MusicMash

All About Music

Pulse R- “Καταφέραμε να εξελιχθούμε ηχητικά και δημιουργικά”

Με αφορμή τη ζωντανή τους εμφάνιση αυτή την Παρασκευή στο ΙΛΙΟΝ Plus, είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε με τους αγαπητούς Pulse R, οι οποίοι μας μιλούν για την παρθενική τους επίσημη δουλειά, τις μουσικές τους επιρροές, τα σχέδιά τους και φυσικά για το live που έρχεται.

Καλώς ήρθατε στο musicmash.gr! Xαρά μας να σας έχουμε κοντά μας σήμερα. Κάντε μας μία σύντομη εισαγωγή για το πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι Pulse R και ποια μέλη απαρτίζουν το τωρινό σας line-up.

Καλώς σας βρήκαμε και ευχαριστούμε πολύ για τον χώρο που μας παραχωρείτε! Δημιουργηθήκαμε το καλοκαίρι του 2011, σε ένα ωδείο στο οποίο ήμασταν όλοι μαθητές. Το line-up αποτελείται από τον Τάσο και τον Αποστόλη στις κιθάρες, τον Γιώργο στο μπάσο, τον Πάνο στη φωνή και τον Αλέξανδρο στα τύμπανα.

Ποια η σημασία του ονόματος σας; Πώς καταλήξατε στην επιλογή Pulse R;

Όταν φτιάχτηκε η μπάντα λεγόμασταν Pulse, αλλά πολύ σύντομα ανακαλύψαμε και άλλες μπάντες με το ίδιο όνομα οπότε η αλλαγή επιβαλλόταν. Κάποια στιγμή έπεσε στο τραπέζι το Pulsar το οποίο είναι το όνομα από αστέρες νετρονίων και μας άρεσε, αλλά επειδή θέλαμε να υπάρχει και η σύνδεση με το παλιό όνομα και μας άρεσε και η ιδέα του παλμού στο logo μας, το μετατρέψαμε σε Pulse R.

  

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες και οι μουσικές σας επιρροές;

Οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες είναι πάρα πολλοί, καθώς ακούμε πολλά είδη μουσικής και τελείως διαφορετικά πράγματα μεταξύ μας. Στις κοινές μας επιρροές μπορούμε να αναφέρουμε τους  Alice In Chains, Godsmack, Stonesour, Alterbridge ενδεικτικά.

Έχετε ξεχωρίσει κάποια καινούργια δουλειά εγχώριας ή μη μπάντας;

Από την χρονιά που μόλις έφυγε το ‘’Skein Syndrome’’ των Poem, το ‘’Welcome To The Liquor Store’’ των Sober On Tuxedos και το ‘’Loyal To The Pack’’ των Planet Of Zeus είναι στην κορυφή της εγχώριας λίστας μας, για το 2017 είναι νωρίς ακόμη αλλά το ‘’Hegaiamas a song for freedom’’ των Need ήδη μας έχει κάνει τρομερή εντύπωση.

Τέλη του 2016 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας επίσημη δουλειά με τίτλο “In Chains”. Πώς ήταν για εσάς η όλη εμπειρία της παραγωγής δικού σας υλικού;

Είχαμε κυκλοφορήσει και ένα EP το 2013 με τίτλο ‘’Until The End’’ οπότε μια σχετική εμπειρία υπήρχε ήδη, βέβαια θεωρούμε ότι καταφέραμε να εξελιχθούμε και ηχητικά αλλά και δημιουργικά. Ήταν μια πολύ ευχάριστη περίοδος αυτή που περάσαμε στο  studio από την διαδικασία της προπαραγωγής μέχρι και την τελική μίξη και σίγουρα ανυπομονούμε ήδη να το ξανακάνουμε για το επόμενο.

Πώς θα περιγράφατε συνοπτικά τον ήχο του “In Chains”;

Μια μίξη σύγχρονου hard rock με αρκετά metal στοιχεία, όπως κι επίσης αρκετές επιρροές από τον ήχο του Seattle στα 90s.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου με αφορμή την παρουσίαση του “In Chains” θα μοιραστείτε στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus με Sober On Tuxedos και Deathcrop Valley . Ποιες οι προσδοκίες σας για αυτή σας την εμφάνιση; Τι να περιμένουμε από τους Pulse R;

Οι προσδοκίες μας είναι ο κόσμος να ευχαριστηθεί το live και περάσει καλά ακούγοντας τον δίσκο μας και φυσικά κάποιες εκπλήξεις που έχουμε ετοιμάσει γιατί το περιμένουμε πολύ καιρό είναι η αλήθεια. Σίγουρα να περιμένετε ένα δυνατό live με ενέργεια, headbanging και αρκετές μπύρες.

Πώς καταλήξατε στην επιλογή των Sober On Tuxedos και Deathcrop Valley;

Είναι φίλοι μας για αρχή, έχουμε μοιραστεί την σκηνή πολλές φορές και με τους δύο, έχουν πολύ καλό υλικό και είναι και οι δύο εκρηκτικοί όταν ανεβαίνουν στο stage.

Υπάρχουν άλλες προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;

Προς το παρόν έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή μας στο Over The Wall festival στο Ηράκλειο της Κρήτης μαζί με Sixfornine, Memory Garden, Wolf, Wardrum, Mad Street και Uriah Heep και υπάρχουν και άλλα πλάνα αλλά ακόμη βρίσκονται στο στάδιο των συζητήσεων.

Σας ευχαριστώ πολύ! Τα τελευταία λόγια δικά σας!

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία, ελπίζουμε να σας αρέσει το album μας και να τα πούμε και από κοντά στις 3 Φεβρουαρίου στο ΙΛΙΟΝ plus.

 

 https://www.facebook.com/pg/PulseRBandGR

http://www.pulse-r.com

Show More