Καλωσορίζουμε τους Social Scream στο Music Mash. Αφορμή γι’ αυτήν τη συνέντευξη στάθηκε ότι μόλις κυκλοφόρησε, σε ψηφιακή αρχικά μορφή, η διπλή συλλογή σας “From Ashes To Hope”. Συγχαρητήρια για την κυκλοφορία, παιδιά! Πώς έφτασαν οι Social Scream σε αυτήν την κυκλοφορία;

Χαιρετούμε !Τιμή και χαρά μας που παίρνουμε μέρος σε άλλη μια συνέντευξη σας .

Σας ευχαριστούμε πολύ. Τα σχέδια ηχογράφησης και κυκλοφορίας του διπλού αυτού δίσκου ‘’FROM ASHES TO HOPE’’ ήταν στα πλάνα υλοποίησης μας ενώ ακόμη βρισκόμασταν στο στούντιο για την ολοκλήρωση της ηχογράφησης του προηγουμένου δίσκου μας ‘’ORGANIC MINDSET’’. Ήταν μια συγκεντρωτική τακτοποίηση των δυο πρώτων δίσκων , που καθαρά είχε να κάνει με την δικαιοσύνη που θέλαμε να απονέμουμε στην μουσική μας αφού θέλαμε ηχητικά να αποδώσουμε αυτό που αντιπροσώπευε το ύφος της μπάντας στα live και στο όλο attitude.

Πώς προέκυψε η συνεργασία του σχήματος με την Γαλλική δισκογραφική εταιρεία Soman Records;

Η μουσική μας έφτασε σε αρκετές εταιρίες απ’ όπου και κρατήσαμε το καλύτερο deal για την μπάντα και εμάς. Είμαστε λοιπόν χαρούμενοι γιατί σε δυο μόλις χρονιές υπογράψαμε δυο διαφορετικά συμβόλαια για τον προηγούμενο και τον τωρινό δίσκο που απέδειξαν πως μπορούμε να σπάσουμε τα ως τώρα όρια μας θέτοντας νέα δεδομένα στις συνεργασίες μας με σκοπό να στείλουμε τα μουσικό μας μήνυμα ακόμη πιο μακριά.

Πού έγιναν οι ηχογραφήσεις και η παραγωγή της συλλογής; Ποιοι άνθρωποι σας στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια;

Οι ηχογραφήσεις έλαβαν μέρος σε δυο στούντιο . Στο ‘’Dimons Studios’’ στην Αθήνα με παραγωγό τον έμπειρο και γνώστη του metal ήχου Δημήτρη Σακκά όπου ανέλαβε και την παραγωγή σε μίξη – μάστερ για άλλη μια φορά και στο ‘’Τhink Recording Studio’’ στην Σπάρτη από την Λούη Βλαχάκη. Είναι πλέον αυτά τα έξτρα μέλη της μπάντας όπου μας βοηθούν και μας στηρίζουν με τις γνώσεις τους και τον χαρακτήρα τους στην συνεργασία μας .

Ποιος είναι υπεύθυνος για το εξώφυλλο του “From Ashes To Hope” και ποιο το μήνυμα που θέλετε να περάσετε;

Ο άνθρωπος μας είναι ο Γιάννης Στέργιου (Dtop Art Design) όπου συνεργαζόμαστε χρόνια καθώς μπαίνει στο μυαλό του Βλάση για να αποτυπώσει τις σκέψεις που θα γίνουν το επόμενο εξώφυλλο. Θεωρούμε το ταλέντο του ιδιαίτερο καθώς επίσης και την ικανότητα άψογης συνεργασίας που διαθέτει ώστε να μην χάνεται καθόλου χρόνος. Το μήνυμα είναι διπλό. Η αναγέννηση από τις στάχτες της ανθρωπότητας όπου πιστεύουμε πως βρίσκεται πραγματικά κοντά αλλά και η αναγέννηση της μπάντας .

Πώς είναι αυτή τη στιγμή η Metal σκηνή στην ιδιαίτερη πατρίδα σας, τη Σπάρτη; Υπάρχουν μπάντες που θα μας συστήνατε να ακούσουμε;

Δεν υπάρχει metal σκηνή στην Σπάρτη μας δυστυχώς , ελπίζουμε στο μέλλον όμως.

Πώς σκοπεύετε να προωθήσετε το “From Ashes To Hope” σε μια περίοδο που δεν γίνονται live λόγω πανδημίας;

Θεωρούμε πως οι καλλιτέχνες πρέπει να συνεχίζουν πάντα με αυτά που έχουν στα χέρια τους .Έτσι και εμείς θα συνεχίσουμε την προώθηση του δίσκου μέσω των συνεργασιών μας ελπίζοντας να φτάσει η μουσική μας παντού , μέχρι να έρθει πάλι η ώρα να μπορούμε να αποδώσουμε live shows.

Έχοντας ήδη 13 χρόνια στη σκηνή, πώς βλέπετε την εξέλιξη της ελληνικής σκηνής, αλλά και των Social Scream από κυκλοφορία σε κυκλοφορία;

Οι ελληνικές μπάντες δεν έχουν πλέον τίποτα να ζηλέψουν από τις μπάντες του υπόλοιπου κόσμου. Βρίσκονται σε ανοδική πορεία με υψηλά στάνταρ . Το 13 τελικά μας πάει γάντι θα λέγαμε καθώς θεωρούμε πως μετά από αυτό το album συνεχίζουμε δυνατά και με περισσότερο πάθος από ποτέ. Θα παραμείνουμε πιστοί στις metal ρίζες μας και θα προσπαθούμε να εξελισσόμαστε ποικιλοτρόπως.

Τι σας ενέπνευσε να ξεκινήσετε τους Social Scream και πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η ως τώρα διαδρομή σας;

Η ανάγκη για έκφραση και δημιουργία ξεκάθαρα ήταν ο λόγος  που δημιούργησε τους SOCIAL SCREAM. Ως τώρα ο δρόμος ήταν μόνο δύσκολος αλλά με πολλές υπέροχες στιγμές και εμπειρίες.

Αν μπορούσατε να αλλάζατε κάτι στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία, τι θα ήταν αυτό και γιατί θα το αλλάζατε;

Βρισκόμαστε στο 2021 όπου οι απόψεις των μουσικών είτε βρίσκονται σε μια διαρκή αναζήτηση , είτε δυστυχώς σε μια ανακύκλωση ιδεών λόγω ίσως της στείρας και γεμάτης φόβους χωρίς έντονα βιώματα εποχής που διανύουμε.

Όλα ξεκινούν από τους μουσικούς πρώτα λοιπόν , ας μη ξεχνάμε … και ύστερα από τους ‘’βιομήχανους ‘’ προωθητές που εξυπηρετούν την λογική του κέρδους και των μοδών … Αν οι SOCIAL SCREAM θα άλλαζαν κάτι , αυτό θα ήταν η ροή των πράγματων ώστε να υπάρξει χώρος για νέα πατήματα . Από την μεριά μας έτσι σκεφτόμασταν και έτσι θα σκεφτόμαστε . Πρέπει να υπάρχει λόγος αλλιώς σταματάς να δημιουργείς.

Πότε να περιμένουμε νέα ολοκληρωμένη δουλειά από τους Social Scream και σε τι μονοπάτια σκοπεύετε να κινηθείτε αυτή τη φορά; Μήπως με το “From Ashes To Hope” κλείνει ένας κύκλος για εσάς; Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Αν και είναι νωρίς για να ανακοινώσουμε επόμενες κινήσεις , βρισκόμαστε ήδη στο στούντιο δημιουργώντας το επόμενο μας μουσικό παιδί σταδιακά , μιας και η παρούσα κατάσταση ενδείκνυται για κάτι ανάλογο . Η ανησυχία των καιρών μας σίγουρα ενισχύει την ταχύτητα ανάγκης για δημιουργία …

Το ‘’FROM ASHES TO HOPE’’ δεν κλείνει έναν κύκλο αλλά συμπληρώνει το μεράκι της ποιότητας της μουσικής της μπάντας που θέλει να αφήσει ως κληρονομιά . Το επόμενο βήμα λοιπόν δεν θα διαφέρει στον τρόπο δημιουργίας της μουσικής των SOCIAL SCREAM . Ποτέ δεν υπήρξε επιτηδευμένη τάση προς δημιουργία πέραν την πηγαίας που πάντα έρχεται την κατάλληλη στιγμή …

Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**