MusicMash

All About Music

Potergeist *INTERVIEW*

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε σήμερα το πρώτο interview των Potergeist στο musicmash.gr!

Κάντε μας ένα μίνι intro για τη μπάντα και πείτε μας το τωρινό line up.

Η μπάντα ξεκίνησε το 2004 και με αρκετές αλλαγές στα μέλη της, φτάνουμε στο 2013 με τους: Tolis Toleas στα τύμπανα, Pluto (ή Dudαρχο) στο μπάσο, Νick Xp  και Stratal στις κιθάρες και φυσικά το μοναδικό εναπομείναντα από την αρχική σύνθεση της μπάντας και ιδρυτικό της μέλος τον Alex S (ή Swampire, ή S.Wamp ή Gonzo) στα φωνητικά. Για τη μουσική μας τώρα μπορούμε να κατηγορηθούμε ότι παίζουμε pop η ακόμα και heavy metal. Εξαρτάται πάντα ποιον ρωτάς. Εγώ απλά θα σου πω ότι η μουσική μας είναι έκφραση του ερωτικού μας κόσμου η οποία συνεχώς αλλάζει και διαμορφώνεται και με απλά λόγια παίζουμε αυτό που μας κ@%ώνει

 

Tι σημαίνει Potergeist για σας; Πώς καταλήξατε σε αυτό το όνομα;

 Κάποιος που προσπάθησε να βγάλει άκρη με το όνομα έγραψε: “Επειδή geist στα γερμανικά είναι το πνεύμα, κατέληξα πως το συγκρότημα από την Αθήνα είναι το πνεύμα του Harry Potter”. Θα μπορούσε άλλωστε αφού στη μπάντα ασχολούμαστε με τη μαγεία και τον Μενταλισμό γενικότερα. Επειδή ρωτάς όμως, Potergeist για εμάς νομίζω πλέον δε σημαίνει κάτι συγκεκριμένο. Συνήθως μας αποκαλούν Polllltergeist ή απλά “Ποτεργκέιστ”. Έτσι λοιπόν για το γαμώτο θέλω να πω ότι είμαστε οι “ΠότεργκΆιστ”. Τώρα αν κάποιος προτιμάει και το Potergay καλοδεχούμενο.. Και απλά για την ιστορία θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για την πνευματική δραστηριότητα του “καπνού” αλλά δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά πως το 2004 κατέληξε η μπάντα σε αυτό το όνομα.

 

Μουσικές επιρροές και αγαπημένες μπάντες..

Πέρα από τον Prince, τον οποίο λατρεύουμε όλοι ανεξαιρέτως και θα αναγνωρίσεις πολλά στοιχεία του στα κομμάτια μας, νομίζω ότι τα ακούσματα είναι τόσα πολλά που δεν υπάρχει τέλος σε λίστα ονομάτων που θα σου πω. Και στο θέμα των επιρροών ισχύει το ίδιο αφού μπορεί να “κλέψεις” μέχρι και ένα γύρισμα στα τύμπανα από τραγούδι του Οικονομόπουλου. Αν τώρα ψάχνεις ταύτιση με άλλες μπάντες, άσε τον κόσμο να το κάνει ακούγοντας και τον καινούριο δίσκο και θα κρίνει από μόνος του.

 

Μετράτε ήδη πολλά live και έχετε επίσης μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως Lynyrd Skynyrd, Saint Vitus, Monster Magnet, κ.α. Περιγράψτε μας την εμπειρία σας όταν βρίσκεστε πάνω στη σκηνή και τις αντιδράσεις του κοινού.

 Στις μεγάλες συναυλίες όπως και να το κάνεις πάντα ο κόσμος περιμένει να βγει το μεγάλο όνομα. Άρα αν εξαιρέσεις όλον αυτό τον κόσμο, ο κόσμος γενικά είναι πολύ θερμός και κάνει ασταμάτητο headbanging σιγοτραγουδώντας τους στίχους των κομματιών μας.. Εμείς είτε σε μικρό είτε σε μεγαλύτερο Live, έχουμε ως στόχο να περνάμε καλά και να μαθαίνουμε ταυτόχρονα. Τώρα βέβαια αν αναλύσουμε σαν εμπειρία το live με τους Skynyrd (πέρα από τα προβλήματα με το ήχο) για τη μισή ώρα που ήμαστε στη σκηνή, εύχομαι ακόμα και σήμερα να είχα φορέσει πάνα εκείνη την ημέρα και όχι το ακριβό μου εφαρμοστό calvin klein..Πήγε για πέταμα..

 

Έχετε ήδη 2 albums στο ενεργητικό σας, (“Southwards” 2007 και “Muddy Mermaids” 2012) και ετοιμάστε να κυκλοφορήσετε τώρα και την τρίτη σας δουλειά με τίτλο  “Swampires”. Πείτε μας δυο λόγια για αυτό.. Τι να περιμένουμε από αυτή τη δουλειά;

 Τα τύμπανα και  οι φωνές ηχογραφήθηκαν στο Devasoundz Studios με τη βοήθεια του Φώτη Benardo ενώ ο David Castillo, γνωστός από τις συνεργασίες του με τους Katatatonia,  τους Bloodbath, τους Opeth αλλά και πολλές ακόμα γνωστές μπάντες, ανέλαβε τη μίξη και το reamping στο Ghost Ward Studios στη Σουηδία. Επίσης το εξώφυλλο του δίσκου επιμελήθηκε ο Angry Blue, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με μπάντες όπως οι Guns N Roses, Faith No More, Melvins, Slayer, Danzig, Pearl Jam κ.ά. Ο νέος αυτός δίσκος είναι ένα κωδικοποιημένο ερωτικό κάλεσμα στη γλώσσα των βαμπίρ των βάλτων και πρόκειται για μία συλλογή 8 κομματιών που τα δουλεύουμε αρκετό καιρό στο studio, και πιστεύω ότι όσοι γνωρίζουν τους Potergeist θα εντυπωσιαστούν από τα νέα στοιχεία και τις αλλαγές στο γνώριμο προς αυτούς ύφος της μπάντας, καθώς και από την ποιότητα της δουλειάς αυτής.

 

Είδαμε πριν μερικούς μήνες και το πρώτο official music video του κομματιού  “Swampires” από το ομώνυμο album, το οποίο περιείχε αίμα, αλκοολ και fangs!! Δώστε μας μερικές inside info από τα γυρίσματα..

 Τα γυρίσματα έγιναν με κρυφές κάμερες, από ένα αληθινό πάρτυ που είχε στηθεί στα Εξάρχεια. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι τα Swampires είναι αληθινά, αλλά δε φανταζόμασταν ότι θα γινόταν τέτοια σφαγή. Ευτυχώς ξημέρωσε και πρόλαβε να σωθεί ο monter Κωνσταντίνος Τσιχριτζής και να φτιάξει το clip. Πάντως υπάρχουν πλάνα άγριου sex και διονυσιακών οργίων τα οποία χάθηκαν.. Προφανώς οι κύριοι Αλεξ Αριστόπουλος και Μιχάλης Κλούκινας που επιμελήθηκαν όλο αυτό το αμάρτημα και δεν υπάρχουν λόγια να τους ευχαριστήσουμε, μάλλον τα κράτησαν για την προσωπική τους συλλογή με ερωτικές ταινίες.. Χάρισμά τους..

 

Live εμφανίσεις υπάρχουν στα άμεσα σχέδιά σας; Και αν ναι, πού και πότε;

Στις 4 Οκτωβρίου στον An Club στα Εξάρχεια, μαζί με τους Stonebringer, Harsh Demise και Psycho Choke παρουσιάζουμε το “Swampires”. Μέχρι τα Χριστούγεννα έχουμε κανονισμένες κάποιες εμφανίσεις ακόμα, οι οποίες θα ανακοινωθούν στην ώρα τους και με το ενδεχόμενο ανοιχτό για κάποια live στο εξωτερικό.

Ευχαριστούμε τον Stratal (guitar) για την υπέρτατη συνέντευξη!

 

https://www.facebook.com/potergeist
http://www.potergeist.com/

 

Show More