Ακριβώς ένα χρόνο πριν, οι Αθηναίοι Spiral Meth κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό ντεμπούτο τους, με τίτλο “Blues For The Superhuman”. Δυστυχώς, μόλις πρόσφατα έπεσε στην αντίληψη μου ο συγκεκριμένος δίσκος, που σημαίνει ότι είμαι λίγο αργοπορημένος και δεν έρχομαι με ιδιαίτερα νέα για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία. Οπότε αυτή η δισκοκριτική είναι για όλους εμάς που δεν ακούσαμε το δίσκο όταν έπρεπε και τώρα μας δίνετε μια ευκαιρία να μιλήσουμε για αυτή την εξαιρετική εγχώρια δουλειά.

Ας το πιάσουμε, λοιπόν, από την αρχή και από το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεσαι και μπορείς να καταλάβεις για το δίσκο. Με ένα εξώφυλλο που θυμίζει κάτι από το “Point Blank” των Nailbomb, οι Spiral Meth κάνουν γνωστό από την πρώτη κιόλας επαφή με το άλμπουμ, πως έρχονται γεμάτοι ένταση να εκφράσουν όλα αυτά τα συναισθήματα που αποτυπώνονται ως εικόνα στο ιδιαίτερο και πάρα πολύ ωραίο εξώφυλλο του δίσκου.

Όλα όμως γίνονται ξεκάθαρα με το που ακούγονται οι πρώτες νότες από το “Blues For The Superhuman” και συγκεκριμένα από το εναρκτήριο τραγούδι του δίσκου, “300 Predator Priests”, με έναν τίτλο που από μόνος του λέει πολλά για το κλίμα του δίσκου. Γεμάτοι επιθετικότητα, μανία, groove metal riffs και μερικές hardcore επιρροές, οι Spiral Meth συστήνονται και μέσα στα πρώτα λεπτά μας κερδίζουν.

Παρ’όλο που οι groove metal ιδέες και επιρροές παίζουν βασικό ρόλο και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του ήχου, οι Spiral Meth δεν είναι ένα αυστήρα groove metal συγκρότημα. Η μανία και επιθετικότητα των groove riffs μπλέκεται και συνδυάζεται και με έναν πιο progressive χαρακτήρα, που επιτρέπει στο συγκρότημα να παίξει πιο περίπλοκα ρυθμικά μοτίβα, διατηρώντας πάντα τον επιθετικό χαρακτήρα του ήχου. Τραγούδια σαν το “The Locust, the Lizard and The Snake” και το “Gothic Sea” εκφράζουν ακριβώς αυτή την προσέγγιση, με ιδέες και riffs που θυμίζουν τον ήχο των Gojira, ενώ ειδικά στο πρώτο κομμάτι οι Spiral Meth παρουσιάζουν και ένα πιο μελωδικό προφίλ.

Τέλος, το “Blues For The Superhuman” αναπτύσσεται και εξελίσσεται και μέσα από τις hardcore επιρροές του, που μπλέκουν και συνδυάζονται με τα γεμάτα επιθετικότητα groove metal riffs, σε έναν άκρως δυναμικό συνδυασμό, που εκφράζεται και αποτυπώνεται τέλεια στο τραγούδι “A Dying Animal Like Me”.

 

**Το review πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://open.spotify.com/artist/2YEVEFOrdPICf3NBy3ukNA 

https://spiralmeth.bandcahttps://open.spotify.com/artist/2YEVEFOrdPICf3NBy3ukNAmp.com 

https://spiralmeth.com/ 

https://music.apple.com/gr/artist/spiralmeth/1630660360 

https://www.facebook.com/SpiralMeth 

https://www.youtube.com/channel/UC3auFK1R70VqPaL5LqjLmw 

https://music.youtube.com/channel/UCw9uz9wLhmzUKdJ61GTKP5A 

https://www.instagram.com/spiralmethband/ 

https://www.tiktok.com/@spiral.meth 

https://twitter.com/SpiralMeth 

https://gr.pinterest.com/spiralmeth/