Οι Sinister King, όπως πολύ εύκολα θα κατανοήσετε από το πρώτο άκουσμα, είναι ένα Σκανδιναβικό συγκρότημα! Η ευκολία που θα προκύψει αυτό το συμπέρασμα έγκειται στην υπέροχη παραγωγή, αλλά και το τρομερό παίξιμο των Νορβηγών που στο πρώτο τους EP “All Is Vanity” κάθε άλλο παρά ματαιοπονούν, αλλά διδάσκουν πώς παίζεται το σωστό Hard-Heavy!
Άλλο ένα μεγάλο στοίχημα που κερδίζουν πέρα από την άρτια παραγωγή και εκτέλεση είναι ότι κατορθώνουν να μη θυμίζουν άμεσα κάποια μελωδική hard ή heavy μπάντα, κάτι πολύ δύσκολο, ειδικά για πρώτη δουλειά μπάντας! Η μπάντα κυκλοφόρησε ένα φρέσκο ΕP πέντε κομματιών που κατορθώνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον από το πρώτο άκουσμα!
Έναρξη με το “A Cure For Insomnia” όπου μια όμορφη εισαγωγή με εφέ, δίνει τη σκυτάλη σε ένα δυναμικό κομμάτι που αρχίζει με βαριές κιθάρες και υποβλητικά πλήκτρα σε ελαφρούς prog τόνους, για να ρίξει ταχύτητες παραμένοντας ποιοτικό όμως. Υπέροχες μελωδίες και φωνητικά καθ’ όλη τη διάρκεια του κομματιού.
Ακολουθεί το “Sanctuary Rage» όπου τα riff συνεχίζουν να καλπάζουν. Η μπάντα δείχνει ότι δεν κολλάει σε επιρροές. Δείχνουν να ακροβατούν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Σούπερ ρεφρέν με εντυπωσιακές φωνητικές ερμηνείες!
“All Is Vanity’’ και το headbanging κορυφώνεται μιας και οι μελωδίες και η δύναμη ενισχύονται από ένα σκοτεινό power-prog συναίσθημα, ενώ αργότερα στο κομμάτι και ειδικά στο ρεφρέν η μπάντα επανέρχεται στους hard/heavy τόνους της. Υπέροχο rhythm section και σόλο στην κιθάρα για μια ακόμα φορά. Πολύ καλός κιθαρίστας που δείχνει να χρωστάει πολλά στο παίξιμο του Jake E Lee και του Zakk Wylde!
Συνέχεια με το “Still Here” που σοφά επιλέχθηκε από τη μπάντα σαν δεύτερο βίντεο κλιπ μετά το εναρκτήριο κομμάτι. Σούπερ κομμάτι με πολύ ενδιαφέροντα σημεία και ένα συγκλονιστικό ρεφρέν. Ίσως το κορυφαίο κομμάτι του EP, χωρίς όμως να υστερούν τα υπόλοιπα, όπως και το τελευταίο “Death Of All Joy”.
Στο ντεμπούτο EP τους, οι Sinister King δείχνουν σε μεγάλη φόρμα. Ελπίζουμε πολύ σύντομα να κυκλοφορήσουν και ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, μιας και μας άνοιξαν την όρεξη! Για την ώρα επενδύστε άφοβα στο “All Is Vanity”.
**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**
www.facebook.com/sinisterkingband
www.instagram.com/sinisterkingofficial
https://www.youtube.com/channel/UC9tnigQnv_EVyGtJ8yuaEZw
SINISTER KING – Still Here (Melodic Heavy Metal, 2021)
https://www.youtube.com/watch?v=O5k_L62YTNc
Related posts
Συνέντευξη με τους PARA LIA
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – “Κασσάνδρα” **REVIEW**
Recent Posts
- Συνέντευξη με την Αμερικανίδα κιθαρίστρια GIA G
- The Weather Underground – Release show για το άλμπουμ “The Recurring Trip of…” στο six d.o.g.s.
- The Fantastic – Δείτε το νέο τους βίντεο
- Η συναυλία των Birds in Row αναβάλλεται για τη Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 στο Temple
- BURIED SOULS – Δείτε το νέο τους βίντεο κλιπ
- Last details | ALLOCHIRIA, SADHUS | 28.01.23, An Club | special guests: PLANKTON
- Unredeemer – Δείτε το νέο τους βίντεο κλιπ
- Οι Ιταλοί masters του ατμοσφαιρικού ήχου Messa, για πρώτη φορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Unverkalt – Υπέγραψαν με την Argonauta Records για την κυκλοφορία του δεύτερου full-length άλμπουμ τους
- Cosmonuts / Black Body Radiation / The Black Tabasco Project | 20.01.2023 | TEMPLE ATHENS
- GODIVA – Δείτε το νέο τους βίντεο κλιπ
- CYANIDE4 – “Amalgama” **REVIEW**
- Enemy of Reality – Δίνουν στη δημοσιότητα τίτλο, εξώφυλλο και tracklist από το νέο άλμπουμ
- Helping Hand Festival / Afformance, WeOwnTheSky, King Garcia, Resonoot |15.01.2023| Temple Athens
- DARGOR – Το άλμπουμ τους με τίτλο “Ascend To Infinity” κυκλοφορεί
- KLIODNA – Δείτε το νέο τους βίντεο κλιπ
- Seer of The Void – Δείτε το βίντεο για το κομμάτι “Father Time”
- AFTERWISE / MERIDIAN BLANK / CELUTA RED | ΙΛΙΟΝ Plus | 18.12.2022
- Ghostlands & Ravenlands Festival: The Silent Rage
- Οι Steams παρουσιάζουν το “Mild Conquest” ζωντανά στο Temple