Ντεμπούτο album για τους Scream Collision και ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα της εγχώριας σκηνής για τον progressive rock και metal ήχο. Τα παιδιά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στο Memories, με τεχνική μουσική που όμως δεν ξεχνάει το σκοπό που κρύβεται πίσω και από το concept του album. Και αυτός δεν είναι άλλος από το συναίσθημα.

Ηχητικά λοιπόν θα ακούσετε τεχνικά άρτιους μουσικούς που όμως δεν παραμερίζουν την μελωδία και την τραγουδοποιία για χάρη της επιδειξιομανίας. Αντιθέτως, μέσα από εναλλαγές ρυθμών και πληθώρα από riffs καταθέτουν τη ψυχή τους. Σε αυτό βοηθούν τα εξαιρετικά φωνητικά του Ιωάννη Παντελαίου με πολύ καλή προφορά και ηχόχρωμα. Στο τελικό αποτέλεσμα σημαντικό ρόλο παίζουν και τα πλήκτρα, που σε σημεία δίνουν έναν ατμοσφαιρικό χαρακτήρα ενώ και σε συνδυασμό με τη χορωδία, τολμώ να πω πως θυμίζουν ακόμα και Therion (ακούστε το Asylum πχ).

Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στον τομέα της παραγωγής, την οποία ανέλαβε στα Devasoundz Studios η μπάντα μαζί με την πολύτιμη βοήθεια των Φώτη Fernardo και Θύμιου Κρίκου. Ο τελευταίος μάλιστα είναι υπεύθυνος για τη μίξη και το mastering ενώ έχει παίξει και κιθάρα στο The Last Straw.

Κλείνοντας, να πούμε ότι το album θα βρείτε σε ψηφιακές πλατφόρμες (bandcamp, Spotify κτλ), ενώ έχει κυκλοφορήσει και σε cd μέσω της Wormholedeath με διανομή από την Aural Music. Προσωπικά θεωρώ πως είναι αδύνατον να μην ικανοποιήσει τους λάτρης του τεχνικού αλλά ταυτόχρονα μελωδικού progressive ήχου.

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**