Το παγκόσμιο underground που πρόσκειται στο χώρο του post rock έχει δείξει το καλό του πρόσωπο απέναντι στους Halocraft. Από την κυκλοφορία του ντεμπούτου full length “Chains To The Sea” και την θετικότατη media υποδοχή που δέχτηκε, το κοινό είχε αγκαλιάσει τη μπάντα με εκτίμηση και θέρμη ασυνήθιστη για πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα.

Το ειλικρινές και εξωστρεφές συναισθηματικά υλικό ανέδειξε ένα σχήμα σε στενή επαφή με το δημιουργικό του πυρήνα, που κατάφερε να στήσει μια συλλογή τραγουδιών τα οποία αντιπροσώπευσαν με ακρίβεια τη διαδικασία της έμπνευσης πάνω στο βινύλιο.

Οι θετικότατες κριτικές, η άμεση στήριξη από το κοινό και το επιτυχημένο tour που ακολούθησαν, εδραίωσαν το σχήμα και τους έδωσαν την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση να συνεχίσουν να εξερευνούν το μουσικό κόσμο της φαντασίας τους. Το αποτέλεσμα αυτού, είναι πλέον εδώ μπροστά μας.

Το “A Mother To Scare Away The Darkness” περικλείει όλα όσα έχουν καλλιτεχνικό ειδικό βάρος και μορφοποίησαν τη συλλογική εμπειρία των Halocraft τους τελευταίους μήνες, αποτυπωμένη σε 9 κομμάτια κινηματογραφικά περιπετειώδους και ατμοσφαιρικής post rock διαύγειας.

Listen, stream, watch and get deep into the world of Halocraft here
Η Made of Stone Recordings με χαρά παρουσιάζει το
“A Mother To Scare Away The Darkness”
σε δυο υψηλής αισθητικής βινυλιακές εκδόσεις με ημερομηνία κυκλοφορίας την 16.06.2022
Pre-order here
The storyline 
Οι Halocraft, μία τετραμελής cinematic post-rock μπάντα, σχηματίστηκε το 2014 στα Γιαννιτσά. Έχοντας ως αφετηρία συγκροτήματα όπως οι This Will Destroy You, Maybeshewill, God Is An Astronaut και Explosions In The Sky, η τετράδα χαρίζει έναν ατμοσφαιρικό και έντονα πειραματικό ήχο.
Μέχρι στιγμής οι Halocraft έχουν κυκλοφορήσει δύο EPs, το The City in Your Eyes (2016), και το Chains for The Sea (2017).
Σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν δύο «ξεκάθαρα πειραματικά EPs», στα οποία κατάφεραν να βρουν τον προσωπικό τους ήχο. Φυσική εξέλιξη αυτού του ήχου ήταν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Chains For The Sea, το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018.
Η μπάντα έχει στο βιογραφικό τις πολλές live εμφανίσεις στην Ελλαδα καθώς και ένα ευρωπαικό  tour το 2019.
Halocraft are:
Guitars – An extraordinary Rabbit
Drums – A magnificent Wolf
Guitars/Keyboards – A marvellous Cat
Bass guitar – A majestic Fox
Greek tour 2021

Η Made of Stone Recordings έχει προγραμματίσει ένα ελληνικό mini tour σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και Βόλο, όπου οι Halocraft θα παρουσιάσουν το “AMTSATD” και θα δείξουν τη δυναμική του νέου υλικού σε συναυλιακές συνθήκες. Η ταυτότητα της μπάντας ανέκαθεν στηριζόταν στις live εμφανίσεις, όπου το ταξιδιάρικο post rock έχει τον απαιτούμενο χώρο να ‘αναπνεύσει’ και να γεμίσει τον χώρο με τις κινηματογραφικές ατμόσφαιρες της μουσικής τους

Get tickets here

HALOCRAFT – Full Concert [23/3/19 Thessaloniki Greece]