Οι Sinister King, όπως πολύ εύκολα θα κατανοήσετε από το πρώτο άκουσμα, είναι ένα Σκανδιναβικό συγκρότημα! Η ευκολία που θα προκύψει αυτό το συμπέρασμα έγκειται στην υπέροχη παραγωγή, αλλά και το τρομερό παίξιμο των Νορβηγών που στο πρώτο τους EP “All Is Vanity” κάθε άλλο παρά ματαιοπονούν, αλλά διδάσκουν πώς παίζεται το σωστό Hard-Heavy!

Άλλο ένα μεγάλο στοίχημα που κερδίζουν πέρα από την άρτια παραγωγή και εκτέλεση είναι ότι κατορθώνουν να μη θυμίζουν άμεσα κάποια μελωδική hard ή heavy μπάντα, κάτι πολύ δύσκολο, ειδικά για πρώτη δουλειά μπάντας! Η μπάντα κυκλοφόρησε ένα φρέσκο ΕP πέντε κομματιών που κατορθώνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον από το πρώτο άκουσμα!

Έναρξη με το “A Cure For Insomnia”  όπου μια όμορφη εισαγωγή με εφέ, δίνει τη σκυτάλη σε ένα δυναμικό κομμάτι που αρχίζει με βαριές κιθάρες και υποβλητικά πλήκτρα σε ελαφρούς prog τόνους, για να ρίξει ταχύτητες παραμένοντας ποιοτικό όμως. Υπέροχες μελωδίες και φωνητικά  καθ’  όλη τη διάρκεια του κομματιού.

Ακολουθεί το “Sanctuary Rage» όπου τα riff συνεχίζουν να καλπάζουν. Η μπάντα δείχνει ότι δεν κολλάει σε επιρροές. Δείχνουν να ακροβατούν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Σούπερ ρεφρέν με εντυπωσιακές φωνητικές ερμηνείες!

“All Is Vanity’’ και το headbanging κορυφώνεται μιας και οι  μελωδίες και η δύναμη  ενισχύονται από ένα σκοτεινό power-prog  συναίσθημα, ενώ αργότερα στο κομμάτι και ειδικά στο  ρεφρέν η μπάντα επανέρχεται στους hard/heavy τόνους της. Υπέροχο rhythm section και σόλο στην κιθάρα για μια ακόμα φορά. Πολύ καλός κιθαρίστας που δείχνει να χρωστάει πολλά στο παίξιμο του Jake E Lee και του Zakk Wylde!

Συνέχεια με το “Still Here” που σοφά επιλέχθηκε από τη μπάντα σαν  δεύτερο βίντεο κλιπ μετά το εναρκτήριο κομμάτι. Σούπερ κομμάτι με πολύ ενδιαφέροντα σημεία και ένα συγκλονιστικό ρεφρέν. Ίσως το κορυφαίο κομμάτι του EP, χωρίς όμως να υστερούν τα υπόλοιπα, όπως και το τελευταίο “Death Of All Joy”.

Στο ντεμπούτο EP τους, οι Sinister King δείχνουν σε μεγάλη φόρμα.  Ελπίζουμε πολύ σύντομα να κυκλοφορήσουν και ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, μιας και μας άνοιξαν την όρεξη! Για την ώρα επενδύστε άφοβα στο “All Is Vanity”.

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://www.sinisterking.com

www.facebook.com/sinisterkingband

www.instagram.com/sinisterkingofficial

https://www.youtube.com/channel/UC9tnigQnv_EVyGtJ8yuaEZw

SINISTER KING – Still Here (Melodic Heavy Metal, 2021)

 

https://www.youtube.com/watch?v=O5k_L62YTNc