Οι Overhate, στο “New Beginnings Are Met”, εξαπολύουν έναν ήχο που γεννάται, δημιουργείται και παράγεται μέσα από τα αρνητικά συναισθήματα που καλλιεργεί το κοινωνικό τους περιβάλλον. Οι σκέψεις και τα αισθήματα που τους πνίγουν, μεταφράζονται σε νότες και στίχους και χαρίζουν ένα βαρύ, επιθετικό και εκρηκτικό μουσικό αποτέλεσμα.

Με καταγωγή από τη Βενεζουέλα και έδρα τους το Καράκας, οι Overhate επηρεάζονται έντονα από τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις της χώρας τους, που μόνο αισθήματα θυμού και αδικίας γεννάν.Μέσα από το “New Beginnings Are Met” διοχετεύονται όλα τα αισθήματα θυμού, αδικίας και οργής, ποτίζοντας όλες τις συνθέσεις και τους στίχους. Κάνεις δεν μπορεί να διαφωνήσει, λοιπόν, πως πρόκειται για ένα έντονα πολιτικό άλμπουμ, με τους Overhate να εμπνέονται από την δική τους πραγματικότητα και την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Βενεζουέλας και να παρουσιάζουν ένα δίσκο που θα μιλήσει στις καρδιές των περισσότερων ακροατών.

Ο δίσκος ανοίγει με το κομμάτι “Realities Collide” και οι Overhate αρπάζουν τον ακροατή από τα μούτρα και τον τραβάνε στον γεμάτο μανία και οργή μουσικό τους κόσμο. Μέσα από μια δυναμική εισαγωγή και ένα αξιομνημόνευτό κομμάτι, οι Overhate κερδίζουν την προσοχή και τον ενδιαφέρον και τα κρατάνε αμείωτα μέχρι και το τελευταίο λεπτό του άλμπουμ. Το “New Beginnings Are Met” έρχεται με έναν Groove/Thrash metal ήχο, με τα δύο είδη συνδυάζονται όμορφα σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό από βαριά, κοφτά riffs με δυναμικό groove και κοφτερό, ταχύτατο thrash ήχο που ανεβάζει τους παλμούς. Το groove που ακούγεται στο δίσκο ενισχύεται και από death metal επιρροές, που χαρίζουν και προσθέτουν το δικό τους στοιχείο στο groove του δίσκου, αλλά και έναν ακόμα πιο επιθετικό χαρακτήρα.

Οι death metal επιρροές του δίσκου φαίνονται κυρίως στο “Hidden behind Words” αλλά και στο εξαιρετικό “Behind the Curse” που κλείνει το δίσκο, με τα κομμάτια αυτά να αποτελούν ένα εξαιρετικό πάντρεμα των τριών διαφορετικών επιρροών. Από την άλλη στα κομμάτια “God I’ve Found” και “Crossroads”, παρουσιάζεται ένα πιο μελωδικό προφίλ που σπάει και έρχεται σε κόντρα με τη γενικότερη μαυρίλα και χαρίζει ένα αίσθημα ελπίδας, πως κάθε κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί και να αλλάξει.

Στο “New Beginnings Are Met” οι Overhate παρουσιάζουν ένα πολύ δυνατό άλμπουμ, επιθετικό και βαρύ, που ενώ γεννάται και δημιουργείται από όλα τα αρνητικά συναισθήματα, ελπίζει και παλεύει για ένα καλύτερο αύριο.

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

www.overhateband.com

www.overhate.bandcamp.com

www.facebook.com/overhateband

https://www.instagram.com/overhate

www.youtube.com/officialoverhate

https://open.spotify.com/artist/1k8AMXGeIuNHVlvmdW1SCn

https://music.apple.com/es/artist/overhate/370265994

https://www.reverbnation.com/overhate