Μετά το πρώτο τους album “The Circles Of Hell” που κυκλοφόρησε το 2019 και έλαβε εξαιρετικές κριτικές από όλον τον κόσμο, ενώ εμφανίστηκε και σε πολλές λίστες με τα καλύτερα album της χρονιάς, οι Silent Winter επιστρέφουν με το δεύτερο ολοκληρωμένο τους album με τίτλο “Empire Of Sins”.

Το “Empire Of Sins” κυκλοφορεί μέσω της Pride & Joy με την ηχογράφηση του να γίνεται στα Kalovidouris Sound Studios στο Βόλο και τη μίξη καθώς και το mastering να γίνονται από τον Διόνυση Χριστοδουλάτο στο CFN Recording Studio στην Αθήνα.

Μέσα από 8 τραγούδια και τη metal διασκευή για την μεγάλη επιτυχία της Belinda Carlisle “Leave The Light On”, που αποτελεί ένα από τα highlight του δίσκου, οι Silent Winter μας αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά πως ότι πιάνουν γίνεται χρυσός!

Με κύριο συστατικό το power metal της δεκαετίας του 90’, που φέρνει στο μυαλό μας κάτι από Stratovarius, κάτι από Helloween, κάτι από αυτή την ωραία μουσική αύρα εκείνης της δεκαετίας,  οι Silent Winter ξεχύνουν το ταλέντο τους και μας μαγεύουν με τα riff κιθάρας, με την power διάθεση των drums και με τα φωνητικά που φαίνονται πιο φρέσκα από ποτέ!

Το όλο concept του δίσκου “Empire Of Sins” βγάζει τόσο πάθος και τόσο ενέργεια που το αυχενικό θα σου έρθει σίγουρα! Ένας δίσκος που παροτρύνει τον ακροατή ανά διαστήματα στο headbanging, δίνοντας του όμως παράλληλα την αίσθηση ότι η μελωδικότητα του power metal έρχεται για να κουμπώσει άψογα στο όλο ύφος αυτών των δυναμικών κομματιών. Ειλικρινά ξέρουν πώς να το διαχειριστούν, ώστε να σου δώσουν στο πιάτο πολλές διαστάσεις της μουσικής και του είδους τους, δείχνοντας σου με αυτόν τον τρόπο ότι δεν είναι τίποτα τυχαίοι!

Το μουσικό τους ταλέντο τόσο στην έκφραση όσο και στο γράψιμο είναι ειλικρινά μοναδικό και σίγουρα αυτό που θα σε κάνει να πεις τι υπέροχο συγκρότημα και δίσκο έχω εδώ! Γιατί όλα τα παραπάνω, οι Silent Winter στον δίσκο “Empire Of Sins”, έχουν καταφέρει να τα πλάσουν μέσα από τον δικό τους μουσικό κόσμο και αυτό εγώ προσωπικά το εκτιμώ! Δεν αντιγράφουν, δεν αναλώνονται, αλλά αντίθετα μας φέρνουν κάτι πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα πιασάρικο!

Το νέο album των Silent Winter με τίτλο “Empire Of Sins” είναι εδώ και ήρθε για να μας δείξει ότι η μπάντα για ακόμα μία φορά κεντάει! Ένας πανέμορφος δίσκος που πρόκειται να ανεβάσει ακόμα πιο πολύ των αριθμό των fans του συγκροτήματος, να ξετινάξει το μυαλό του ακροατή και να αποδείξει ότι οι Silent Winter δεν χαρακτηρίζονται τυχαία ως ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της χώρας μας!

Ακούστε τους και βάλτε το “Empire Of Sins” στη συλλογή σας!

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://www.facebook.com/silentwinter.gr/

https://www.youtube.com/channel/UCZMCB35JshJHANqlQ2-0bnQ

https://silentwinter.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/silentwinterofficial/