MusicMash

All About Music

Revolted Masses *Interview*

Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε σήμερα τους Αθηναίους Revolted Masses, οι οποίοι μας μιλούν για το πρώτο τους επίσημο album, τα μελλοντικά τους σχέδια και τις επερχόμενες live εμφανίσεις τους.

Καλώς ήρθατε στο Musicmash.gr! Κάντε μας ένα mini intro για την μπάντα και πείτε μας το τωρινό line-up.

Γεια σας, καλώς σας βρήκαμε και ευχαριστούμε για το βήμα που μας δίνετε με αυτή τη συνέντευξη. Είμαστε οι Revolted Masses από την Αθήνα, σαν συγκρότημα υπάρχουμε από το 2008 και παίζουμε ένα μείγμα death και thrash metal με αρκετές oriental επιρροές. Έχουμε ήδη 3 κυκλοφορίες στο ενεργητικό μας, ενώ έχουμε κάνει δεκάδες live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Οι Revolted Masses είναι οι: Γιώργος Στεφανής (φωνητικά), Κώστας Καρβούνης (κιθάρα), Βαγγέλης Θεοδωράκης (κιθάρα), Γιώργος Σταθόπουλος (μπάσο) και Γιώργος Αναμούρογλου (τύμπανα)

Revolted Masses λοιπόν (πολύ ενδιαφέρον όνομα έχω να πω)! Από πού προέκυψε το όνομα; Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για σας;

Σε ευχαριστούμε! Το όνομα προέκυψε από σύνθεση ιδεών, ψάχναμε κάτι που να περικλείει τα όσα δηλώνουμε με τους στίχους και τη γενικότερη στάση μας. Πιστεύουμε πως οι μάζες, οι απλοί άνθρωποι, θα πρέπει να σπάσουν τα δεσμά τους και να επαναστατήσουν αν θέλουμε να αλλάξει κάτι γύρω μας, και αυτό ακριβώς δηλώνει και το όνομά μας!

Πείτε μας δυο λόγια για τις μουσικές σας επιρροές και από πού εμπνέεστε για να γράψετε στίχους και μουσική;

Μουσικά, κάθε μέλος έχει δώσει και τις δικές του επιρροές στην μπάντα, από Opeth μέχρι Septic Flesh, και από Lamb Of God μέχρι Iced Earth, για να αναφέρουμε κάποιες από αυτές. Βέβαια, ο τρόπος που γράφουμε μουσική είναι συλλογικός, οπότε οι διάφορες αυτές επιρροές τελικά φιλτράρονται σε ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Όσο για τους στίχους, κύρια πηγή έμπνευσης είναι τα όσα βλέπουμε και βιώνουμε σε καθημερινή βάση εντός της κοινωνίας που ζούμε. Πέρα από μουσικοί είμαστε φοιτητές και εργαζόμενοι, βλέπουμε την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό, πολιτικό και οικονομικό τομέα και θεωρούμε υποχρέωσή μας να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτό κάποια στιγμή να αλλάξει.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε και το πρώτο σας επίσημο άλμπουμ με τίτλο “Us Or Them”. Πείτε μας δυο λόγια για τη δουλεία αυτή και τι να περιμένουμε από το δίσκο.

Είναι η πιο πρόσφατή μας δουλειά, η οποία περιέχει 11 κομμάτια και έχει αποσπάσει θετικότατες κριτικές σε όλον τον κόσμο. Η παραγωγή έγινε από εμάς τους ίδιους, και το artwork από τον Γιάννη Νάκο (remedy art). Στον δίσκο μας τιμούν με την παρουσία τους αρκετοί συνάδελφοι και φίλοι, όπως η Τάνια από τους Universe217 η οποία τραγουδάει στο Tale Of A Tortured Soul, ένα από τα 5 music videos που έχουμε κυκλοφορήσει έως τώρα στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=bVpBVp9cTvs). Μπορείτε να περιμένετε ένα ιδιαίτερο και επιθετικό συνδυασμό death και thrash metal, διανθισμένο με πιο ιδιαίτερες πινελιές, από σάζι μέχρι παραδοσιακά κρουστά και γυναικεία φωνητικά.

Live εμφανίσεις υπάρχουν στα άμεσα σχέδιά σας;

Ύστερα από αρκετά live σε Αθήνα, Κρήτη, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και αρκετές άλλες πόλεις μέσα στο 2014, έχουμε διακόψει προσωρινά τις live εμφανίσεις για να επικεντρωθούμε στο νέο μας album, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015. Σίγουρα θα υπάρξουν αρκετές εμφανίσεις στα πλαίσια της προώθησής του, για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από το facebook page της μπάντας (https://www.facebook.com/revoltedmasses).

 

https://www.facebook.com/revoltedmasses

Show More