Το κομμάτι “Wall of Eyes” γράφτηκε από τον Ματθαίο Δακουτρό για μια χορευτική performance της Δήμητρας Χριστίνας και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2021 σε ψηφιακές πλατφόρμες. Στην performance η χορεύτρια αντιδράει αυτοσχεδιαστικά σε street art, προσπαθώντας να δείξει την αλληλεπίδραση διαφορετικών μορφών τέχνης. Η μουσική αντικατοπτρίζει το αστικό τοπίο όπου η performance θα λάμβανε χώρα, χρησιμοποιώντας αρκετά post rock στοιχεία.
Οι καλλιτέχνες ήταν αρκετά ενθουσιασμένοι για το project και το κομμάτι είχα αρκετή επιτυχία οπότε αποφασίσανε να το παρουσιάσουν ζωντανά, κρατώντας όσο το δυνατόν ακέρια την αισθητική αλλά και το νόημα της αρχικής performance: Καταλάβανε ένα πάρκο στο Νέο Κόσμο και εκτελέσανε το έργο για τους μη προετοιμασμένους περαστικούς, στην ουσία «μια παράσταση εκτός προγράμματος».
CREDITS:
Χορός – Δήμητρα Χριστίνα Μπιλάλη
Βιολί – Ματθαίος Δακουτρός
Κιθάρα – Γιάννης Ισμυρνιόγλου
Live Sound, Recording Engineer – Kostas Farao Arkoudis Vafeas
Cover art – Hasmody
Camera – George Kanakidis, Theodore Georgopoulos
Live Photos – Marios Vouzikas
Mix, Master, Video Editing – Matthew Dakoutros
Ο Ματθαίος Δακουτρός είναι βιολιστής, καθηγητής μουσικής και συνθέτης από την Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με αρκετά μεγάλα μουσικά ιδρύματα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, και η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί σε ανεξάρτητες ταινίες και ντοκιμαντέρ ενώ επίσης έχει εμφανιστεί σε όλους τους σημαντικούς χώρους συναυλιών ως σόλο καλλιτέχνης ή μέρος συνόλου. Είναι ο βασικός συνθέτης και βιολιστής του progressive metal συγκροτήματος art of simplicity και έχει υπάρξει μέλος συγκροτημάτων όπως οι Wastefall και οι Empty Frame ενώ έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ηχογραφήσεις.
https://www.youtube.com/watch?v=vOpRwisF8ks
LINKS:
https://matthewdakoutros.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/71BL5Xes7RM8vMWG4S3nYz?si=OR4rmlToTu6msx74ugV4Hg&dl_branch=1
https://www.facebook.com/matthewaos
Related posts
Recent Posts
- AETHERIAN – Δείτε το νέο τους βίντεο
- Συνέντευξη με τους SHOW YOUR FACE
- EXIT – Δείτε το νέο τους βίντεο κλιπ
- The Overjoyed – Ακούστε το νέο single “”Whimsical”
- Made in Hell Studio 2 Days Festival // 20 Years Anniversary || An club || 26 + 27 MAIOY 2023
- Συνέντευξη με τους VASS/KATSIONIS
- KILLIGION – Δείτε το νέο τους βίντεο
- Frenzee – Δείτε το νέο τους βίντεο από την πρόσφατη ευρωπαϊκή τους περιοδεία
- OVERHATE – “New Beginnings are Met” **REVIEW**
- SEBIA – Δείτε το νέο βίντεο για το κομμάτι “Voices” από το επερχόμενο άλμπουμ τους
- Loud Silence • XOAN • Bipolia Live || Piraeus Club Academy || Παρασκευή 26.05.2023
- we.own.the.sky – Celebrating 10 years of The Glass/Nails EP w/ Kiva || Temple ||
- Loose Ties και Mislead συναντιούνται στην σκηνή του Nomads Athens
- Absinthe Green + Wild Machine +Middle Earth || Temple || Κυριακή 14.05.2023
- Herc- Ανακοινώνουν το νέο τους single σε συνεργασία με τον Arno Menses
- PROPHETIC AGE – Δείτε το νέο τους βίντεο κλιπ
- Οι Ιάπωνες krautrockers Minami Deutsch, έρχονται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες
- SHOW YOUR FACE – Δείτε το νέο βίντεο για το κομμάτι “Forever Bleed” από το νέο επερχόμενο album “The Definer”
- SPIRAL METH – “Blues For The Superhuman” **REVIEW**
- ROCKFEST ‘N AID 2023 (cancelled show of 2021) || Level69 Live Studio || Κυριακή 30.04.2023