Σας παρουσιάζουμε σήμερα τους psychedelic rockers SPACE SLAVERY, οι οποίοι μας μιλούν για τη μουσική τους, το πρώτο τους full length album και φυσικά για τη live εμφάνισή τους σε λίγες μέρες στο An Club.

Καλώς ήρθατε στο musicmash.gr!  Xαρά μας να σας έχουμε κοντά μας σήμερα. Κάντε μας μία σύντομη εισαγωγή για το πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι SPACE SLAVERY και ποια μέλη απαρτίζουν το τωρινό σας lineup.

Οι Space Slavery δημιουργήθηκαν από Dee bass – vocals, Costas drums, John guitar οι οποίοι παίζουν μαζί από το 1998. Μετά από πολλά jam από το 2012 αποφασίζουν να δώσουν όνομα και να βάλουν τα πράγματα σε μία σειρά.  Το 2015 μπαίνουν studio για την πρώτη δισκογραφική απόπειρα ηχογραφώντας live 6 tracks που βγήκαν στην επιφάνεια μετά από αμέτρητα jams.

Θα μπορούσαν πιστεύετε οι  SPACE SLAVERY να χαρακτηριστούν κατά κάποιο τρόπο ως η συνέχεια του ιστορικού stoner rock κουαρτέτο Lord 13, μιας και τρία από τα τέσσερα μέλη σας προέρχονται από εκεί;

Όχι, δεν είναι η συνέχεια των Lord 13 πιστεύουμε ότι ο ήχος είναι διαφορετικός. Οι Space Slavery είναι μια καινούρια μπάντα.

Ποια η σημασία του ονόματος σας; Πώς καταλήξατε στην επιλογή SPACE SLAVERY;

Και οι δύο λέξεις του ονόματος μας έχουν εμπνευστεί από τον ήχο μας και την μεγάλη αγάπη μας για την μουσική “slavery”.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες και οι μουσικές σας επιρροές;

Black Sabbath, Jimmy Hendrix , Motörhead, Hawkwind. Η λίστα από και πέρα είναι ατελείωτη και ανανεώνετε συνέχεια!!!!

Περιγράψτε με τρεις λέξεις τη μουσική σας. Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας;

Ελεύθερα Heavy Psychedelic Rock jams.

Το ομώνυμο ντεμπούτο σας full length album κυκλοφόρησε μέσα στη χρονιά. Πείτε μας δυο λόγια για το concept του άλμπουμ. Υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία μουσικά ή στιχουργικά; Πώς ήταν η αποδοχή από τον κόσμο;

Το album ηχογραφήθηκε live όχι από ανάγκη αλλά από άποψη. Δεν χρησιμοποιήθηκε μετρονόμος ούτε overdubs. Οι στίχοι είναι καθαρά δημιούργημα και έμπνευση του Dee. Όσον άφορα την αποδοχή έχει πάρει καλές κριτικές εντός και εκτός Ελλάδας.

Έχετε μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως Karma To Burn και Nightstalker, αποτελώντας ταυτόχρονα και οι ίδιοι έμπειρα μέλη της ελληνικής σκηνής. Πώς είναι για εσάς η όλη εμπειρία ενός live;

Το κάθε live είναι μοναδικό. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να το επηρεάσουν και εκεί φαίνεται η εμπειρία του κάθε μουσικού.

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστείτε στη σκηνή του Αn Club μαζί Okwaho και Reversed Nature (Space Slavery [GR] w/ special guests: Okwaho [GR] & Reversed Nature [GR] live at An Club). Ποιες οι προσδοκίες σας για αυτή σας την εμφάνιση; Τι να περιμένει ο κόσμος από τους SPACE SLAVERY;

Μετά από τόσα χρόνια που παίζουμε μουσική δεν υπάρχουν προσδοκίες. Στόχος είναι να περάσουμε εμείς και όσοι θα έρθουν μοναδικά. Εμείς παίζουμε πάντα σαν να είναι η πρώτη και τελευταία μας φορά.

Υπάρχουν άλλες προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;

Προς στιγμήν, όχι.
Σας ευχαριστώ πολύ! Τα τελευταία λόγια δικά σας!

Ευχαριστούμε για το χρόνο και το χώρο σας.

DRINK – SMOKE – LISTEN.

http://spaceslavery.bandcamp.com/releases
http://www.facebook.com/pg/Space-Slavery-1658880927658071