Οι Λιβανέζοι Thrash / Groove Metal Τιτάνες PHENOMY κυκλοφόρησαν το εντυπωσιακό νέο τους άλμπουμ “Syndicate Of Pain” στις 3 Μαρτίου 2022 και μπήκαν για τα καλά στις καρδιές μας!

Με 10 τραγούδια, δημιουργούν ένα ενδιαφέρον concept album για ένα άσυλο που διευθύνει ο Δρ. Anton Shuman, ένας τρελός επιστήμονας που χειραγωγεί εγκληματίες και ασθενείς που χαρακτηρίζονται ως τρελοί στις εγκαταστάσεις του. Το άλμπουμ στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι αυτοί οι ασθενείς δεν θεραπεύονται, αλλά αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου και πιο σκοτεινού project, από το οποίο εξαπατάται ακόμη και ο ίδιος ο Δρ. Schuman! Όσο και να πεις και μόνο που το διαβάζεις όλο αυτό σε ιντριγκάρει! Και όταν μάθεις ότι έχει χτιστεί και πάρα πολύ καλά μουσικά όλη αυτή η ιστορία, τότε πίστεψε με θα τους βγάλεις το καπέλο!

Έχοντας ως οδηγό το thrash και groove metal και αφομιώνοντας στοιχεία της δεκαετίας του 80′ και το 90′, αλλά και τεχνικές πιο φρέσκες και πιο πιασάρικες που συμπορεύονται στα σημερινά δεδομένα, οι Phenomy μέσα από το νέο τους album “Syndicate Of Pain” μας έδειξαν ότι μεγάλωσαν κι άλλο. Ακούγωντας το album στο σύνολο του, θα παρατηρήσεις, ότι το συγκρότημα από τον Λίβανο, είναι πιο σίγουρο και πιο έτοιμο από ποτέ και πλέον έχει αφήσει πίσω του τυχόν παρατυπίες, φτιάχνοντας έτσι ολοκληρωτικά τον δικό του μουσικό χαρακτήρα, ο οποίος διακρίνεται σε όλο το μήκος και πλάτος του album.

Με σοβαρές σε δυναμικότητα κιθάρες που σε κάθε ευκαιρία προβάλλουν το thrash τους χαρακτήρα, με τύμπανα που με το παίξιμο τους σιγοντάρουν τα groove στοιχεία του δίσκου, με μπάσο που με το βήμα του στα τραγούδια προσφέρει ένα παλιάς κοπής ύφος, αλλά και με φωνητικά που πλαισιώνονται από όλα αυτά και με τη χροιά τους και την τεχνική τους βγάζουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στα αυτιά του ακροατή, οι Phenomy φαίνεται ότι έχουν κάθε δικαιώμα να σου πουν ότι έρχονται να σε κερδίσουν!

Γιατί αυτό στοχεύουν να κάνουν από την αρχή μέχρι το τέλος του δίσκου. Με ένα album που έχει χτιστεί με μουσική ωριμότητα, σκληρή δουλειά, ενδιαφέρουσες ιδέες και ένα concept που στηρίζεται στο 100% από τα μέλη του συγκροτήματος και περνιέται απευθείας στον ακροατή που δεν γίνεται να μην το λατρέψει!

Και αυτό το ωραίο concept, συνοδεύεται από ωραία τραγούδια που σίγουρα θα σε κάνουν να μην μπορείς να διαλέξεις μόνο ένα! Έχουν όλα το στυλ τους, έχουν όλα τον μοναδικό χαρακτήρα τους, έχουν όλα τη σωστή δομή πους και έρχονται ξεχωριστά να βάλουν το λιθαράκι τους σε αυτό το πολύ όμορφο concept album!

Το “Syndicate Of Pain” των Phenomy είναι εδώ και αποτελεί σίγουρα την καλύτερη δουλειά του συγκροτήματος στην μέχρι τώρα δισκογραφική του πορεία! Μην το χάσετε!!!

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

www.phenomyofficial.com

www.facebook.com/phenomyofficial

www.instagram.com/phenomyofficial

www.twitter.com/phenomyofficial

 www.youtube.com/phenomy

https://open.spotify.com/artist/2oeDZHOGoxpg1kOq39JrL5

https://music.apple.com/us/artist/phenomy/1351261592

 http://www.soundcloud.com/phenomyofficial