικής 5 ανθρώπων. Στην μουσική μας συναντάει κανείς είδη όπως το nu metal, το alternative rock και το modern rock και αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις διαφορετικές επιρροές που έχουν τα μέλη της μπάντας. Το line up παραμένει το ίδιο από τότε που ξεκινήσαμε και εκεί κάπου μπορεί να βρίσκεται και το μυστικό της μπάντας αυτής, είμαστε ο Νίκος Μποντούρογλου σε φωνή και κιθάρα, ο Χρήστος Αχλαδιώτης στα τύμπανα, ο Ορέστης Σίτης στην κιθάρα και ο Νίκος Λαντζούνης στο μπάσο.

Από που προέκυψε το όνομα Maplerun; Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για εσάς;

Το όνομα Maplerun προέρχεται από ένα μυθιστόρημα του John Grisham και είναι το όνομα μιας στοιχειωμένης έπαυλης. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία το όνομα καθέ αυτό όσο το μάθημα που σου δίνει όλο το μυθιστόρημα.

Μουσικές επιρροές και αγαπημένοι καλλιτέχνες…

Αγαπημένοι καλλιτέχνες των Maplerun είναι συγκροτήματα όπως οι: Metallica, System of a Down, Dream Theater, Deftones, Porcupine Tree, Tool, Creed, Staind, Katatonia, Godsmack κ.α

Έχετε ήδη κυκλοφορήσει δύο επίσημες δουλειές, το “House on Fire” και το “Restless”, με το δεύτερο να έχει τον Ted Jensen (Metallica, Evanesence, Linkin Park κλ.) στο mastering και τον Travis Smith (Opeth, Avenged Sevenfold, Nevermore) στο artwork. Πώς προέκυψαν αυτες οι συνεργασίες;

Η μουσική και το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι η ζωή μας οπότε για τον δεύτερο δίσκο ψάχναμε να συνέργαστουμε με ότι καλύτερο υπήρχε παγκοσμίως στο συγκεκριμένο είδος. Ακούγεται δύσκολο ως προς την προσέγγιση τέτοιων επαγγελματιών αλλά θα σου πω ότι απλά χρειαζόταν πολύ επιμονή μέχρι να ακούσουν το υλικό και να συμφωνήσουν να βάλουν το όνομα τους σε αυτήν την δουλειά.

Είστε μία πολύ δραστήρια μπαντά με πολλά live εντός και εκτός Ελλάδας με συμμετοχές σε φεστιβάλ (HARD ROCK HELL festival//Spain, HAMMERFEST festival//UK κλ.π.) και με special support σε μπάντες όπως είναι οι Katatonia και PHILM. Πώς είναι να παίζετε μπροστά σε ξένο κοινό και τι εμπειρίες αποκομόισατε από τα live σας στο εξωτερικό;

Το μεγαλύτερο από τα προαναφερθέντα είναι το Ευρωπαικό τουρ που κάναμε τον Φεβρουάριο support στους SKINDRED και στους SOIL σε 2 μπάντες που κάνουν κανονική καριέρα στο εξωτερικό. Ήταν φανταστική εμπειρία να βλέπεις μπροστά σου το επίπεδο επαγγελματισμού τέτοιων συγκροτημάτων. Το κοινό στο εξωτερικό με απλά λόγια δεν αστειεύεται, έχουν πρόσβαση σε τόσο μεγάλο αριθμό συναύλιων που συγκροτήματα που εμείς ονειρευόμαστε να τα δούμε κάποια στιγμή Ελλάδα αυτοί τα έχουν βαρεθεί, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι είναι πάρα πολύ αυστηροί με αυτό που βλέπουν και ακούνε, αν τους αρέσεις όμως θα το συζητήσουν με όλους και θα έρθουν να σε βρούν μετά την συναυλία. Είναι αυστηροί αλλά ακομπλεξάριστοι σε τέτοιο βαθμό που σε πολλές περιπτώσεις νοιώσαμε περίεργα. Συναυλίες τέτοιου επιπέδου στο εξωτερικό σου μαθαίνει πράγματα τα οποία δεν θα μπορούσες να φανταστείς ποτέ, το βασικότερο ήταν όμως το πως να είσαι αποδοτικός και επαγγελματίας κάθε μα κάθε βράδυ σε οποιεσδήποτε συνθήκες και αν συναντούσες.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε νέο βίντεο για το κομμάτι “Bombs”, που ανήκει στο δευτερο άλμπουμ σας “Restless”. Πείτε μας δυο λόγια για το storyline του βίντεο και για την όλη εμπειρία σας..

Tο “Bombs” είναι ένα καθαρά αντιπολεμικό κομμάτι που μένει κυρίως στην απάθεια όλων μας σε γεγονότα που μπορεί να γίνονται δίπλα μας και εμείς να μένουμε άπραγοι. Είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με υπέροχους ανθρώπους που κατέβαλαν πέραν του συνηθισμένου προσπάθειες ώστε να βγεί αυτό το videoclip έτσι όπως βγήκε. Για άλλη μια φορά είδαμε ότι όταν κάνεις κάτι από αγάπη και μεράκι το αποτέλεσμα δεν μπορεί να μην είναι καλό στο τέλος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σκηνοθέτη Σπύρο Καψίλη και στην ομάδα του“Unique Sperm Crew” για την βοήθεια και την τεράστια υπομονή και επιμονή τους.

 Live εμφανίσεις υπάρχουν στα άμεσα σχέδιά σας;

Μετά από δύο Ευρωπαικές περιοδείες και δύο μεγάλα φεστιβάλ το μόνο που έχουμε στο μυαλο μας είναι ο καινούργιος δίσκος. Συναυλίες Ελλάδα θα γίνουν επιλεκτικά σε κάποια μέρη που έχουμε καιρό να πάμε και εξωτερικό θα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά κάποιες προτάσεις για περιοδείες που έχουμε ήδη στα χέρια μας.

http://www.myspace.com/maplerun
http://www.youtube.com/maplerun1
http://twitter.com/#!/Maplerun
http://www.reverbnation.com/maplerun
http://soundcloud.com/maplerun
http://www.last.fm/music/Maplerun
http://www.rockband.com/songs/UGC_5005102
Band Contact Details:

Website: www.maplerun1.com

Facebook: www.facebook.com/maplerun1

Email address: info@maplerun1.com

 

Show More