Σας παρουσιάζουμε σήμερα εν όψη του επερχόμενου Greek tour τους δυνατούς Skandal, οι οποίοι εκτός απο το tour μας μιλούν για τη μπάντα, το πρόσφατο EP  τους και τα μουσικά τους ακούσματα.

Καλώς ήρθατε στο musicmash.gr! Κάντε μας μία σύντομη εισαγωγή  για το πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι Skandal και ποια  μέλη απαρτίζουν το τωρινό σας line-up.

Οι Skandal δημιουργήθηκαν ως ιδέα το 2010, μετά από την δίψα για την  εξερεύνηση νέων μουσικών μονοπατιών. Το 2012 ολοκληρώθηκαν οι πρώτες ηχογραφήσεις, με την βοήθεια φίλων, και από εκείνη την χρονιά το συγκρότημα είναι ενεργό συναυλιακά. Στην σύνθεση του ανήκουν οι Γιώργος Σκανδαλάκης (μπάσο/φωνή) και Alex Clayden-Spence (τύμπανα). Αυτήν την περίοδο αναζητούμε μόνιμο κιθαρίστα, οπότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω της σελίδας μας.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες και οι μουσικές σας επιρροές; 

Θα μπορούσαμε να μείνουμε σε αυτήν την ερώτηση για ώρα. Ενδεικτικά αναφέρω μερικές όπως Opeth, Motörhead, Rotting Christ, Deep Purple μεταξύ άλλων.

Στιχουργικά από πού εμπνέεστε; Προσπαθείτε να μείνετε πιστοί σε κάποια συγκεκριμένη θεματολογία;

Οι στίχοι είναι βγαλμένοι από τις προσωπικές μας εμπειρίες, σχετικές με τηn ανθρώπινη φύση. Προτιμάμε να μένουμε συγκεντρωμένοι στη σφαίρα του πραγματικού.

Περιγράψτε με τρεις λέξεις τη μουσική σας. Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας;

Ενεργητική, βαριά, ευφορική. Έχουμε βαπτίσει την μουσική μας με τον τίτλο του Doom n’ Roll. Καλύπτει αισθητικά, αλλά και ιδεολογικά το έργο του συγκροτήματος. Ένας συνδυασμός σαγηνευτικού σκότους και διάθεσης για αλλαγή.

Έχετε ξεχωρίσει κάποια νέα δουλειά από εγχώρια ή μη μπάντα; Ποιο/α άλμπουμ παίζουν περισσότερο στο mp3 σας αυτό τον καιρό;

Destroyer 666 και Vektor. Εκπληκτικές κυκλοφορίες και οι δύο. Τις συστήνω ανεπιφύλακτα.

Με ποια/ποιες ελληνικές μπάντες θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Rotting Christ και Stone Cold Dead. Κι οι δυο τους εργατικά συγκροτήματα με συγγενικό ήχο.

Κυκλοφορήσατε πρόσφατα το EP με τίτλο Year of the Cicada“. Πείτε μας δυο λόγια για τη δουλειά αυτή και πώς ήταν η όλη διαδικασία παραγωγής. Υπάρχουν πλάνα για full length άλμπουμ;

Μια κυκλοφορία 4 κομματιών υπό το Doom n’ Roll πρίσμα μας. Ηχογραφήσαμε πλάι στον Βαγγέλη Θεοδωράκη, ενώ την μίξη και mastering ανέλαβε ο Γιώργος Μπόκος. Να ευχαριστήσουμε Raum Art και τους Πάνο Λεάκο, Πάνο Σμυρναίο, Γιώτα Σμαράιδου για το artwork και μουσικές προσφορές αντίστοιχα. Βεβαίως και υπάρχουν βλέψεις για άλλες κυκλοφορίες, αλλά προς το παρόν ας προσπαθήσουμε να απολαύσουμε την συγκεκριμένη. Η διαδικασία ηχογράφησης ήταν κουραστική οπότε χρειάζεται προετοιμασία σε αρκετά επίπεδα.

poster

Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία του EP σας ξεκινάτε σε δύο περίπου εβδομάδες ένα mini tour σε έξι ελληνικές πόλεις. Ποιες οι προσδοκίες σας για το tour αυτό; Τι να περιμένουμε από τους Skandal;

Για την ακρίβεια οι συναυλίες θα είναι παραπάνω από έξι. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί εννέα, κι ενδεχομένως ν ανακοινωθούν μερικές ακόμη. Προσδοκίες δεν έχουμε ομολογήσει ο ένας στον άλλον. Αποφεύγουμε τέτοιες συζητήσεις καθώς τα πράγματα δεν έρχονται σχεδόν ποτέ όπως ακριβώς τα περιμένεις. Η διάθεσή μας είναι θετική και όταν μας πετύχεις σε καλή μέρα, να περιμένεις μια συναυλία φωτιά.

Υπάρχουν άλλες προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;

Έχουμε μερικές ακόμα σε άλλες χώρες, αλλά είναι λίγο νωρίς να τις ανακοινώσουμε. Όλα εν καιρώ.

Σας ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα! Τα τελευταία λόγια δικά σας!

Σε ευχαριστούμε κι εμείς με την σειρά μας Έλενα. Δώστε μια ευκαιρία στην κυκλοφορία και όσοι ενδιαφέρεστε, ελάτε σε μία από τις συναυλίες μας. Ανυπομονούμε να παίξουμε για εσάς και να σας γνωρίσουμε.

Learn to die and live to thrill. Fill this she’ll with iron will.