O Φοίβος Ζαχαρόπουλος είναι ένας φοβερός μουσικός με πηγαίο και διάχυτο ταλέντο. Αυτό μάλιστα τον έκανε να εδραιωθεί στο χώρο και σε διάφορα μουσικά είδη με πολλούς καλλιτέχνες. Φέτος έβαλε μπροστά το προσωπικό του πόνημα, “Distorted” και μιλάει για αυτό.

Πώς νιώθεις που κατάφερες να βγάλεις ένα προσωπικό άλμπουμ;

 Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια κ επίσης για τον χρόνο που διαθέτεις για να τα πούμε. Κυρίως ανακουφισμένος θα έλεγα. Το είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια, να κάνω κάτι τέτοιο, άλλα με την δουλειά κ το πολύ βαρύ πρόγραμμα, δεν υπήρχε χρόνος. Κυρίως γιατί το έβαζα εγώ ως δικαιολογία κ όχι σαν πραγματικό γεγονός. Οπότε, όταν έφτασε στο τέλος του κ κυκλοφόρησε επιτέλους, για μένα ήταν κ είναι μεγάλο επίτευγμα. Επίσης μου έχει δημιουργήσει, λίγο μεγάλη όρεξη για να συνεχίσω κ να κάνω ακόμα περισσότερα πράγματα, που είναι επίσης πολύ σημαντικό.

Πώς υπήρξε αυτό το μικρόβιο για το ΕΡ;

 Όπως σου είπα, υπήρχε πολλά χρόνια σαν σκέψη. Γράφω μουσική από πολύ μικρός κ πάντα μου άρεσε η διαδικασία του να δημιουργείς ένα κομμάτι κ να ξέρεις ότι είναι δικό σου, αυτό που έφτιαξες. Από κει κ πέρα, κάποιες συζητήσεις με φίλους, λίγο το να πιέσω τον εαυτό μου κ να τον βάλω σ αυτή τη ψυχολογία, έκανε δουλειά κ ως αποτέλεσμα έχουμε το E.P.

Ένιωθες πάντα πιο κολλημένος στο rock και το metal σε σχέση με τις υπόλοιπες συνεργασίες σου;

 Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα σύγκρισης είτε σύγκρουσης. Είναι δυο τελείως ξεχωριστά κομμάτια στη ζωή μου, η δουλειά κ το τι επιλέγω να παίζω κ να ακούω στην καθημερινότητα μου. Το ένα μου έχει δώσει σταθερότητα επαγγελματική κ οικονομική κ παρά πολλές όμορφες εμπειρίες, που αλλιώς δε θα μπορούσα να ζήσω κ το άλλο είναι αυτό που με ώθησε στο να γίνω μουσικός, στο να αγαπήσω αυτή την τέχνη γενικά κ στο να μπορέσω να εκφράζομαι μέσα απ’ αυτό, δημιουργώντας δικά μου πράγματα. Αν με ρωτάς τι θα ‘θελα να παίζω, χωρίς να με απασχολεί το όλο θέμα της επιβίωσης, εννοείται ότι θα σου έλεγα το ροκ κ οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό.

Επίσης νιώθεις ότι αυτές οι συνεργασίες σε βοήθησαν για να βρεις τον εαυτό σου;

Ναι, φυσικά. Δε θα έλεγα, για να βρω τον εαυτό μου, άλλα πιο πολύ, στο να δημιουργηθούν καινούργια κομμάτια του κ να εξελιχθούν κάποια, που ήδη υπήρχαν. Είμαι σε ένα επάγγελμα που είναι ιδιαίτερα διαδραστικό κ σε φέρνει σε επαφή με παρά πολύ κόσμο, είτε είναι άνθρωποι που έχουν έρθει για να δουν ένα σόου, είτε είναι συνεργάτες που δουλεύεις μαζί τους. Οπότε μόνο κ μόνο, μέσα απ’ αυτό ,μαθαίνεις να επικοινωνείς καλύτερα, να είσαι πιο ευγενής, πιο συνεργάσιμος κ γενικώς αν τα «φίλτρα» σου δουλεύουν καλά, μπορείς να εξελίξεις πολύ τον εαυτό σου, σε επαγγελματικό αλλά κ σε προσωπικό επίπεδο.

Η διασκευή των Beatles πώς προέκυψε;

Δεν είμαι απ’ αυτούς που τρελαίνονται για Beatles, αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι, θεωρώ ότι είναι απ’ τα πιο όμορφα που έχουν γράψει. Εμφανιζόταν στο μυαλό μου,  σε διάφορες φάσεις της ζωής μου, χωρίς κάποιο λόγο κ κάποια στιγμή, αποφάσισα ότι δεν ήταν τυχαίο κ ότι κάτι έπρεπε να κάνω γι αυτό. Έτσι, ξεκίνησα να το ακούω πιο συστηματικά, μέχρι να μου έρθει στο μυαλό η ιδέα για διασκευή. Δεν ήθελα απλά να το κάνω cover, δε νομίζω ότι θα είχε κ νόημα. Η ιδέα ήταν, να πάρω την μελωδία κ να την παίξω με τον δικό μου τρόπο, κ όλο το κομμάτι να ενορχηστρωθεί στα μέτρα μου κ με προφανώς λίγο πιο «σκληρό» ήχο. Θεωρώ ότι το πέτυχα κ είμαι πολύ ικανοποιημένος, με το αποτέλεσμα.

Νιώθεις πως θα υπάρξει συνέχεια με κάτι πιο ολοκληρωμένο;

 Όχι απλά το νιώθω, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει συνέχεια με κάτι πιο ολοκληρωμένο. Έχω ήδη γράψει αρκετά κομμάτια κ συνεχίζω να γράφω. Ήταν κ είναι ο επόμενος στόχος, ένα φουλ άλμπουμ.

Ποιο θεωρείς το σημαντικό κομμάτι της καριέρας σου;

 Θεωρώ η συνέπεια κ ότι το κάνω αυτό για 22 χρόνια, σε πολύ υψηλό επίπεδο, είναι παρά πολύ σημαντικό. Το να πετύχεις κάτι πολύ μεγάλο, είναι μια στιγμή, η διαδρομή όμως, μέχρι να φτάσεις σε αυτό, είναι που δίνει βαρύτητα σε αυτό κ του δίνει την αξία που του αναλογεί.

Τα μελλοντικά σου σχέδια ποια είναι;

Σίγουρα είναι, το να ξεκινήσω να παίζω live κ να επικοινωνήσω ζωντανά την μουσική που έχω φτιάξει. Από κει κ πέρα ,όπως προείπαμε, ένα άλμπουμ σίγουρα είναι στα σχέδια. Να είμαστε υγιείς κ ευτυχισμένοι κ ολα θα γίνουν..

 

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

Spotify – https://spoti.fi/2JIV4QP

Youtube page – https://bit.ly/39xAVYD

SoundCloud – https://bit.ly/37jXcXg

Instagram – https://bit.ly/2KTkLi4

Facebook Page – https://bit.ly/2VhHOoH

Bandcamp – https://bit.ly/2JmAqpj

Amazon – https://amzn.to/37A71k7

Apple Music – https://apple.co/33L0hPh