Η Κασσάνδρα τι είναι και σε τι μονοπάτια κινείται;

Η Κασσάνδρα είναι ένα μουσικό project που κινείται σε ροκ μονοπάτια με ελληνικό στίχο. Στην ουσία ξεκίνησε όταν αποφασίσαμε με τον K.C. Joe να ηχογραφήσουμε τα κομμάτια περισσότερο για πλάκα, παρά σαν επίσημη κυκλοφορία. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι φτάνοντας στο σήμερα με ένα δίσκο έτοιμο και πολλές εμπειρίες που αποκτήσαμε μέσα από αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Ποιοι είναι ο Jester  και ο K.C. Joe;

Ο Θανάσης και ο Κώστας. Αν και γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια με  τον Κώστα και λέγαμε συνέχεια να βρεθούμε να παίξουμε μουσική παρέα, ήταν το σωτήριο έτος 2019 που αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό το project κάνοντας ένα demo με τέσσερα ελληνόφωνα κομμάτια και τέσσερα με αγγλικό στίχο, όλα ροκ φυσικά. Τελικά αποφασίσαμε να συνεχίσει το project με ελληνικό στίχο.

Πώς περάσατε την καραντίνα;

Δυστυχώς η καραντίνα ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους και επηρέασε την ψυχολογία του κόσμου. Για εμάς η καραντίνα συνέπεσε και με τις ηχογραφήσεις του δίσκου και έκανε το όλο εγχείρημα να μοιάζει ακατόρθωτο αφού δε βρισκόμαστε στην ίδια πόλη και οι ηχογραφήσεις έγιναν σε διαφορετικά μέρη. Αυτό μας καθυστέρησε πολύ μα δε μας πτόησε, τελικά τα καταφέραμε. Επίσης εγώ επικεντρώθηκα πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι και έγραψα αρκετά καινούρια τραγούδια.

Η μουσική επιβιώνει στην Ελλάδα; Οι μουσικοί πόσο αντέχουν οικονομικά;

Γενικά η κατάσταση είναι τραγική. Η μουσική επιβιώνει χάρη στο μεράκι των μουσικών αλλά αυτό δεν αρκεί. Πλέον τα πράγματα έχουν βιομηχανοποιηθεί ακόμα και σ’ αυτό το χώρο και αν δεν κινηθείς σε συγκεκριμένα πλαίσια είσαι καταδικασμένος. Καλά, δε μιλάω για τα παιδιά που παίζουν ροκ. Εκεί τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Τι μουσική ακούτε;

Κυρίως ροκ και μέταλ. Εγώ έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο ελληνόφωνο ροκ αλλά δεν περιορίζομαι μόνο εκεί. Μου αρέσει πολύ και το παλιό λαϊκό τραγούδι, όπως και το ρεμπέτικο. Γενικά επειδή δίνω πολύ σημασία στο στίχο, μπορεί να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον οποιοδήποτε κομμάτι, αρκεί να έχει να πει μια καλή ιστορία.

«Πάρε καρδιά» Δίνετε καρδιά σε ό,τι κάνετε ;

Εννοείται. Είναι ο μόνος τρόπος για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βάζεις όλη την ψυχή σου, δίνεις το 101% σε ότι κι αν κάνεις και κοιτάς το όνειρο.

Το τραγούδι είναι προπομπός του επερχόμενου δίσκου σας. Πότε να τον αναμένουμε;

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου ψηφιακά αλλά και σε digipak cd.

Τι άλλο να περιμένουμε από σας;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δουλεύουμε ήδη πάνω σε καινούρια κομμάτια, με καινούρια πρόσωπα που έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν στο τρένο της Κασσάνδρας , αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό. Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στον πρώτο δίσκο και την προώθησή του.

Στείλτε ένα μήνυμα στους νέους που σας ακολουθούν.

Τραγουδήστε, ερωτευτείτε, ταξιδέψτε, κάντε ό,τι αγαπάτε αρκεί να το κάνετε με πάθος. Μόνο έτσι αξίζει η ζωή!

 

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

https://www.facebook.com/kassandramusicprojectofficial

https://www.youtube.com/channel/UCzv1-fCRMXNwvsp6We4tELQ