Οι CROSSON κυκλοφόρησαν το single “Fallen From Grace” από το επερχόμενο άλμπουμ “Ready, Aim… Rock !!“. Πες μας περισσότερα πράγματα για το νέο σας single.

Έχουμε ρίξει λίγο ταχύτητες σε αυτό το κομμάτι, ενώ είναι και αρκετά πιο heavy από ό,τι συνηθίζουμε. Ωστόσο, στιχουργικά εξακολουθεί να είναι ένα πολύ ανεβαστικό κομμάτι και τονίζει το γεγονός ότι ανεξάρτητα από το τι έχει περάσει ή τι έχει κάνει κάποιος, αφού αγκαλιάσει το παρελθόν του, μπορεί να εξιλεωθεί και να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

Το βίντεο βασίζεται σε ένα σκηνικό βγαλμένο σαν από ταινία τρόμου και παρουσιάζει τις χορεύτριες των CROSSON ως έκπτωτους αγγέλους που ρίχνουν το δαιμονικό τους ξόρκι πάνω στο συγκρότημα που όμως τελικά τις μεταμορφώνει σε δαίμονες του rock ‘n roll.

Είστε ικανοποιημένοι από το νέο άλμπουμ; Και σε ποια σημεία είναι καλύτερο από τις προηγούμενες κυκλοφορίες σας;

Το “Ready, Aim… Rock !!“ είναι σίγουρα το καλύτερο, το πιο εξελιγμένο και πιο ώριμο άλμπουμ των CROSSON μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνει και αυτό βέβαια τα πιασάρικα arena rock τραγούδια που θα περίμενε κανείς από τους CROSSON, αλλά φροντίσαμε να μην επαναλαμβανόμαστε και επίσης να ωριμάσουμε μουσικά, ενώ παράλληλα ο θαυμασμός και ο σεβασμός μου για τον Jim Steinman (συνθέτη των Meat Loaf / Bonnie Tyler) πέρασε κατά τη διάρκεια της συνθετικής διαδικασίας στο νέο υλικό και μπορεί να ακουστεί σε τραγούδια όπως τα ‘United’, ‘The Way It Is & ‘Love Is Endless’.

Αφιερώσαμε πολύ χρόνο σε αυτό το άλμπουμ, ώστε να βεβαιωθούμε ότι είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο είχαμε κυκλοφορήσει στο παρελθόν, και τα καταφέραμε.

 

 

Πώς είναι η αυστραλέζικη ροκ σκηνή αυτή τη στιγμή;

Υπάρχουν πολλά υπέροχα συγκροτήματα αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία, όλα βγάζουν εξαιρετική μουσική και κάνουν καλές συναυλίες. Όπως και οι CROSSON, πολλά συγκροτήματα από αυτά δουλεύουν για την προώθηση της μουσικής τους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, καθώς η Αυστραλία περιορίζεται σε μέρη όπου μπορούμε να παίζουμε τακτικά, καθώς έχουμε μόνο 25 εκατομμύρια πληθυσμό και στις μεγάλες πόλεις μας πρέπει να μεταβεί κανείς με αεροπλάνο (εκτός αν θέλει να περάσει 10 ώρες σε ένα λεωφορείο). Σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου μπορεί κανείς να επιβιβαστεί σε ένα λεωφορείο και να βρεθεί σε μια διαφορετική μεγάλη πόλη και χώρα μέσα σε λίγες ώρες, η Αυστραλία δεν έχει αυτή την πολυτέλεια.

Πόσο χρόνο από την καθημερινότητά σας δίνετε στους Crosson;

Παράλληλα με την σύνθεση, επικοινωνώ με τους δημοσιογράφους, τους γραφίστες, τους παραγωγούς, τους μηχανικούς, τους ανθρώπους που κάνουν τα βίντεο, που διαχειρίζονται το merch μας, τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δουλεύω πάνω σε εκπομπές και επιβλέπω κάθε πτυχή της καλής λειτουργίας της μηχανής που λέγεται CROSSON, συμπεριλαμβανομένης της λήψης συνεντεύξεων όπως αυτή που κάνουμε τώρα, έτσι θα έλεγα τουλάχιστον 5-7 ώρες την ημέρα τις αφιερώνω στους CROSSON. Ευτυχώς, τα άλλα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα μου είναι σεταρισμένα πάνω σε καλή βάση και έχω προσωπικό που τα διευθύνει, κάτι που μου δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθώ στους CROSSON.

Πολλοί πειρασμοί μας περιβάλλουν καθημερινά στη ζωή μας, ποια είναι η ασπίδα μας;

Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα. Νομίζω ότι η ασπίδα μας είναι να γνωρίζουμε ποιες είναι οι συνέπειες αν υποκύψουμε σε αυτούς τους πειρασμούς. Όπως είπε ο Ισαάκ Νεύτων «Σε κάθε δράση, υπάρχει μια ίση και αντίθετη αντίδραση». Απλά κάντε το σωστό!!

Πώς θέλετε να νιώθει το κοινό όταν σας βλέπει να παίζετε live;

Αν φύγει το κοινό μας με ένα χαμόγελο στα χείλη, τότε έχουμε κάνει τη δουλειά μας. Στα live των Crosson, θέλουμε το κοινό μας να περνά καλά και να διασκεδάζει. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε τα θεατρικά και τα κοστούμια. Έχει να κάνει με το να διασκεδάζεις το κοινό και να του δίνεις κάτι WOW!!

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ένα τραγούδι για να είναι επιτυχημένο;

Προσωπικά μου αρέσουν τα τραγούδια που είναι πιασάρικα και μελωδικά.

Η επιτυχία είναι σχετική. Αν εννοείτε να πουλήσει κανείς εκατομμύρια αντίτυπα και να παίζεται η μουσική του σε όλο τον κόσμο, αυτό εξαρτάται από δυνάμεις όπως είναι οι δισκογραφικές εταιρίες, οι μάνατζερ, οι υπεύθυνοι των ραδιοφώνων, οι δημοσιογράφοι και η τύχη, καθώς επίσης και το πόσο σκληρά είναι διατεθειμένος να δουλέψει ο καλλιτέχνης!!

Όπως έχω ξαναπεί, τα καλύτερα τραγούδια είναι αυτά που δεν θα ακούσουμε ποτέ!!

Τι σημαίνει για εσάς η ροκ μουσική;

Μόλις σε τσιμπήσει η αρρώστια του Rock N Roll, μολύνεσαι για μια ζωή. Είναι ένα πάθος, μια γιορτή και είναι αυτό για το οποίο ζούμε και αναπνέουμε. Η μουσική ενώνει ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και μερικές από τις πιο μακροχρόνιες φιλίες μου έχουν δημιουργηθεί απλώς και μόνο επειδή μας αρέσουν τα ίδια συγκροτήματα. Είναι η ίδια αρρώστια που μας κάνει να αγοράζουμε CD, μπλουζάκια ή εισιτήρια για συναυλίες, να κάνουμε streaming κάποιο τραγούδι κ.λπ. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, ανυπομονώ να φτάσει στα χέρια μου το καινούργιο μου μπλουζάκι των KISS που παρήγγειλα μέσω διαδικτύου ή το νέο single των Def Leppard ή των Scorpions.

Πιστεύεις ότι ο σημερινός άνθρωπος επικεντρώνεται περισσότερο στην ύλη και λιγότερο στην πνευματικότητα;

Υπάρχει πολλή αγάπη στον κόσμο, αλλά δεν νομίζω ότι η ανθρωπότητα έχει αλλάξει καθόλου, απλώς έχουμε γίνει πιο προηγμένοι τεχνολογικά. Ο πόλεμος, η απληστία και η αναζήτηση της εξουσίας υπάρχουν από την αρχή του ανθρώπου.

Το να είσαι πνευματικός άνθρωπος είναι μια ευλογία, αλλά πρέπει επίσης να είσαι προσεκτικός, δυνατός και ενσυνείδητος.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου δόθηκε και σε βοήθησε ως άνθρωπο; Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο μουσικό;

Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου λέει «Γίνε αφεντικό του εαυτού σου», κάτι που με κάνει να θέλω να έχω τον έλεγχο όλων των πτυχών της ζωής μου και των επιχειρήσεών μου. Επίσης, πολύ αργότερα, ένας μουσικός manager που μου έδινε κάποιες συμβουλές μου είπε “Φτιάξτο και θα έρθουν!!”

Ως τραγουδοποιός, η συμβουλή θα ήταν συνεχίστε να γράφετε μουσική. Ακούστε πώς το κάνουν οι δάσκαλοι, Αναπτύξτε το δικό σας στυλ και πιέζετε πάντα τον εαυτό σας να γράφει καλύτερα τραγούδια. Μάθετε επίσης ένα μουσικό πρόγραμμα όπως το Protools καθώς κάνει τη διαδικασία εγγραφής και ηχογράφησης πολύ πιο εύκολη.

Παρόλο που παίζω κιθάρα και πιάνο, δεν θεωρώ ότι είμαι στην κατηγορία του μουσικού, αλλά είτε είναι ένα μουσικό όργανο ή φωνή αυτό που θέλετε να μάθετε, έχω τρεις λέξεις να πω: «Εξάσκηση, Εξάσκηση Εξάσκηση». Συναναστραφείτε επίσης ταλαντούχους ανθρώπους και μην φοβάστε να χτυπήσετε τις πόρτες, καθώς μόνο έτσι θα ανοίξουν. Εάν κάτι δεν λειτουργεί, σταματήστε, επανεκτιμήστε και προσπαθήστε ξανά μέχρι να λειτουργήσει.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας για τους Crosson; Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη!

Το νέο άλμπουμ κυκλοφορεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 και βγαίνουμε σε περιοδεία στην Αυστραλία με τους Crashdiet (Σουηδία) και Sisters Doll (Αυστραλία) τον Οκτώβριο. Έχουμε επίσης ένα ακόμη βίντεο που κυκλοφορεί τον Οκτώβριο ενώ τώρα αρχίζουμε να σχεδιάζουμε για το 2023. Επιπλέον, πρέπει να αρχίσω να γράφω το επόμενο άλμπουμ καθώς η όλη διαδικασία για να κυκλοφορήσει συνήθως διαρκεί περίπου 2 χρόνια.

Ευχαρίστησή μου. Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση!

 

 

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Μανώλη Μ.**

 

 

www.crosson.com.au

www.facebook.com/crossonrock

www.youtube.com/crossonrock

www.instagram/crossonrock  

www.reverbnation.com/crosson

www.facebook.com/galaxyrecordsAUS