Πότε πήρες κιθάρα;

Γεια σας, την πήρα στα 17 μου χρόνια.

Περίμενες την επιτυχία σου στη μουσική σήμερα;

Όχι, είμαι σοκαρισμένη και ξαφνιασμένη, έκπληκτη με το πώς μπόρεσα να βγω εκεί έξω, το ίντερνετ το έκανε για μένα, με τα σημερινά πρότυπα τεχνικά τα κατάφερα.

Το “Cosmic Wave”  είναι η τελευταία κυκλοφορία, πες μας για το EP σου.

Σίγουρα, είναι ένα EP 3 τραγουδιών, με μείγμα Jazz, fusion, blues, rock, metal, επίσης ακουστικής τεχνικής slap, και στο περίπλοκο Fusion, το rhythm section έχει την αρμονική τεχνική του slap που χρησιμοποίησα στο τραγούδι μου The Chase. Έτσι. Ένα μείγμα.

Ετοιμάζεις κάτι νέο; Περί τίνος πρόκειται?

Μακρά διαδικασία, κάθε τραγούδι, γραφή, ηχογράφηση, λήψη των σωστών ήχων, κιθάρων και ενισχυτών που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις, μετά μουσικά βίντεο, φωτογραφίες, πολλά.

Τελικά, πρέπει να ζούμε το όνειρο τη στιγμή που το βιώνουμε;

Ναι σίγουρα, γιατί φεύγει απροσδόκητα, πρέπει να αγαπάμε κάθε θετικό στη ζωή γενικά, και να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε, ποτέ να μην είσαι άπληστος και ποτέ να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με περισσότερα, χρήματα, φήμη, ταλέντο.

«Ακούς» μυρωδιές, εικόνες, συναισθήματα στη μουσική σου;

Μερικές φορές ναι, πολλά απλά βγαίνουν από την ώθηση της στιγμής

Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, πού γέρνει η ζυγαριά για εσάς;

Lol, μερικές φορές η πραγματικότητα είναι πιο φανταστική από την πραγματική φαντασία lol

Ποια στοιχεία σε ένα cd σε κάνουν να χαρακτηριστείς ως πραγματική μουσική;

Η επαγγελματική ηχογράφηση, είναι η πιο σημαντική, και το mastering της, επαγγελματικό πακέτο, εξώφυλλα, φωτογραφίες, πληροφορίες, βιογραφικά κ.λπ.

Με ποιον τρόπο είναι παρών ο ακροατής όταν γράφεις;

Όλη την ώρα, σκέφτομαι τι θα σκεφτεί ο κόσμος για αυτό ή εκείνο το τραγούδι

Ο δρόμος για την κυκλοφορία ενός CD για νέους μουσικούς συνήθως δεν είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα. Ποια είναι η δική σου ιστορία;

Πες μου γι ‘αυτό lol, είναι ένας μακρύς πολύ δύσκολος δρόμος, καταλήγω να φτιάχνω τα δικά μου στούντιο ηχογράφησης, έχω το δικό μου στο σπίτι μου ξέρεις, είχα ένα άλλο σε άλλη τοποθεσία, και με τα χρόνια έφτιαξα σε επαγγελματικό εξοπλισμό ηχογράφησης, με Pro Tools HD και ούτω καθεξής, έτσι εξοικονομώ τόνους κάνοντας τις περισσότερες ηχογραφήσεις μου, έχω ένα άλλο στούντιο, πηγαίνω στο στούντιο Galaxy park στο Salem MA, για να ηχογραφήσω ντραμς και να κάνω την τελική μίξη και το mastering που βοηθάει πάρα πολύ.

Τι ρόλο παίζει ο φόβος στη ζωή σας; Τι θα λέγατε για τους φοβισμένους ανθρώπους;

Πολλά, πρέπει πάντα να έχεις μάτια στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου και να γνωρίζεις το περιβάλλον σου, το να φοβάσαι πολύ δεν είναι επίσης καλό, το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος, (Ουίνστον Τσόρτσιλ). Μεγάλη αλήθεια

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας που κρύβουν μια ιστορία ή ακόμα και ένα δράμα. Ας φορέσουμε τα γυαλιά της ευαισθησίας μας, που όλοι κάπου την έχουμε εγκαταλείψει, και ας κάνουμε τον κόπο να τα δούμε όλα αυτά. Με τη μουσική σου νιώθεις ότι βοηθάς;

Ναι, το κάνω, γιατί πολλοί άνθρωποι λένε ότι τους επηρεάζω, και πολύ στο να παίζουν ή να ακούνε, κάτι που είναι ένα τεράστιο κομπλιμέντο, αλλά ναι, μερικές φορές ή συνέχεια, όλοι νιώθουμε ότι θέλουμε να εγκαταλείψουμε τα πάντα, όχι μόνο τη μουσική, αυτά τα πράγματα που ισχύουν για τη ζωή.

 

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

 

https://sliptrickrecords.com/gia-g/

https://www.facebook.com/SalinaFederico/

https://www.youtube.com/channel/UCqYHa39KWMkVjLzTeiU2tYA

https://www.instagram.com/gia_federico/

https://twitter.com/SALIN606

https://www.facebook.com/salina606

https://www.facebook.com/gia.federico.12

https://www.facebook.com/groups/169610116754891

https://www.reverbnation.com/giafederico

https://www.linkedin.com/in/gia-federico-52978b3/

https://myspace.com/gia606

https://open.spotify.com/artist/6eDztqZa2Z6c5fACxvariw

https://music.amazon.com/albums/B09NP97ZJ9

https://music.apple.com/us/artist/gia-g/1541444525GIS