Οι Selefice πίσω στα 90’s ένωσαν το death με το doom metal μέσα από το πολύ προσωπικό τους ύφος. Μετά από πολλά χρόνια σιωπής, επέστρεψαν στη δισκογραφία με το mini album “I Met A God”, αλλά και στην ενεργό δράση με ένα πλήθος ζωντανών εμφανίσεων τα τελευταία 2 χρόνια σε διάφορες αθηναϊκές σκηνές.

Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία τους, πώς βλέπουν οι Selefice τώρα την ελληνική σκηνή;

ΟΥΑΟΥ! 30 χρόνια όντως, απίστευτο… 30 χρόνια βέβαια από τότε που ακούστηκε αυτό το – μάλλον – περίεργο (από κάθε άποψη) όνομα στην ελληνική metal σκηνή και όχι (δυστυχώς) 30 χρόνια πορείας συνολικά.
Ωστόσο βλέπουμε την ελληνική σκηνή να σφύζει από ζωή και να είναι δυνατότερη από ποτέ! Και σε αυτό βοηθούν και τα νέα παιδιά που κάνουν το καλύτερο που μπορούν, αλλά και οι παλαιότερες μπάντες που είτε συνεχίζουν την πορεία τους ακάθεκτες, είτε έχουν επαναδραστηριοποιηθεί πλήρως, όπως στο δικό μας παράδειγμα. Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα και ορισμένες διαχρονικά “κακές συνήθειες” καλά κρατούν, αλλά θα ήταν άδικο να πούμε ότι η ελληνική σκηνή δεν είναι στα καλύτερα της!

Ποια ήταν η ανταπόκριση των οπαδών, αλλά και των κριτικών στο “I Met A God” και γιατί επιλέξατε να επιστρέψετε με ένα mini album;

Η ανταπόκριση ήταν για εμάς κάτι παραπάνω από συγκινητική! Οι παλιοί φίλοι της μπάντας νιώσαμε περήφανοι που τελικά αυτό το συγκρότημα δεν διέψευσε για πάντα τις προσδοκίες τους, αλλά και νεότερα παιδιά, ανακάλυψαν κάτι από το παρελθόν που προσδοκά όμως τώρα πια με όλες τις δυνάμεις του να έχει μέλλον! Οι κριτικές από τα εγχώρια και διεθνή media ήταν κατά κανόνα εξαιρετικές  και γενικά νιώθουμε πολύ μεγάλη ικανοποίηση και χαρά για το feedback που λάβαμε.
Ο λόγος που η πρώτη δουλειά μετά την επιστροφή μας είναι ένα mini album ή ep ή όπως θέλει να το πει ο καθένας, πραγματοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο γιατί είχαμε ανάγκη να κάνουμε μια “γρήγορη δήλωση” και να πούμε ότι είμαστε εδώ, όχι για να αναμασήσουμε απλά το κατά τα άλλα αγαπημένο για εμάς παρελθόν μας, αλλά για να δημιουργήσουμε νέα μουσική που μας εκφράζει στο σήμερα. Ήμασταν  λίγο ανυπόμονοι είναι η αλήθεια, θα μας έπαιρνε όμως πολύ παραπάνω χρόνο για ένα full length και δεν θέλαμε να χάσουμε το momentum. Έτσι και αλλιώς όμως, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επιλογή μας και πάμε παρακάτω!

Πόσο καιρό χρειαστήκατε για να συνθέσετε τα 4 κομμάτια του mini album, να τα ηχογραφήσετε και να φτάσετε στο τελικό αποτέλεσμα; Είστε ευχαριστημένοι;

Τα 3 από τα 4 κομμάτια, τα συνθέσαμε όλα μέσα στους πρώτους μήνες της επανασύνδεσης μας, ενώ ένα ακόμα, το Damned, έρχεται από το παρελθόν, ως ίσως το καλύτερο κομμάτι της πρώτης περιόδου των Selefice που είχαμε συνθέσει μετά το Where Is The Heaven και επιτέλους έστω και τώρα βρήκε την ηχογράφηση που πάντα του άξιζε. Ηχογράφηση, μίξη και mastering πραγματοποιήθηκαν όλα από τον Οκτώβριο του ’18 έως και τον Φλεβάρη του ‘19, στο S.I.A Recordings Studio του πολύ φίλου μας Σάββα Μπετείνη των Acid Death, που επιμελήθηκε και την παραγωγή, τον οποίο ευχαριστούμε όσο δεν πάει για αυτό και πάνω απ ‘όλα για την αγάπη που έδωσε και ο ίδιος στο υλικό. Οπότε ναι λοιπόν! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε τη δεδομένη στιγμή!

Υπάρχει κάποιο concept πίσω από το “I Met a God”;

Πίσω από το “I Met A God” συγκεκριμένα όχι. Πίσω όμως γενικά από τους Selefice υπήρχε από πάντα  ένα concept, κράμα Λαβκραφτισμού, θρησκείας, σκοτεινών ερωτημάτων και εφιαλτικών αποχρώσεων,  όλα αυτά με έντονο αλληγορικό πνεύμα, που είναι ελεύθερος ο καθένας να το ερμηνεύσει με τον τρόπο που θέλει και εφόσον το επιθυμεί βέβαια. Οπότε το “I Met A God” είναι ενταγμένο σε αυτό το ευρύτερο concept του συγκροτήματος, σαν μια απάντηση – συνέχεια του παλιού δίσκου, για “κάποιον θεό που συναντήσαμε ενώ ψάχναμε τον παράδεισο”… To be continued!

Υπάρχουν νέα τραγούδια; Έχετε πλάνα για κάτι νέο δισκογραφικά;

Υπάρχουν έτοιμα ήδη 3 νέα κομμάτια (Innsmouth, Gates Of Dawn, Lazarus) και αρκετά ακόμα στο συρτάρι, όπως και πολλές ιδέες. Φυσικά και υπάρχουν πλάνα για νέα και full length δουλειά αυτή τη φορά, αλλά δεν θέλουμε να βιαζόμαστε. Ακόμα απολαμβάνουμε να επικοινωνούμε το I Met A God στο κοινό, οπότε θα πάρουμε τον χρόνο μας με σίγουρο στόχο να μπούμε πάλι στο studio το συντομότερο δυνατό!

Το Σάββατο 7 Μαρτίου οι Selefice εμφανίζονται live με τους DreamLongDead στο Underground Studio στο Περιστέρι. Τι να περιμένουμε από αυτήν την εμφάνιση;

Φιλοδοξούμε να είναι ένα πολύ ιδιαίτερο event, από 2 (κατά την άποψη μας) πολύ ιδιαίτερες μπάντες της ελληνικής extreme σκηνής, που ίσως μεταξύ τους δεν μοιάζουν και τόσο ηχητικά, αλλά έχουν σίγουρα κοινό attitude και μεγάλη αλληλοεκτίμηση μεταξύ τους. Συζητάγαμε με τα παιδιά εδώ και λίγο καιρό να κάνουμε κάτι μαζί και ο ιδιαίτερος χώρος των Underground Studios, προσφέρεται για μία βραδιά που η εφιαλτική ατμόσφαιρα που παράγουν και τα 2 συγκροτήματα θα είναι επικρατούσα. Και εμείς και οι DreamLongDead θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για μια ξεχωριστή extreme metal εμπειρία, οπότε θα χαρούμε να δούμε όσο πιο πολλούς μπορούμε στον δυστυχώς κάπως περιορισμένης χωρητικότητας χώρο που θα διαθέτουμε, ο οποίος όμως θα βοηθήσει σίγουρα σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε!

Σε ποιες σκηνές έχετε παίξει στα 2 χρόνια που πέρασαν από την επιστροφή σας; Έχετε προγραμματισμένο κάποιο άλλο live για φέτος;

Έχουμε παίξει ήδη στους περισσότερους χώρους που διαθέτει η Αθήνα για μπάντες σαν κι εμάς, όπως το Crow Club, το Black Box, το An Club, το Κύτταρο, το Temple, στο Underground Studios και αρκετές από αυτές τις εμφανίσεις ήταν headline shows. Προγραμματισμένο δεν έχουμε κάτι άλλο για την ώρα, αν και συζητιέται κάτι πολύ καλό, σίγουρα όμως όχι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή, ενώ θα θέλαμε πολύ να παίξουμε και εκτός Αθηνών. Το σίγουρο είναι ότι αγαπάμε το stage και πάντα είμαστε σε εγρήγορση για κάτι καλό που μπορεί να κάτσει συναυλιακά. Οπότε θα τα πούμε ASAP to a stage near you!

Πώς θα θέλατε να κυλήσει για τους Selefice η νέα χρονιά και τι προσδοκίες έχετε για το μέλλον;

Πρώτα απ ‘όλα θέλουμε να είμαστε υγιείς, να συνεχίζουμε να αγαπάμε το συγκρότημα μας με τον ίδιο τρόπο όπως κάνουμε τα 2 (και βάλε πια) τελευταία χρόνια και όλα τα άλλα θα έρθουν έτσι και αλλιώς και στην ώρα που πρέπει! Θέλουμε αξιοπρεπή live και ας είναι και λίγα, θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη σύνθεση νέων κομματιών με τρόπο που να εκπλήσσει εμάς τους ίδιους πρώτα απ ‘όλα, θέλουμε να επιστρέψουμε στο studio το συντομότερο. Ειδικά φέτος που είναι και τα (ΟΥΑΟΥ) 30 χρόνια από το ξεκίνημα μας, θέλουμε να απολαύσουμε το ταξίδι με προορισμό την Selefice όσο ποτέ! BEWARE!

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**