Δέκα ροκ ιστορίες για τις ανθρώπινες σχέσεις, τα αδιέξοδα, την αυτογνωσία και την λύτρωση από τον Στέλιο Βεντα. Πώς γίνονται οι ιστορίες τραγούδια;

Έχοντας στο μυαλό μου όλα όσα με απασχολούν πιάνω την κιθάρα μου και προσπαθώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Κάποιες από τις ιδέες που λειτουργούν ως soundtrack του εσωτερικού μου κόσμου τις ντύνω με στίχους, εξελίσσονται και γίνονται τραγούδια. Είναι μια διαδικασία που γίνεται σχεδόν αυτόματα, όποτε έχω καλλιτεχνικές ανησυχίες, δεν υπάρχει συγκεκριμένη τεχνική.

Μια απ΄αυτές τις ιστορίες είναι και το single “The Devil Inside You”.Ενας πολύ δυνατός στίχος. Μιλήστε μας για το τραγούδι αυτό.

Στο “The Devil Inside You” , ο ήρωας του τραγουδιού βιώνει την απογοήτευση από κάποια γυναίκα που έτρεφε προσδοκίες ότι θα είναι η συντροφός του, ανακαλύπτοντας τελικά ότι δεν υπάρχει κάποιο κοινό σημείο επαφής και αναγκάζεται να απομακρυνθεί από αυτή αφού περισσότερο κακό του κάνει παρά καλό. Φυσικά ένας τετοιος στίχος δεν θα μπορούσε να μην είναι ντυμένος με αυτή την σκοτεινή και ατμοσφαιρική blues μουσική!

Badass…Δε μασάει ο Στέλιος Βέντας σ’ όλες τις προκλήσεις;

Αναφέρομαι κυρίως στον ήρωα των τραγουδιών μου που μπορεί να είναι ο καθένας από μας. Η ζωή από μόνη της είναι μια πρόκληση άλλωστε. Πολλά θέματα του δίσκου θα μπορούσαν να είναι η μουσική υπόκρουση σε μια ταινία δράσης. Προσωπικά έχω υπηρετήσει σαν αλεξιπτωτιστής, εργάζομαι σαν πυροσβέστης, είμαι μοτοσυκλετιστής και γενικά είμαι οπαδός της αδρεναλίνης. Ο φόβος είναι πίσω από ότι μας κρατάει πίσω στην ζωή και δεν πρέπει να τον αφήνουμε να μας νικά.

Τι νέο να περιμένουμε από εσένα;

Σίγουρα κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στο άμεσο μέλλον. Ίσως αργότερα μια καινούρια δουλειά.

Έκπληξη αποτελεί και το τελευταίο τραγούδι του δίσκου, το οποίο συνδυάζει στο κλείσιμο την ελληνική παραδοσιακή μουσική με τον rock ήχο, σε μια πολύ ωραία διασκευή του τραγουδιού «Λιανοχορταρούδια». Καταπληκτική διασκευή και μιας και είναι από τα αγαπημένα μου παραδοσιακά, μιλήστε μας για την επιλογή αυτή!

Είναι κι εμένα από τα αγαπημένα μου παραδοσιακά και διάλεξα σκοπίμως αυτό το τραγούδι που το έχουν διασκευάσει και άλλοι, αφενός για να κάνω την χάρη σε όλους όσους μου ζητούσαν να πω ένα ελληνικό τραγούδι και αφετέρου για να δείξω ότι δεν χρειάζεται να πειράξουμε τον στίχο, την δομή, να το κάνουμε ράπ, ρεγγε κλπ. Αυτό το τραγούδι είναι ροκ όπως είναι!

Έχεις ένα αξιομνημόνευτο πάθος στον τρόπο που ερμηνεύεις τα τραγούδια σου. Τι σε παθιάζει τόσο;

Σ΄ευχαριστώ που το λες αυτό. Η μουσική δεν είναι απλά νότες. Οι νότες είναι απλά ένας κώδικας που καταλαβαίνουν όλοι. Στα φυσικά όργανα υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας. Ο ήχος είναι στις φωνητικές χορδές ή στα δάκτυλα. Αν νιώθεις άγχος η ερμηνεία σου θα είναι αγχωμένη, αν νιώθεις φόβο, θα είναι φοβισμένη. Εγώ όταν παίζω μουσική νιώθω πάθος και ενθουσιασμό.

Ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή σου στη μουσική σκηνή;

Όταν έχει πολύ κόσμο από κάτω και βλέπεις ότι συμμετέχουν και επικοινωνούν όλοι και νιώθεις ότι είσαι φίλος με άτομα που δεν έχεις ξαναδεί στη ζωή σου.

Τι σε έκανε να θες να τα παρατήσεις;

Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσω. Απλά κάποιες φορές αφήνω την μουσική παραπίσω για να κάνω άλλα πράγματα που θέλω και μετά επιστρέφω.

Που σε βρίσκουμε αυτόν τον καιρό;

Κάνω πρόβες με την μπάντα μου για να είμαστε έτοιμοι να ροκάρουμε επι σκηνής.

Μια ευχή για τη νέα χρονιά;

Εύχομαι να προσέχουμε όλοι τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους μας λίγο περισσότερο, να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι, να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και να ακούμε περισσότερη μουσική.

 

 

​​**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

 

https://steliosventas.bandcamp.com/album/badass 

https://open.spotify.com/album/5cVGVuzIy3l4YRvTjekCAU 

https://www.youtube.com/user/MrVendrix 

https://www.facebook.com/steliosventasmusic/ 

https://www.instagram.com/steliosventas/ 

https://twitter.com/steliosventas