Οι Silent Winter από το Βόλο έκαναν τα πρώτα τους βήματα στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας επιστρέφουν πιο δυνατοί από ποτέ με το πρώτο full length album τους “Circles Of Hell”.

Δώστε μας ένα σύντομο βιογραφικό των Silent Winter.

Οι Silent winter δημιουργήθηκαν το 1995 και δημιούργησαν 2 demo.Έπειτα οι προσωπικές υποχρεώσεις του καθενός δεν άφησαν το γκρουπ να συνεχίσει ενωμένο και κάπου εκεί σταμάτησε. Αρχές του 2018 ήθελα να ξανά ηχογραφήσω κάποια κομμάτια του παρελθόντος να τους δώσω τον ήχο που είχα φανταστεί τότε μιας και τα μέσα σήμερα είναι πολύ πιο σύγχρονα και οι ευκολίες περισσότερες, κάπου εκεί ζήτησα να συνεργαστώ με τον mike liva αφού η φωνή του κάλυπτε απόλυτα τις ανάγκες μου γι αυτό που είχα φανταστεί, συναντήθηκα επίσης με τον Γιάννη  Αντωνόπουλο που τον ήξερα ήδη από παλιά σαν ντράμερ αφού παίζαμε στην ίδια πόλη και κάπου εκεί ξανά δημιουργήσαμε το γκρουπ με νέα σύνθεση και επισπεύσαμε λίγο τις διαδικασίες έγραψα κάποια νέα κομμάτια και κυκλοφορήσαμε τον Μάιο το ep ”The war is here”. Αμέσως μετά την θετική ανταπόκριση που είχε όλο αυτό ξεκινήσαμε τις εγγραφές του νέου φουλ άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019 κάτω απ τον τίτλο ‘’the circles of hell’’ από την sonic age records. Tα μέλη του γκρουπ αυτή την στιγμή αποτελούνται από τους Κυριάκος Μπαλάνος – Κιθάρα, Mike Livas – Φωνή, Βαγγέλης Παπαδημητρίου – Κιθάρα, Βαγγέλης Τσεκούρας – Μπάσο, Γιάννης Αντωνόπουλος – Ντραμς, Γιάννης Μανόπουλος –πλήκτρα.

Γιατί χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να κυκλοφορήσει η πρώτη full length δουλειά των Silent Winter;

Το συγκρότημα δεν ήταν σε αδράνεια είχε σταματήσει λόγω διαφορετικού δρόμου του κάθε μέλους…οπότε ουσιαστικά είναι μια επαναδημιουργία του συγκροτήματος με πολλά καινούρια μέλη έχοντας μόνο 2 βασικά από την αρχική του σύνθεση. Έτσι και αυτό οδήγησε στην δημιουργία νέων κομματιών και την κυκλοφορία ενός κανονικού άλμπουμ.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού και των κριτικών στο “Circles Of Hell” έως τώρα;

Η ανταπόκριση ήταν πέρα από τις προβλέψεις μας, μπήκαμε σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές playlist στο συγκεκριμένο είδος, πήραμε άριστες κριτικές απ όλα τα γνωστά και μη περιοδικά και site της μέταλ κοινότητας όπου σε πολλά από αυτά συμπεριληφθήκαμε στο τοπ 10 των power metal album

για το 2019. Όπως καταλαβαίνεις νοιώθουμε παραπάνω από χαρά για όλον αυτό τον κόπο που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Υπάρχει κάποιο concept πίσω από τους “Κύκλους της Κόλασης” (“Circles Of Hell”);

Ναι όντως υπάρχει μια τριλογία τραγουδιών στο άλμπουμ που αναφέρεται πάνω στο γνωστό ποίημα ξεκινώντας με το soul reaper όπου στην ουσία αναφέρεται η μετάβαση στον κάτω κόσμο μέσω του Αχέρωντα, το silent cry που μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματα κατά την διάρκεια αυτού του ταξιδιού και ολοκληρώνεται με το ομώνυμο κομμάτι που είναι πλέον η συνομιλία του ανθρώπου με τον του άρχοντα του κάτω κόσμου.

Ποια η γνώμη σας για την παγκόσμια power metal σκηνή του σήμερα;

Σίγουρα δεν έχει  την χλιδή του παρελθόντος έχουν αλλάξει λίγο οι ορισμοί και η προσέγγιση του power metal , πλέον οι περισσότεροι το γυρνάνε σε πιο συμφωνικό με γυναικείες φωνές πιο progressive , απ τις παλιές καραβάνες βλέπουμε να έχει στερέψει λίγο η έμπνευση και είναι απολυτά λογικό μετά από δεκαετίες και δεκάδες άλμπουμ αλλά υπάρχουν εκεί έξω άγνωστες και μη μπάνταρες που κρατάν πολύ ψηλά ακόμα την σημαία του power metal.

Πότε να περιμένουμε το διάδοχο του “Circles Of Hell”;

Αυτη την στιγμή που μιλάμε είμαστε ήδη σε ρυθμούς εγγραφής νέων κομματιών… Είναι αρκετά νωρίς ακόμα να μιλάμε για διάδοχο αλλά πιστεύουμε ότι ίσως μέσα στο 2021 θα μπορούσε να είναι εφικτό αυτό.

Υπάρχει σχεδιασμός της μπάντας για live εμφανίσεις;

Μετά την παγκόσμια πανδημία και την ακύρωση αρκετών προγραμματισμένων εμφανίσεων μας, τα βάζουμε κάτω απ την αρχή να δούμε πως θα εξελιχτεί το όλο θέμα και θα ανακοινώσουμε σύντομα νέες ημερομηνίες.

Ποια είναι τα σχέδια των Silent Winter στο άμεσο μέλλον;

Να παίξουμε εξωτερικό σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ, να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια λάιβ στην Ελλάδα που το θέλουμε πάρα πολύ και όταν με το καλό ολοκληρωθεί το νέο άλμπουμ να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο deal σε κάποια καλή εταιρεία διεθνούς φήμης.

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.** https://www.facebook.com/silentwinter.gr/ https://www.youtube.com/channel/UCZMCB35JshJHANqlQ2-0bnQ https://silentwinter.bandcamp.com/ https://www.instagram.com/silentwinterofficial/

Silent Winter – Nightfall (New Song 2020 Official 3d Lyric Video)