Το “The Definer” των Show Your Face είναι ένας από αυτούς τους δίσκους που καλούν να τον ακούσεις ξανά και ξανά, καθώς προσφέρει μια συναρπαστική μουσική εμπειρία. Το άλμπουμ μπορεί να διαρκεί μόλις 23 λεπτά, όμως το μουσικό του περιεχόμενο ξεπερνάει κάθε προσδοκία, που θα είχε κάποιος για έναν δίσκο με μικρή διάρκεια.

Οι Show Your Face έχουν δημιουργήσει έναν δίσκο χωρίς κανένα filler κομμάτι, προσφέροντας επτά τραγούδια γεμάτα από ασύγκριτο δυναμισμό και ένταση. Η μπάντα αποδίδει με έναν εκλεπτυσμένο τρόπο τον ακραίο ήχο που συνδυάζει την κομψότητα με την ακατέργαστη εκρηκτικότητα.

Το άλμπουμ ξεκινά με το τραγούδι “Forever Bleed,” ένα deathcore κομμάτι που διακρίνεται για τα βαριά και επιθετικά riffs, αλλά και τις μελωδικές γραμμές που δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα θυμίζει τον ήχο συγκροτημάτων όπως οι Heaven Shall Burn.

Παρόλο που παραμένουν σταθερά στον χώρο του deathcore, οι Show Your Face ενσωματώνουν ενδιαφέρουσες επιρροές από διάφορα είδη και συγκροτήματα. Δυο τέτοια κομμάτια είναι το “The Descent” και το “Left Behind”. Παρόλο που έχουν ως βάση τους το deathcore, παρουσιάζουν επιρροές και στοιχεία από τον ακραίο, industrial ήχο των Anaal Nathrakh, με τα blast beats να ακούγονται σαν πυροβόλα όπλα. Το “Left Behind” ιδίως ενσωματώνει στοιχεία από το death metal, ενισχύοντας τη βαρύτητα και προσθέτοντας έξτρα επιθετικότητα και ένταση στο ρυθμικό μέρος.

Καθώς το άλμπουμ πλησιάζει στο τέλος του, οι Show Your Face γράφουν και παρουσιάζουν το “Out of Reach.” Ενσωματώνοντας διάφορες ιδέες από το death metal, το κομμάτι ξεχωρίζει χάρη στις διακριτικές grindcore επιρροές των riffs, κάνοντας το δίσκο ακόμα πιο ωμό και κοφτερό.

Το “The Definer” αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο μέσα από την εκπληκτική και στιβαρή παραγωγή του, η οποία μεταφέρει άψογα το βάρος των συνθέσεων και προσφέρει έναν δυναμικό και καθαρό ήχο.

Συνοψίζοντας, οι Show Your Face έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετική μουσική εμπειρία που ξεπερνά τη σύντομη διάρκειά της. Το “The Definer” είναι μια εξαιρετική δουλειά, που αξίζει οπωσδήποτε να ακούσετε.

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

Show Your Face | Reformatory (Official Lyric Video) 

https://www.youtube.com/watch?v=cUNrNNcBCMI 

Show Your Face | Forever Bleed (Official Video) 

https://www.youtube.com/watch?v=Fo_kAw8-tl4 

Show Your Face | The Descent (Official Lyric Video) 

https://www.youtube.com/watch?v=JNBWNqYIhnw 

Show your face – Shot At Dawn (single)