MusicMash

All About Music

Saturday, September 19, 2020

Stonebringer- “Θέλουμε ο κόσμος που έρχεται να μας δει να γουστάρει όσο και εμείς”

Μαζί μας σήμερα, οι Αθηναίοι Stonebringer, οι οποίοι μας μιλούν για το ντεμπούτο τους άλμπουμ, το επερχόμενο live στο An Club το Μάιο και τα επόμενα τους σχέδια.

Καλώς ήρθατε στο musicmash.gr!  Xαρά μας να σας έχουμε κοντά μας σήμερα. Κάντε μας μία σύντομη εισαγωγή  για το πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι Stonebringer και ποια  μέλη απαρτίζουν το τωρινό σας line-up.

Οι Stonebringer (αν και με διαφορετικό όνομα τότε) δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2009, όταν ο Ηλίας, μαθητής λυκείου τότε, έτυχε να ακούσει τον Αργύρη σε μια συναυλία. Αντάλλαξαν τηλέφωνα, ο Ηλίας είπε στο συμμαθητή του Νίκο να αναλάβει τη δεύτερη κιθάρα, ο Αργύρης φώναξε το φίλο του Φάνη στο μπάσο, και η μπάντα ξεκίνησε. Το τωρινό lineup της μπάντας έχει ως εξής:

Ηλίας Κατσάμπαλος (κιθάρα/φωνή)

Νίκος Μακαντάσης (κιθάρα/φωνή)

Φάνης Τσουγκριάνης (μπάσο)

Αργύρης Κυριακός (τύμπανα)

Cliché ερώτηση: Από πού προέκυψε το όνομα Stonebringer και ποια η σημασία του για εσάς; Τι ακριβώς αντιπροσωπεύει;

Το όνομα προέκυψε «πειράζοντας» το όνομα ενός τέρατος από το Dungeons and Dragons ( γνωστό επιτραπέζιο roleplaying παιχνίδι) του οποίου ήμασταν (και είμαστε) μεγάλοι οπαδοί. Εκείνη την εποχή ψάχναμε για ένα μονολεκτικό, «δυνατό» όνομα, που θα σου έμενε εύκολα στο μυαλό. Έκατσε αυτό, μας άρεσε, και το κρατήσαμε χωρίς πολλή σκέψη.

stonebringer1

 Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας δίσκοι αυτόν τον καιρό; Έχετε ξεχωρίσει αυτή την περίοδο κάποια νέα δουλειά από εγχώρια ή μη μπάντα;

Τον τελευταίο καιρό ακούμε από Avenged Sevenfold μέχρι κλασική μουσική και από Faith no More μέχρι John Coltrane. Από καινούργιες κυκλοφορίες ενδιαφέρον μας έχουν προκαλέσει τα νέα κομμάτια και η διαφορετική κατεύθυνση των Planet of Zeus, ενώ το καινούργιο κομμάτι που ακούσαμε πρόσφατα από Void Droid σκοτώνει!!

Αρχές του 2015 κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο σας άλμπουμ “Those Winds”το οποίο είχε ιδιαίτερη απήχηση και εκτός Ελλάδας. Πείτε μας δυο λόγια για αυτή σας τη δουλειά, πώς προέκυψε και πώς ήταν η όλη διαδικασία ηχογράφησης και παραγωγής;

Η σύνθεση του “Those Winds” είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν μπούμε στο στούντιο (κάποια κομμάτια είχαν γραφτεί παράλληλα με το ΕΡ μας, το “Ocean of the brave”).  Όταν θεωρήσαμε ότι έχουμε μια δυνατή πρώτη ύλη, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε ξανά με τον καλό μας φίλο, τον David Prudent από τα Made in Hell studios, με τον οποίο κάναμε παρέα την παραγωγή και τη μίξη του δίσκου.  Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, συνεργαστήκαμε με τέσσερις κοπέλες που μας βοήθησαν με τα χορωδιακά parts των κομματιών, ενώ το τελικό master ανέλαβε ο Γιάννης Χριστοδουλάτος στα Sweetspot studios. Οι ηχογραφήσεις πήραν χρόνο, κυρίως λόγω τεχνικών δυσκολιών αλλά και της τάσης μας να προσέχουμε κάθε λεπτομέρεια, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας άφησε πολύ ικανοποιημένους.

Το βίντεο για το κομμάτι “Vrahnas” , το οποίο περιλαμβάνεται στο “Those Winds” πέρα από μία εξαιρετική παραγωγή,  έχει ως κύριο θέμα τη ζωή και το θάνατο. Πώς καταλήξατε στη θεματολογία αυτή και ποια η όλη ιδέα του “Vrahnas”; Τι είδους μήνυμα, αν υπάρχει, θέλετε να περάσετε με το βίντεο αυτό;

Σε γενικές γραμμές, δεν προσπαθούμε να περάσουμε συγκεκριμένα μηνύματα μέσω της μουσικής μας. Προτιμάμε να αφήνουμε τον ακροατή-θεατή να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Όσον αφορά τώρα το βίντεο του “Vrahnas”, συνεργαστήκαμε με ένα νέο παιδί, το Νικόλα Cornford. Έχοντας δει προηγούμενες του δουλειές, βρεθήκαμε, και βλέποντας ότι βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, αποφασίσαμε να του δώσουμε τα ηνία της παραγωγής, με λίγες κατευθυντήριες γραμμές από εμάς ( κυρίως μέσω των στίχων του τραγουδιού και της πανταχού παρούσας  Jodorowsky αισθητικής). Τον εμπιστευτήκαμε και έκανε εξαιρετική δουλειά.

thessaloniki page header - 828x313

Το Μάιο ανεβαίνετε στη σκηνή του An Club  και του 8ball σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα μαζί με Black Hat Bones και  Instant Boner. Ποιες οι προσδοκίες σας για τις εμφανίσεις αυτές; Τι να περιμένουμε από τους Stonebringer;

Αυτό που προσπαθούμε σε κάθε ζωντανή μας εμφάνιση είναι να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, και θέλουμε ο κόσμος που θα έρθει να μας δει να γουστάρει όσο και εμείς. Να περιμένετε ένταση, ιδρώτα και την μπάντα σε τρελά κέφια!!

 Ποια είναι τα αμέσως επόμενα βήματα για τους Stonebringer; Υπάρχουν άλλες προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;

Αυτό που θέλουμε είναι να «κυνηγήσουμε» κάποια live για το καλοκαίρι, και παράλληλα να ξεκινήσουμε σιγά σιγά τη σύνθεση του επόμενου δίσκου. Κλεισμένες εμφανίσεις ακόμη δεν υπάρχουν, εκτός από κάποια πράγματα σε προφορικό επίπεδο.

 Σας ευχαριστώ πολύ! Τα τελευταία λόγια δικά σας!

Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη. Καλή συνέχεια!!

 

 

http://stonebringer.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Stonebringer

Show More